Kokemuksia Carena Double Swing tuplavaunuista ja muistakin tuplista

Meille on tulossa kakkosen ja kolmosen ikäeroksi 1,5 vuotta ja tuplat pitäis vissiin hommata, että päästään kunnolla liikkumaan. Jonkun verran olen noita yrittänyt katella, mutta eniten nyt kaipaisin käyttäjien kokemuksia.
Meillä kriteerinä on että vaunujen tulisi olla mahd. kapeat (noissa Carenoissa leveys vissiin 76 cm) ja liikkuisivat hyvin sitten talvellakin. Jotenkin en ole niihin peräkkäin istuttaviin lämmennyt. Noissa olis sekin hyvä puoli, että saa vauvalle oman kopan ja hänellä olis sit kasvot työntäjään päin. Ilmeisesti nuo menevät kasaankin aika pieneen tilaan.

Eli meillä koon puolesta Emmaljungat ja myöskin Briot menee vähän liian leveiksi (paitsi se Emmaljungan twin cangaroo, joka tuntuu muutenkin olevan aika samanlainen kuin noi Carenat, mutta eivät mene kasaan yhtä näppärästi). Muuten ei merkillä ole niin väliä, tosin se epäilyttää, että Carenat on vähän tollanen "halpismerkki", että miten ovat käytössä kestäneet. Eli periaatteessa hinnalla ei väliä (saa olla kalliskin) kunhan ominaisuudet miellyttävät.

Kertokaahan kokemuksia, hyviä ja huonoja, siis myös muista tuplista!!
 
markkinoiden kapein lastentarvikkeen emma jule twin 71 cm noin 300 e, saa myös net anttilasta. tai sitten noin 400 e täysin vastaava baby welt montreal

jos kaupunkilaiselta kysytään niin liikkuvuus tuollaisten kanssa on yhtä helppoa kuin yksilörattailla, mihkään ei jää kiinni kun yksilöt voi olla jopa jotkut 67 cm jo leveät.. kovin on ketterää menoa
 
Kiitti hempee!
Miten teillä on toiminut se, että vauva on siellä sisaruksen vieressä köllimässä, onko siitä ollut ongelmia? Onko isompi ollut pienemmän "kimpussa" paljon? Mietin vaan, miten olennaista olisi se että vauvalla on se oma koppa?
 
RouvaSumppisuu
Meille on sisarusten ikäeroksi tulossa n. 1v 6kk ja ollaan tilattu nuo Carenan DoubleSwingit. Kesäkuussa pitäisi uusien värien olla kaupoissa, ainakin täällä Etelä-Suomessa monessa paikassa myydään jo ei-oota eli vanhat on päässeet loppumaan.

Syyt miksi me päädyttiin DoubleSwingeihin:
*kapeat ja kevyen oloiset, eivät kuitenkaan kiikkerät (ainakaan myymälässä kokeiltaessa)
*vauvalle erillinen kova koppa kasvot työntäjään päin, isompi lapsi kasvot menosuuntaan
*suht edulliset, käyttöaika kuitenkin aika lyhyt
*molemmille oma isohko kuomu, esim. noissa babywelteissä oli tosi pieni yhteinen kuomu
*tilava ostoskori
*väreissä löytyy muutakin kuin se perinteinen musta
*vaikka työntöaisa ei ole säädettävä, oli se mulle ja miehelle just sopiva

Ensin katseltiin Brioja ja Emmaljungia, mutta tuntuivat niin isoilta ja raskailta. Babyweltejä oltiin jo hommaamassa kunnes bongattiin nämä Carenan DoubleSwingit. Carenat meillä on matkiksina ja hyvin ovat asiansa ajaneet, tosin jotain nitinää on ollut, mutta silikonisprayta suihkimalla on ongelma ratkaistu.

Mutta käytännön kokemusta ei meillä vielä näistä tuplista ole, joten niitä minäkin kuulisin mielellään =) .

Sumppis ja pikku-B rv. 32+
 
Joo, yksi pointti noissa tosiaan olis se, että molemmille lapsille on omat kuomut.

Yhdellä kaverillani on tuplat, joissa on yhteinen kuomu, ja nyt kun lapset ovat jo vähän isompia, niin hän on huomannut yhden ärsyttävän piirteen yhteisessä kuomussa. Nimittäin jos lapset nukkuu ulkona päikkäreitä ja eivät nukahda samaan aikaan, niin toisen lapsen saaminen nukkumaan voi olla hankalaa. Kun joko kuomu on alhalla (siis suojana nukkuvalle) jolloin toisen sujauttaminen kuomun alle on hankalaa, tai jos kuomun avaa, niin nukkuva saattaa herätä. Tosin tämä voi olla aika pieni ongelma loppujen lopuksi, en tiedä? :/
Mutta siis ilmeisesti tosiaan Babywelteissä kuomu on tosi pieni, mikä ei oo hyvä juttu muilta osin (vaikka lapsen sujauttaminen alle onnistuukin sit helpommin :) )

Ja en mäkään ole Carenoista kuullut kauheesti mitään huonoa sanottavaa, vaikka eivät näitä huippumerkkejä olekaan. Melkeinpä päin vastoin. Mutta juu, kertokaa lisää! Tosi hyviä pointteja RouvaSumppisuu :)
 
