Koh Samui

Yap
Sä kun et tunnu saavan vastausta...niin vastaan vaikka on toisen käden tietoa. Me ollaan siis oltu kyllä etelä-thaimaassa mutta ei Samuilla.

Ystäviltä kuultuna verraten esim. krabiin krabi on parempi kun on enemmän nähtävää ja tehtävää.

Mutta Samui on kaunis saari...saari on toki aina saari eli kannattaa satsata hotelliin missä viihtyy. Hotellit ovat kyllä Samuillakin kuulemma hyviä...taitaa olla thaimaassa aina.
 
Kiitti Yap! Googlettelin tuota ja löysin kovasti mielipiteitä sekä myötä että vastaan. Krabiakin ollaan mietitty, sitä niin kehutaan. Mut tuolla koh samuilla olis Anantara ja vastaavastahan meillä on kokemusta hua hinistä. Hotelli on hyvä. Tjäreborg näyttää muuten tekevän nyt matkoja tuohon hua hinin anantaraan.

 
Yap
Just kuulin että Hua Hin on muuttunut melkoisesti. Kuningas ei ole lomaillut siellä päin 2 vuoteen ja kaupungin on vallanut tyttöbisnes. Enpä olisi uskonut, me käytiin Hua Hinissä 2001 ja tykättiin kovasti. Krabilla (tarkemmin Ao Nangissa) ollaan sitten oltu 2003,2006,2007 ja tykätään edelleen. Koh Lantaa kehutaan myös kovasti.
 
Hua hin oli mukava viime kesänä kun kävimme. Ei tuo mainittu tyttöbusiness näkynyt juurikaan. Mies lähtisi tuonne uudestaan, mutta itse en halua samaan paikkaan kun on niin paljon muitakin. Krabi olis kyllä mielenkiintoinen. Taitaa kuitenkin koh samuin anantara vetää pisimmän korren.
 
Itse en ole ollut muualla Thaimaassa kuin Samuilla, mutta ihanaihanaihana paikka! Saari on tosin pieni, eli nopeasti nähty. Jos haluaa paljon actionia, ei taida olla oikea paikka. Me olimme häämatkalla ja rentoutumiseen ja nauttimiseen mitä oivallisin paikka. Yöelämästä ei ole kokemusta, emme käyneet yhdessäkään yökerhossa. Muilta olen kuullut että hintataso on korkeahko muuhun Thaimaahan verrattuna, mutta halvaltahan se itsestä tuntui, kun ei ollut vertailukohdetta.

Hotellimme oli Coral Bay Resort ja siellä meillä oli juuri uusittu ihana bungalow. Hotellin sijainti oli mielestäni erinomainen. Samuin ns. pääranta on Chaweng ja Coral Bay Resort sijaitsee sen toisessa päässä. Kävelymatkan päässä (sekä teitä että rantaa pitkin) Chawengin kaupoista ja ravintoloista, mutta kuitenkin omassa rauhassa. Sen uimaranta oli hieman kivinen, mutta se ei juurikaan haitannut. Minulle tärkeämpää oli se, ettei rannassa ollut koko ajan kovaa ohikulkutrafiikkia niin kuin suurellaa osalla muista Chawengin hotellien rannoilla.

Mutta kuten sanottu, olimme häämatkalla ja silloin ehkä hakee ja arvostaa hieman eri asioita kuin perhematkalla :) Minulle paikka oli paratiisi ja onpa poikammekin made in Koh Samui :heart:
 
Ihanalta näyttää teidän hotelli, kun ihan pikaisesti vilkasin linkkiä!

Me vaan kävästiin muilla rannoilla, joten mitään kattavaa kuvaa mulla ei ole. Vuokrattiin skootteri kyllä pariksi päiväksi ja käytiin joka puolella, mutta menee vähän paikat sekaisin mielessä... Muistaakseni Bo phut oli erittäin miellyttävä, rauhallinen paikka. Jos oikein muistan, siellä oli ehkä aidompi tunnelma kuin Chawengilla. Ruokapaikoista en osaa sanoa, koska me kävimme siellä vain lounaalla ja jonkun hotellin ravintolassa. Muistaisin lukeneeni, että myös Bo phutissa on iltaisin rantaravintoloita (siis kirjaimellisesti, pöydät ja tuolit tuodaan illalla rantahietikolle). Jollei ole, käykääpä testaamassa ainakin joku ilta Chawengin ravintolat rannassa (ja kaupat Chaweng Roadilla(?)). Samuilla on se hyvä puoli, että saari on niin pieni, että joka paikkaan on lyhyt matka. Jälkikäteen harmittaa vähän, että jämähdettiin niin paljon vain Chawengille. Olishan sitä voinut käydä muillakin rannoilla enemmän, mutta toisaalta jo Chawengilla oli niin paljon koettavaa ja nähtävää.

Kun olette käyneet matkalla, olis kiva kuulla tykkäsittekö. Joko täällä tai yv:nä. Meettekö lasten kanssa? Minkä ikäisten?

T:nimim. ekaa matkaa 1,5-vuotiaan lapsen kanssa suunnitteleva (tosin "vain" Kanarialle) B)
 
Kiitos. Me tosiaan majoituttiin hua hinissa Anantarassa, että siinä mielessä turvallinen valinta tuo hotelli, kun tietää suunnilleen mitä on tiedossa. Rauhaa ja hemmottelua lähdemme hakemaan.

