Vihdoinkin saatiin kuri ja järjestys kilpirauhaslääkkeisiin. Suomalaisista tulee todella paljon terveempiä tämän seurauksena

vierailija
”Ylilääkitsemällä altistetaan ihminen eteisvärinälle, aivoinfarktille, keuhkoveritulpalle ja kuolleisuudelle. Sydäntapahtumien riski lisääntyy liian korkealla kilpirauhaslääkityksellä 18 prosenttia jokaista kuutta kuukautta kohti”


korkea lääkeannos lisää osteoporoosin riskiä erityisesti yli 65-vuotiailla naisilla. Ylilääkitsemisen muita oireita voivat olla esimerkiksi sydämen lisälyöntisyys, hermostuneisuus, ahdistuneisuus, hikoilu, ripuli ja painonlasku.
 
vierailija
Nyt tulee sitten vihdoinkin pikkaisen hankalammaksi vaatia lääkäriltä itselleen lääkitystä, jolla on paljon haittavaikutuksia.
Oikeastaan kyse ei ole lääkkeestä vaan hormonista, jota terveellä ihmisellä erittyy. Jos kilpirauhanen on epäkunnossa (poistettu kokonaan tai osittain, toiminta lakkautettu, struuma.... ) niin ihminen tarvitsee ns lääkkeen/hormonin.
Yksikään potilas ei saa kilpirauhaslääkitystä ilman tutkimuksia ja useampia verikokeita.
 
vierailija
KILPIRAUHASEN vajaatoimintaan on määrätty lääkityksiä myös pelkästään sairauteen sopivien oireiden perusteella, kertoo Suomen Endokrinologiyhdistyksen puheenjohtaja ja Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) endokrinologian erikoislääkäri Reeta Rintamäki.
 
vierailija
Uusi Käypä hoito -suositus alleviivaa, että ei ole olemassa sellaista kilpirauhasen vajaatoimintaa, joka ei näkyisi laboratoriokokeissa kilpirauhasen toimintaa säätelevän TSH-hormonin nousuna viitealueen yli.
 
vierailija
”Ylilääkitsemällä altistetaan ihminen eteisvärinälle, aivoinfarktille, keuhkoveritulpalle ja kuolleisuudelle. Sydäntapahtumien riski lisääntyy liian korkealla kilpirauhaslääkityksellä 18 prosenttia jokaista kuutta kuukautta kohti”, Metso sanoo.


Reeta Rintamäen mukaan liian korkea lääkeannos lisää osteoporoosin riskiä erityisesti yli 65-vuotiailla naisilla. Ylilääkitsemisen muita oireita voivat olla esimerkiksi sydämen lisälyöntisyys, hermostuneisuus, ahdistuneisuus, hikoilu, ripuli ja painonlasku.
 

Yhteistyössä