Kissan ruokkimisen vaikeus :(

  • Viestiketjun aloittaja hupigj
  • Ensimmäinen viesti
Meidän kissat ei suostu syömään eläinkaupan ravintoarvoltaan ihanteellisia ruokia, joten markettiraksuja ja Pirkka-tonnikalaa niille syötetään. Lisäksi nauttivat lähiruokaa takapihalta eli myyriä, hiiriä ja lintuja. Myös nurmikkoa järsivät. Iältään nuo on 16, 15 ja 12 ja ihan terveitä ja hyvinvoivia ovat
 
"vieras"
Sinnikkyyttä, sinnikkyyttä ja sinnikkyyttä. Anna ruokien kuivua kippoon, kyllä se kissa lopulta niitä syö. Enkä nyt tarkoita mitään päivien nälkäkuuria, mutta kissan kanssa pitää pelata ns. kova kovaa vasten. Kun päivästä toiseen tarjoat sitä "pahaa ruokaa", luovuttaa kissa lopulta ja alkaa syömään sitä. Tottumisesta se lähinnä on kiinni.

Terveisin kolmen entisen nirsoilijan omistaja
Meillä on ruuat kuivuneet kuppiin jo 10 vuotta, kissa ei vaan syö niitä. Kaikki on kokeiltu, myös eläinkaupan "tätä syö nirsokin kissa ihan varmasti"-ruuat. Eikä syö. Hyvin tuo silti näyttää kuivaraksuilla pärjänneen, ei ainakaan ole yhtään liian tukeva. Ja raksuja on aina kupissa, voi syödä milloin haluaa.
 
Meillä
Meillä kissa syö raakaa lihaa ja kuivalihaa "raksuina". Märkäruokana jotain, jossa yli 60 % lihaa, eli tilataan käytännössä Saksasta, kun tulee halvimmaksi näin. Lihan kanssa tarvitsee kivennäisainelisää (etenkin luujauhoa), koska kissanhan kuuluisi syödä saaliseläin luineen, suolineen ja mahalaukkuineen päivineen. Marketeista emme osta mitään, koska ne on pelkkää jätettä ja hiilihydraatteja, tosin emme voisikaan, koska kissa oksentaa kaiken, missä on viljaa.
 
Ei meijän kissoille kelpaa mikään eläinkauppojen laadukas ruoka.
Latz, friskies ja whiskas märkäruokana ja raksuina menee ja kitekat myös raksuina, mutta ei kosteana ruokana.
Harvoin kelpaa mikään raaka liha tai keitetty kala.
Kerran viikossa saavat katkarapuja saunan jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä