Kissa raapaisi lasta

  • Viestiketjun aloittaja Kaksi kissaa
  • Ensimmäinen viesti
Kaksi kissaa
osaako joku sanoa, pitäisikö lasta käyttää lekurilla jos kissa raapaisi tätä päälaelle ? Tapahtui eilen illalla eikä lapsi huutanut tai mitään, vasta tänä iltana isi huomasi verisen naarmun päässä ! Päivällä oli hoidossa, ei sanonut hoitotätikään mitään. Kissaa ei ole rokotettu vuosiin, mutta on annettu matolääke. Asumme maalla ja kissat pyydystävät ulkoa mitä vain pikkueläimiä kynsiinsä saavat. Voi jestas.. Lapsi 2,6 vuotta ajaa aina kissoja takaa täällä sisällä eivätkä ne halua tulla silitetyiksi aina !
 
Sae
Tuskin lääkäriin tarvitsee lähteä, jos raapaisu on vain pintanaarmu. Tuoreena sellainen kannattaa putsata heti huomattua desinfiointiaineella.

Kissalle kannattaisi laittaa sisälle korkealla olevia tasoja, joille se pääsee turvaan lasta. Kissa ei normaalisti raapaise, jos sillä on vaihtoehto eli se pääsee tilanteesta pois. Tasoja on helppo tehdä laudanpätkistä ja kulmaraudoista.
 
Kiitos
Kiitos vastauksista ! Onneksi on vain pitkä pintanaarmu päälaella, ilmeisesti vain yhdellä kynnellä kevyesti raapaissut. Meillä on kyllä sisällä pöytiä ja sohvia yms. joihin kissat pääsee ylös lattialta, mutta tyttö seuraa jo perästä ja tämä oli eka kerta, kun kissa hermostui noin kovin, että sähisi ihan ! Ei oppinut tyttö vielä varomaan niitä kuitenkaan, vaikka yritämme aina sanoa, että ei saa ajaa takaa, ei ne anna silloin silittää kun pelkäävät. On vielä liian pieni, 2,6 vuotta. Kissat on yleensä ulkona kun tyttö on valveilla, tulevat sisälle sitten kun tyttö on poissa tai nukkumassa. Asumme maalla. Nuo kissat syntyivät navetassa ja ovat sen verran arkoja, etteivät ole koskaan viihtyneet ihmisten sylissä. Silittää kyllä antavat tytönkin joskus, kun hän on rauhallinen. Kissamme ovat leikatut kolli ja narttu, ikää nelisen vuotta !
 
Sinuna lopettaisin koko kissan!Ainakaan meillä ei kissalla olisi vara tehdä moista temppua vaan isäntä lopettaisi välittömästi...
Tuttavaperheessämme kissa raapaisi alle vuoden ikäistä vauvaa ihan ilman syytä ja oli TODELLA lähellä ettei mennyt silmä vauvalta.Ja se kissa ainakin pääsi hengestään.
 
miksi kissa muka pitäisi lopettaa? kysyn vaan. onko joku ollut näkemässä tapahtumaa miten raapaisu kävi? mistä sitä koskaan tietää tekikö lapsi sille jotain?

jos kissa raapaisee lasta kannattaa haava puhdistaa ja katsoa ettei se tulehdu. minusta kannattaisi vielä putsailla muutamia päiviä ennen kuin voi olla varma ettei haavaan jää mitään. voi myö soittaa neuvolaan ja kysyä mitä mieltä siellä ollaan.

meidän neuvolassa ainakin oltiin iloisia kun kaikki saavat asua keskenään ja kissoille on opetettu mitä ei saa ja mitä saa tehdä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.01.2007 klo 01:54 jenna kirjoitti:
miksi kissa muka pitäisi lopettaa? kysyn vaan. onko joku ollut näkemässä tapahtumaa miten raapaisu kävi? mistä sitä koskaan tietää tekikö lapsi sille jotain?

