Kokemuksia taaperon virtsatieinfektiosta?

Onko muiden pienokaisilla (etenkin tytöillä) ollut virtsatieinfektiota? Meidän tyttö on 1v2kk ja muutaman päivän korkean kuumeilun jälkeen todettiin VTI. Tyttö on nyt lastenosastolla ja antibiootti annetaan suoraan suoneen kanyylin kautta. Isä on tytön kanssa tämän yön ja minä seuraavan,että jaksetaan paremmin. olisin tosi kiitollinen,jos jollain olisi kokemuksia kerrottavana...Mikä on aiheuttanut VTI:n, onko esim. uusinut miten helposti? Onko lapsi joutunut estolääkitykselle?
 
kmh
Alkuperäinen kirjoittaja Elmeri -81:
Onko muiden pienokaisilla (etenkin tytöillä) ollut virtsatieinfektiota? Meidän tyttö on 1v2kk ja muutaman päivän korkean kuumeilun jälkeen todettiin VTI. Tyttö on nyt lastenosastolla ja antibiootti annetaan suoraan suoneen kanyylin kautta. Isä on tytön kanssa tämän yön ja minä seuraavan,että jaksetaan paremmin. olisin tosi kiitollinen,jos jollain olisi kokemuksia kerrottavana...Mikä on aiheuttanut VTI:n, onko esim. uusinut miten helposti? Onko lapsi joutunut estolääkitykselle?
Tytömme oli 3.v kun vein toisena päivänä korkean (39 astetta) kuumeen takia lääkäriin. Tulehdusarvot olivat korkeat ja tuli lähtö lastenpolille. Siellä todettiin, että tulehdus oli edennyt jo munuaistasolle asti. Antibioottia laitettiin suonensisäisesti 4 vrk. Tämän jälkeen saatiin estolääkitys jota syötiin n.vko. Kun sitten saatiin puhdas tulos näytteestä alkoi tutkimus rumba mistä tulehdus oli tullut. Kaikenmaailman kokeissa on käyty ja alkuvaiheessa ultrassa huomattiin, että tytöllä on oikean puoleisessa munuaisessa kaksoisrakenne eli munuaisessa on kaksi poolia ja kummastakin lähtee oma virtsajohdin. Toinen johdin on laajentunut ja se joudutaan kaventamaan sekä istuttamaan uudelleen virtsarakkoon. Näin meillä, mutta kyseisestä "synnynnäisestä viasta" johtuen ei ole ollut kuin tuo yksi tulehdus.
Jaksamista koko perheelle. Tiedän kuinka se sattuu sydämeen kun joutuu seuraamaan lapsensa sairastelua.
 
Tyttö on nyt ainakin lauantaihin asti osastolla ja huomenna ultrataan virtsatiet ja etsitään mahdollista syytä infektioon sitä kautta. Ja kunhan tyttö on parantunut,niin tehdään vielä takaisinvirtaus tutkimus.
On tämä rankkaa,kun toinen on niin pieni ja ei ymmärrä,miksi koko ajan jotain ronklataan ja herätellään kesken unien lääkkeen antoon,kuumeen mittaukseen ja taas lääkkeen antoon...Jos nyt toinen yö menisi paremmin :) .
 
kmh
Toivottavasti kaikki menee hyvin. Kuinkas helposti teillä saatiin kanyyli käteen? Meillä tytöllä jouduttiin yrittään viisi kertaa kunnes onnistui. Tyttö aneli jo itkien hoitajalta (opiskelija), että lopettaisi ja arvaat kyllä että siitä on jäänyt HIRVEÄ lääkärikammo. Usein olen kuullut, että lapset unohtaa helposti ikävät asiat, mutta ei meillä ainakaan.
Jälkeenpäin olen miettinyt mistä tyttö olisi voinut saada tulehduksen ja mieleeni on tullut, että juuri ennen tulehdusta oli tytöllä vesirokko ja näppyjä oli myös alapäässä. Olisiko näitä raapimalla pöpöt siirtynyt virtsajohtimeen, sitä kun ei tiedä. Ei se millään ole voinut johtua rakenneviastakaan, koska tulehduksia ei ole ollut tämän ensimmäisen tapauksen jälkeen.
Noista tutkimuksista sen verran, että meillä ei tyttö tuntenut mitään kipuja kun sai rauhottavaa ennen tutkimusta. Näin ainakin Tampereella.
:hug:
 
