kohta vissii hautajaiset tiedossa...

Naapurin pappa, iäkäs jo (n. 90, reilu..?), tosi mukava pappa. Sen emäntä on miehelle jotain sukua... Saatiin tontti heiltä lahjaksi. Täs syksyllä sillä todettii diabetes, ja ny on syöpäki. En tiedä onko uusiutunu vaiko joku muu syöpä. Heikkoon kuntoon menny, kuihtunu kovasti. Vielä kotonaan asuu, saa nähä kuin pitkään enää. :| Toivottavasti ei ainakaan missään sairaalassa joutus kauan olemaan vaan sais mennä pois jos sinne joutuu. Ja toivottavasti sen emäntäkään ei joutus sit kauaa enää yksin olemaan, surettaa semmoset vanhukset, joitten puoliso kuolee paljo aiemmin, ja ite vaan makaa jossain vanhainkodissa, kun ei yksinkään pärjää. :(

Kyl mä toivon, että ei rupeais tolle syövällekään muuta tekemään ku kipulääkettä. Mitä todennäköisimmin joutus hoidon jälkeen vaan kitumaan sairaalassa ja kuitenki kohta kuolis, kaikenmaailman letkujen ja härveleiden keskellä. Kun sais vaan olla kotonaan ja mennä rauhassa pois. Mitenköhän "sallittua" semmonenkaan tänä päivänä on..?
 
armaselain
Ymmärrän ihan täysin pointtisi.
On kyllä ihmeellistä että useinkaan vanhusten ei voi antaa kuolla rauhassa kotonaan vaikka he itse niin haluaisivat, vaan sitten aletaan hyysäämään ja (lähes) pakolla hoitamaan jos tällainen tilanne tulee jonkun "virallisen" tahon tietoon. Monien omaistenkin voi olla niin vaikea päästää irti vanhasta läheisestään että hommaavat mammoille ja papoille hoitoa väkisin vaikka todellisuudessa vanhukset eivät sitä haluaisi.
 

Yhteistyössä