Kivekset kadoksissa (piilokiveksisyys) ja kivesten vesityrä

  • Viestiketjun aloittaja Naarasleijona
  • Ensimmäinen viesti
Naarasleijona
Jäi todella huolestunut olo 1kk lääkärintarkastuksesta. Meidän kuopuksella on ollut todella isot kivekset ja lääkäri totesi hänellä olevan kivesten vesityrän. Paranee kuulemma 90 %:lla itsestään ja leikataan vasta nelivuotiaana, eli ei siinä mitään, mutta kun lääkäri ei löytänyt pojan kivespusseista lainkaan kiveksiä!!!

Hän vaikutti asiasta hämmästyneeltä, mutta ei lopulta kiinnittänyt asiaan mitään huomiota. Mielestäni kivesten katoaminen on kuitenkin outoa, koska kivekset näkyivät jo rv36 ultrassa paikoillaan kivespussissa, eikä synnytyssairaalan lääkärikään maininnut niiden puuttuvan. Netistäkin löysin sellaista tietoa, että jos kumpaakaan kivestä ei löydy vastasyntyneeltä, niin on syytä lähteä jatkotutkimuksiin. Mitä tehdä? Onko kokemuksia kivesten vesityrästä tai piilokiveksisyydestä?
 
matkailija
Ei varmaan syytä huoleen! Yksivuotissyntymäpäivään mennessä kivekset normaalisti lasketuvat alas, jos näin ei käy on kyseessä ns piilokives jonka hoito on täysin helppo, eli ensin annetaan 6 horminipistosta viikon välein ja koetetaan saada kivekset laskeutumaan, jos tämä ei auta niin tehdään pieni päiväkirurginen toimenpide, jossa estetään kivesten nivusiin nousu.
JOillakin pojilla kivekset hyppivät nivusiin vielä kouluiässä ja tapauskohtaisesti niitä sitten korjaillaan. Joka tapauksessa, jos kivekset ovat aina piilossa on asia ennen kahta ikävuotta syytä hoitaa, jotta siittiöntuotanto ei häiriinny.
Itse odottelemme miten oma vaivamme nyt hoidetaan, poika 1v4kk ja kivekset ovat omasta mielestäni aina piilossa!
Hyvää JOulua!
 
Unelma Anelma
Meillä poijalla myös vesikives ja meille lääkäri sanoi että jos ei katoa 2 vuotiaaksi mennessä niin leikataan. Sanoi että turhaa odottaa 4-vuotiaaksi asti. Sanoi vielä että pinet parantuvat nopiempaa.
 
kannattaa vain odotella rauhassa.Meillä esikoisella oli ns.hyppykives eli jos pikkaisenkin koski pussiin niin kives pompsahti ylös.Järkytyin kun kuopuksella havaittiin 1pv:n ikäisenä että oli sekä kives karkuteillä ja nivustyrä.No 2pv:n tarkastuksessa lääkäri kuitenkin sanoi että tuntuu kives todella kaukana pussista eikä sitä kannata jäädä odottelemaan vaan se leikataan ja kiinnitetään pussiin.Huh mikä helpotus kun kirurgi kertoi operaatiosta.Tosi pikkujuttu. Poika nukutettiin ja kives etsittiin ultralla ja pieni viilto pussiin(2 tikkiä).No samalla leikattiin tyräkin eikä sekään ollut kauheaa.Poika toipui todella nopeasti ja vauhtia piisasi.Kauheinta oli varmaan se kun piti pitää poikaa hyppimättä ja jalat niin ettei paljoa harottaneet erillään.
Ensin meillekkin sanottiin että nämä yleensä leikataan vasta 4vuotiaana,mutta mitäpäs sitä odottamaan . Leikkausjonoista ja kesäajasta johtuen päästiin leikkaukseen 1v.3kk.Nyt parinviikon päästä lopputarkastus ja kives on pysynyt kiinni.
 

Yhteistyössä