Eli meille hankittiin nuo teutoniat. Tosin käytännössä ei ola vielä päästy testaamaan, kun tuo pikkukakkonen köllii vielä mahassa. Esikoinen nyt 1v 1kk ja heinäkuussa mulla la. Päädyttiin noihin monen seikan takia:
-ensin suunnitelmissa just nuo carenat, mutta meidän liikkeessä vaikuttivat tosi huterilta ja koppakin oli jotenkin hepposen oloinen. Joten hylättiin ne sitten, kun huomattiin ettei sitä säädettävää työntöaisaakaan ole. Mulle oli nimittäin työntökorkeus huono, joten suosittelen kunnon testaamista.
-Lisäksi halusin vaunut, jossa on työntösuunta jotenkin käännettävissä, koska talvella täällä usein tuulee ja tuiskuaa, niin koen sen tärkeäksi.
-Pyörät piti olla isot, ja mieluusti kennoilla. Mutta nehän on melkein joka malliin saatavilla.
-Emmaljungan twin cangat hylättiin kalliin hinnan vuoksi (jos olis ostanut siis erillisen kopan ja sisarussetin jne)
-Kun halusin rattaista vielä myös sellaiset kevyet kauppaversiot, niin totesin että kääntyvät/lukittavat etupyörät pitäis olla.
-Eli päädyttiin sitten teutonioihin. Erillistä koppaa ei ole, mutta mulla on emmaljungan duo kantokoppa ja se käy näihin vallanmainiosti. Lisäksi löytyy lämpöpussukkaa ym.
-Aiemmissa viesteissä mainittiin että hyvä olisi erillinen kuomu. No, näissä on yhtenäinen. Sitä en edes osannut ajatella. Meillä tosin vaunut esikoiselta tallessa, ja niissä ajattelin vauvaa nukuttaa talvella. Enkä näissä tuplissa.

Yhteenvetona että teutoniat vaikuttavat ainakin kevyiltä, mahtuvat standardiovista (taitaa jäädä sentti väliin...), kasaus oli ihan kohtuu näppärä (voiko ne koskaan olla oikeesti helpot...), kankaat laadukkaanoloiset... Hinta voisi olla halvempi, tosin me ostettiin käytettynä. Ja takuuta vielä vajaa 1½ vuotta jäljellä. Toivotaan että käytännössäkin osoittautuvat hyviksi! Onnea teille tuplakaupoille!
 
Kattelin taas vähän netistä ja huomasin myös nää "Landit". Vaikuttais ihan hyviltä ja leveyskin olis 74 cm. Lisäks näissä olis ainakin meillä hyväksi todettu "niveljousitus", eli meno ei kävis liian täriseväksi ja on mukava työnnellä. Nämä ainakin olis tukevan oloiset ja kävis hyvin talvivauvallekin.

Onko näistä kokemuksia?

Ainoo, että näissä ei ole kääntyviä etupyöriä, mutta onko hyvä vai huono asia?
 
meilläkin on noi carenat. oma kakkonen vielä mahassa,mutta siskon tytön otin koekaniiniksi vaununkoppaan lenkille ja hyvin toimi! meillä esikoinen 2v7kk ja mahtuu vielä tosi hyvin kyytiin ja nukkumaankin rattaissa. tykkäsin lisäks siitä,että koppaan saa hyttyssuojan niin ettei häiritse esikoista mitenkään vaan hän näkee katsella maailmaa ilman verkkoa =)
Tosi kevyeet työntää ja kääntyvät helposti. Kopan kiinnitys myös melko helppo, tosin sen verran tiukka että en kyllä uskaltaisi alkaa koppaa irrottelemaan jos vauva kyydissä, sen verran sitä sain kiskoa...
Ainut miinus tähän asti ovat renkaat.... ensimmäisen kävelylenkin jälkeen renkaisiin oli painunut todella paljon hiekoitushiekkaa, oli hiukan ikävä työntää rattaat sisälle kun sai samalla kilon soraa ja lattiaan jäljet, näissä kun ei esim. eturenkaisiin saa rengassuojia. Renkaisiin jäi myös hirveät kolot niihin kohtiin,joihin kivet olivat uponneet. Muuten hyvät rattaat =)
 
Kiitti Monttu! :flower:

Löysin vielä tälläsenkin ketjun http://kaksplus.fi/keskustelu/t937955
Siellä kans kommentoitu noita renkaita, mutta muuten tuntuvat nämä vaunut kyllä aika hyvältä vaihtoehdolta. Ääh, TODELLA vaikeeta tämä päättäminen... :)
 
RouvaSumppisuu
Noista renkaista, meillä on Brion Ponyissä suht samanlaiset ja eipä sille hiekan/kivien kerääntymiselle oikein mitään mahda. Mutta kyllä ilmakumirenkaidenkin mukana tulee likaa sisään, varsinkin kun itse en ole koskaan jaksanut taistella noiden rengassuojien kanssa. Tosiaan puhkeamattomat renkaat, joten muuta haittaa siitä ei ole kuin tuo eteisen sotku. Ja meillä koiran tassuissakin tulee kyllä enemmän hiekkaa sisään... :whistle: .
 
Alkuperäinen kirjoittaja Taotao-:
Kiitti Monttu! :flower:

Löysin vielä tälläsenkin ketjun http://kaksplus.fi/keskustelu/t937955
Siellä kans kommentoitu noita renkaita, mutta muuten tuntuvat nämä vaunut kyllä aika hyvältä vaihtoehdolta. Ääh, TODELLA vaikeeta tämä päättäminen... :)
minä kommentoinu =)
 

Yhteistyössä