Kokemuksia kerrossängystä

  • Viestiketjun aloittaja moya
  • Ensimmäinen viesti
hi-5
Minulla ei ole aavistustakaan, minkämerkkinen tuo sänky on, mutta meillä lapset siirrettiin siihen nukkumaan, kun olivat reilu 3v (yläsänkyyn) ja 1v 4kk (alasänkyyn). Sekä ylä-että alasängyssä on laita, joten ei helpolla putoa ja tikkaiden alapuola on niin korkealla, ettei pieni pääse vielä sinne kiipeämään. Yläsänkyyn laittaminen tietysti riippuu siitä, miten kova lapsi on liikkumaan yöllä.
 
Meillä siirryttiin kerros- ja parvisänkyihin muuton yhteydessä kesällä. Laitettiin kolme prinsessaa samaan huoneeseen nukkumaan, jotta saivat myös erillisen leikkihuoneen (ja isännällä pitää olla työhuone). Esikoinen on 5,5v ja nukkuu parvisängyssä. Siinä on korkea reuna eikä ylös- tai alaskiipeämisessä ole ollut mitään probleemia. Keskimmäinen 3v siirtyi kerrossängyn yläpetiin, jossa on tietysti myös korkea reuna. Ketterästi tyttö sinne kapuaa ja myös alastulo sujuu ongelmitta. Kuopus 2v nukkuu kerrossängyn alapetillä, jossa ei ole varsinaista reunaa, mutta laitamme aina illalla petarin ja patjan väliin pari tyynyä eikä neiti ole kertaakaan sängystä tippunut. Meidän trio on sellainen pieni "apinalauma" eli tosi ketteriä ja pelottomia. Jos lapsella on taipumusta unissakävelyyn, en kyllä laittaisi yläpetiin nukkumaan ;) ... Ja kyllähän tuo kuopuskin meillä yläsänkyihin kiipeää (ja pääsee hyvin alas), mutta nukkumaan laittaisin ehkä vasta 3-vuotiaana. Yölliset heräilyt ja liikkumiset vois hämärässä huoneessa olla vaarallisia (siis tikkaiden osalta).

Niin ja meillä on Ikean Tromsö teräsputkiset sängyt. Tukevaa laatua ja sopivat tyyliltään meille (puisia on varmaan hirmu paljon markkinoilla). Suurempia eroja sängyissä tuskin on, pintakäsittely ja puulaatu ratkaisee hinnan.
 
Meillä vanhempi oli neljä ja pienenpi kaksi kun siirtyivät kerrossänkyyn ja hyvin on sujunut. meillä on Ikean Hemnes puinen sänky. Itse pidin tärkeänä valintakriteerinä sitä että aikuinen voi istua alasängyssä ja lukea iltasadut siellä.
 
EmoToukka harmaana
Meillä unipuun kerrossänky. Esikoinen oli 2v10kk siirtyessään yläsänkyyn ja kuopus 1v4kk alasänkyyn siirtyessä. Molemmissa sängyissa turvalaita ja hyvin ovat sängyssä nukkuneet ja pysyneet. Itsellä oli vaatimuksena se, että sängyt saa myös kahdeksi erilliseksi sängyksi, jos jossain vaiheessa laitamme pojat eri huoneisiin. Ja halusin myös sellaisen sängyn, joka kestää sen ajan, kun lapset asuvat kotona.. siksi junnusängyn ei tullut kyseeseen.
Kallishan sänky oli, mutta en ole ostosta katunut! Ja edelleen esikoinen menee mielellään nukkumaan, kun saa itse kiivetä sänkyyn. =) Ikää nyt 3v1kk
 
Meillä Roope-Riikka jatkettava kerrossänky. Ollut tosi hyvä!! Kallis tosin, mutta löydettiin käytettynä. Siinä kunnon laidat ja tikkaat saa pois niin ei liian pienet pääse kiipeilemään sinne yksikseen. :) Ja jatkettava kun on niin menee pieneenkin tilaan. (ainoa jatkettava kerrossänky jota saatavilla). Tytöt olleet siinä n. 3v. ja 1½v. ikäisistä. Suosittelen! :)
 

Yhteistyössä