Koira ja lapsi

Hei vaan kaikki koiranomistajaperheet joilla on pikku lapsi! Kaipaisin apua ihan tälläseen tosi arkiseen pulmaan nimittäin koiran vesikuppi! Kuinka ootte saaneet pienokaisen pysymään poissa siitä ja miten varmistatte koiran veden saannin, jos kuppi pöydällä? Meidän pikkuneiti 10kk on kauhee vesipeto eikä millään pysy poissa kupista, kun tajusi että siellähän on vettä!!! :eek:

Antakeehan vinkkejä koiraihmiset, kiitos! :whistle:
 
Mä vaan siirsin juomakipon sellaseen paikkaan, ettei poikamme löytänyt sitä, mutta koira ja kissa pääs juomaan kuitenkin. Sitten kun se vesileikki unohtui, nostin kipon näkösälle. Ja on saanut olla puolivuotta jo rauhassa, poika 2v. Jos nostat kipon pois, niin sitten vaan täytyy muistaa tarjota vettä koiralle usein ;)
 
Meillä ei kyllä ollut kovin pahaa ongelmaa asiassa, muutaman kerran tyttö kävi siellä loiskuttamassa ja sitä kiellettiin. En oo asiaa sen enempää sillon aatellu mut siinä asiassa tais kielto mennä perille, ihme kyllä! Ei kyllä yleensä noin helpolla asioita usko :D
 
Aluksi siirrettiin vesikippo sellaseen paikkaan ettei muksut yletä sinne eli seinän ja pakastearkun kyljen väliin....koira kipitti sinne hienosti ja peruutti takas ( niin joo meillä on chihuahuat, ei taida vaikka tanskandogin kaa oikeen toimii... :D ) myöhemmin kielloilla saatiin vesikuppi rauhaan tai jos tulee pieniä vieraita vien vesikipon pimeeseen kylppäriin missä koirat käy juomassa sitten ihan rauhassa....
 
meillä poika 1,5v on myös oikea vesipeto ja kieltoa ei ota kuuleviin korviinsa (opettaa on kyllä yritetty ettei kupille menisi). Eli kuppi täytyy siis muistaa nostaa aina yön jälkeen ylös ja samoin muistaa tarjota koirille aina välillä vettä. Jos kuppi unohtuu lattialle, niin takuuvarmasti on poika sen joko kaatanut tai sitten uittaa siellä kaukosäädintä yms.Toivottavasti tilanne helpottuu pian kun ikää ja järkeä alkaa tulla lisää.
 
keiju-00
Eiköhän kyseinen "ongelma"aika käydä läpi jokaisessa lapsi-koiraperheessä... itse ratkaisin asian pohdinnan jälkeen siten, että kuppi ei liikkunut mihinkään, lapsi haettiin kupilta pois ja kiellettiin, mutta lapselle pyrittiin järjestämään päivittäin mahdollisuus luvallisiin vesileikkeihin vessanpuolella ja sillä tehdä ero siihen missä vettä saa läiskytellä, missä ei. Olihan se aluksi huutoa kun koiran kipolta pois haettiin, mutta loppujen lopuksi aika nopeasti lapsi ymmärsi asian.
 
Suzu
Jemmattiin vesikippo vessaan, kun sinne ei voinut muutenkaan muksuja päästää yksinään melomaan. Aika nopeasti tottuivat siihen, että vesikuppi vain katosi. Kun tuli 2 vuotta täyteen, ei enää kiinnostanutkaan.
 
Ranskatar
Apua .... meillä on kolme koiraa ja vauva tulossa .... Kiitos etukäteisvaroituksesta - osataankin "ennakoida" juoma- ja ruokakuppi- ongelmat ennen kuin tuleevat. Ja kieltämällä varmaan yritetään sitten oppia olemaan kupeilta poissa.
 
mietiskelevä
HEI!

Meillä kolme eläväistä poikaa ja kaksi eläväistä koiraa! No, aluksihan "tapeltiin" ja kiellettiin vesikiposta - ei mennyt näillä kaksjalkaisilla päähän. Opetin koirat pyytämään vettä! Eli päivisin koirilla on vesikippo keittiössä, mutta kun muksut tulevat kotiin, niin vesikippo nousee ylemmäs.
Koirat pyytävät vettä siten, että tulevat minun luokseni ja tuijottavat silmiin, kun kysyn, että mitäs nyt, niin viipottavat keittiön tiskialtaan eteen ja tiedän niiden haluavan vettä. :D
Näppärää! :D

Sama "pyytäminen" toimii myös uloslähdön kanssa, eli koirat ilmoittavat kun niitä pissittää jne...
On ne fiksuja elukoita - vaikka itse kehunkin.... :D :D :D

Muuten koirat ja muksut ovat tullet keskenään loistavasti toimeen!
 

Yhteistyössä