Lähdemme kahdestaan. Itse ottaisin lapset mukaan, mutta miehelle on tärkeämpää saada mun jakamaton huomio edes kerran vuodessa. Olemme perinteisesti käyneet kerran vuodessa kahdestaan jossain, koska muulloin meillä ei ole lastenhoitoapua, ei isovanhempia eikä sukua paikkakunnalla. Aloitimme Lapin viikonlopulla, sitten kävimme Ruotsissa, sit Varsovassa ja viime vuonna kävimme ekan kerran kahdestaan Thaimaassa. Huomasimme, että samaan hintaan mihin pääsee Eurooppaan, pääsee kaukolomallekin. Itselleni on tosi kova paikka lähteä lasten luota, mutta teen sen parisuhteen eteen.

Pian lähdemme reiluksi pariksi viikoksi Floridaan perhelomalle, joten lapsetkin pääsevät säännöllisesti maailmalle =)

Ihanaa lomansuunnittelua ja-odotusta teille kummallekin! =)
 
Moi! Tietääkö joku onko

a) Krabilla rantoja, koska matkaoppaassa vaan puhutaan, että pitää lähteä veneillä rannoille?

b) onko Koh Samuin yöelämä häiritsevää, koska oppaasta sai sellaisen kuvan? Että on kova yöelämä, ja ne ovat rannalla, jotka haluavat olla enemmän rauhassa?
 
Vaniljatädille Koh Samuista: Meitä ei ainakaan Samuin yöelämä häirinny pätkääkään! Oon ihan ihmeissäni, et opas antaa sellasen kuvan.. :eek: No, ehkä se riippuu hotellin sijainnista?? Jos hotelli Chaweng Streetillä (vai mikä sen kadun nimi nyt onkaan), voi yöelämä häiritä. Käsittääkseni varsinaiset yökerhot sielläkin kuitenkin rannasta sisämaahan päin, joten en tiedä miten häiritsee rantahotelleihin. Sillä Chawengin kadulla, ja rannassakin, on varmaan jonkinasteista elämää läpi yön, voisin kuvitella. Me tosiaan ei käyty yhdessäkään yökerhossa, kerran piipahdettiin baarissa yksillä drinksuilla. Meidän hotellille ei kuulunut mitään ääniä koskaan, eikä siellä ollut tietoakaan yöelämästä. Muista rannoista ja niiden yöelämästä ei ole edes tätä vähää tietoa :ashamed:

Lisäys: Chawengin kadun takana (rannasta päin katsottuna) oli joitain tyttöbaareja ja kerran sinne katsoessani joku minuakin viittoin mukaan, eli jos tällaisen kokee häiritseväksi niin ehkä sitten..?? Haluan myös korostaam että me lähdimme bungalowiimme yleensä puolenyön aikaan, joten en edes tiedä mitä siellä tapahtuu yön pikkutunneilla.. :) Mutta edelleenkään meitä yöelämä ei siis häirinnyt lainkaan.
 
Yap
Vaniliatätille: Krabilla (siis ao nangissa mitä valta osa krabilla tarkoittaa) on kaksi rantaa ao nangin ja nomphahattaran (kirjoitin varmasti väärin) Molemmat on ihan varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta krabin lumo on lähi saaret jotka ovat kaikki erillaisia tosistaan. Ihan lähellä olevista tykkään itse eniten pranang cavein rannasta jonne mennään veneellä. Siellä voi kokeilla kiipeilyä, mitä en ole tehnyt. Mutta sitten siellä voi joko uida tai kahlata luolaan mikä on tosi makee. Krabi oli ainakin 2007 vielä rauhallinen, tosin vilkastuu käsittääkseni koko ajan.

Footballers Wife: toi on kyllä ihan hieno periaate. Pitäisi muistaa ittekin ottaa enemmän aikaa miehen kanssa kaksistaan. Meillä tosin poika on vasta 4v...mutta pikku hiljaa ollaan ruvettu kypsyttelemään ajatusta että lähdettäisiin jonnekin eurooppaan kaksistaan pariksi yöksi. Meillä on vähän sama tilanne isovanhempia tai muita hoitajia ei lähimailla ole.
 
Yap, meille on tullut tämä käytäntö tavallaan vahingosta viisastuneena. Miehellä on kolme lasta aiemmasta avioliitosta, joka kuihtui yhteisen ajan ja huomion puutteesta. HÄn suostui kanssani toiseen lapseen sillä ehdolla, että vietämme joka kuukausi yhden illan kahdestaan. Eipä näitä iltoja ole tullut juuri vietettyä.

Ps. Terveisiä Floridasta ja Disney Worldista! Täällä ollaan ja nautitaan kesästä. Uima-altaassa +35 ja ilma +28, kyllä kelpaa pohjoisen ihmisille. Eilen käytiin Seaworldissa ja tänään oli vuorossa Magic Kingdom, huomenna jatketaan lomailua ihan vain uima-altaalla.
 
Yap
Footballers Wife: Nyt on kyllä jenkit halpa kohde ton dollarin kurssi kehityksen takia. Kaveri tuli tossa kuukausi sitten floridasta sanoin että lama on niin kova että näkyy hinnoissa. Eli teillä varmaan laukut pursuaa takasin tullessa? (tosin jenkeistä niitä saa tuoda niin paljon ettei jaksa kantaa) Hyvää lomaa teille kaikille!
 
Yap, oikeassa olet. Kohde oli halpa ja laukut todellakin pursusivat palatessa. Kaksi enemmän oli paluumatkalla. Yksi laukku halkesi pohjasta... Onneksi mitään ei kuitenkaan tippunut välille ja uuden laukun olemme jo lentoyhtiön piikkiin saaneet ostettua.
 

Yhteistyössä