Nyt on tytöllä kuume ja crp alkanut laskea. Kuumekouristuksiakaan ei ole tullut nyt pariin yöhön (niitä ilmeni tytöllä nyt kuumeen noustessa öisin). Kanyylia ei saatu silloin keskiviikkona kumpaankaan käteen,joten lääkäri laittoi sen päähän. Semmonen verkkohattu suojana tyttö touhuili ja nukkuikin ihan hyvin,ei tuntunut häiritsevän häntä. Eilen kuitenkin kanyyli oli mennyt tukkoon ja se laitettiin uudestaan tällä kertaa vasempaan käteen. Se oli tietääkseni mennyt ihan hyvin (itse olin silloin kotona käymässä ja isi oli tytön kanssa). Nyt kädessä on lasta,eikä sekään häiritse neitiä. Tänään ultrattiin virtsatiet ja munuaiset ja ainakaan mitään rakenteellista vaivaa ei löytynyt,huh... =) . Saa nähdä nyt,päästäänkö huomenna kotihoitoon vaiko vasta sunnuntaina. On tämä tosissaan stressaavaa kaikille meille...pääkin on ihan sekaisin koko ajan,kun ei osaa nukkua kotona eikä sairaalassa kunnolla. Tuntuu pahalta katsoa kipeää lasta,vaikka tiedänkin että kyllä tästä toivutaan varmasti hienosti,mutta kuitenkin. Kiitos kannustuksesta :flower: !
 
kmh
Toivottavasti olette päässeet kotiin ja toipuminen on hyvässä mallissa.
Hyvää loppu kesän jatkoa koko perheelle.
Meillä tytöllä vielä se virtsaputken kavennus leikkaus syksyllä edessä, mutta toivon sydämestäni että sen jälkeen kaikki menisi hyvin. :heart:
 
Ei olla kotiin vieläkään varsinaisesti päästy,mutta kotilomalle kylläkin eilen sekä tänään. Kanyyli on edelleen kädessä ja antibiootti suoneen jatkuu ainakin huomisaamuun asti. Selvisi bakteeriviljelyn tuloksista tänä aamuna infektion aiheuttaja,Kolibakteeri,eli melkeinpä tavallisin VTI:n aiheuttaja. Tulehdusarvot on hienosti laskussa,eilen oli enään 63,mutta iltalämpöilyä tytöllä on vieläkin,joten siksi on jatkettu suonen sisäista antibioottia normaalia pitempään. Ensi yöksi mennään siis vielä sairaalaan,mutta huomenna voisi olla toiveita aloittaa antibiootti suun kautta ja päästä kotiin kokonaan.
Tulehdus on myös laskenut hb:tä,joka on nyt alle sadan,joten rautakuuri on vielä tiedossa.
Ilmoittelen taas kuulumisia,kun pääsen koneelle.
Kiitos kmh:lle myötäelämisestä! :heart: :flower:
 
Viime tiistaina päästiin kokonaan kotiin ja aloitettiin antibiootti suun kautta (10 pv kuuri). Nyt vielä huomenna aloitetaan rautalääkitys infektion aiheuttaman anemian takia,hb oli vain 92 :eek: . Onhan tässä vielä kaiken maailman kokeita ja tutkimuksia pitkin syksyä,mutta tyttö on kuitenkin ihan terve reipas omaitsensä.
Koitetaan tosiaan "nauttia" tästä lähes trooppisesta ilmastosta vielä,kohta tulee taas syksy... B)
 

Yhteistyössä