jos kissa raapaisee lasta kannattaa haava puhdistaa ja katsoa ettei se tulehdu. minusta kannattaisi vielä putsailla muutamia päiviä ennen kuin voi olla varma ettei haavaan jää mitään. voi myö soittaa neuvolaan ja kysyä mitä mieltä siellä ollaan.

meidän neuvolassa ainakin oltiin iloisia kun kaikki saavat asua keskenään ja kissoille on opetettu mitä ei saa ja mitä saa tehdä.
No kissa oli mennyt nukkuvan vauvan päälle et tuskin vauva sille mitään siis teki....
Kyllä uskon et teilläkin asiaa mietittäisiin uudemman kerran jos jotakin VAKAVAMPAA kävisi..Varmaan olisi sama juttu jos koira purisi lasta ilman syytä.
 
Just
^ Eiköhän nyt aikuisen ihmisen pitäs ymmärtää ettei nukkuvaa / vauvaikäistä lasta ja koiraa/kissaa jätetä samaan tilaan keskenään? Meillä on 3koiraa ja tuplat, ikuna ei ole ollut ongelmaa eläinten suhteen. Vaikka luotan koiriini, en kuitenkaan jätä näit keskenään koska "joukossa tymyys tiivistyy" pian. Aikuisen tehtävä on valvoa että homma toimii.

Tollanen ajatusmaailma on aika karua että "henki pois vaan" jos menee ja tekee jotain väärin. Kissat ja koirat on aikasta fiksuja, jos vaan ois malttia hiukka neuvoa kuinka tässä torpassa touhutaan yhdessä ei tulis ongelmia.
Jos ei tähän kyetä, miksi pitää hommata sitten eläimiä?

 
Vihaan kissoja
Just tämmösienkin asioiden takia pidän enemmän koirista. Vaikka kaikkiin eläimiin ei voi luottaa,mutta koira ei noin vain raapaise yhtäkkiä ketään,ellei ole aivan seko päästään(siis koira).
Kissat on just tollasen takia kamalia elukoita. Ne tekee just niinku oma nenä näyttää ja ne ei todellakaan tajua mitä saa ja mitä ei saa tehdä.
Meillä on myös kokemusta tollasesta tilanteesta. Oltiin tuttavien luona ja heillä on 2 kissaa. Tiesin kyllä niistä,että ne saattaa olla "vähän" arvaamattomia ja komensinkin jo kylään lähtiessä poikaa että kissoja sitten ei saa mennä piteleen eikä kiusata. Kylään kun päästiin ja poika istu ihan kiltisti sohvalla, niin yhtäkkiä kissa hyökkäs sohvan takaa ja raappas poikaa naamaan. Melkein osu kans silmään.
Juuri sen takia ei paljo kyläilläkkään tuttavien luona kun heillä on ne kissat. Ovat niin arvaamattomia ja kamalia.
onneks pojan silmä säästy. Jos olisi pahemmin sattunu niin olisin vaatinu kissan lopettamista. ..ja ei oo eka kertta kun niin käy sellaisissa paikoissa missä on kissa. Niistä ei koskaan tiä mitä pääs liikkuu.
Ja varsinkin kissa ja vauva...AIVAN LIIAN VAARALLINEN YHDISTELMÄ!
Meillä on naapuris aivan liikaa kissoja ja osa käy k.useksimas meidän pihaa ja lapsen hiekkalaatikkoon. Ja raahaavat kuolleita hiiriä pihaan. Laita nyt sitten lapsi leikkimään hiekkalaatikollekkin kesäisin kun aina haisee kissan pissa ja kakka kikkareita siä tää,puhumattakaan niistä hiiren raadoista. Jos omistaisin pyssyn,niin sillä olisi käyttöä..

Kakkaa saan tästäkin mieleipiteestä niskaan,mutta sanoinpa nyt kumminki. Toiset tykkää kissoista ja toiset koirista..minä hevosista :D
 
Vohveli
Hei haloo!!!! Sun LAPSI on varmaan rokotettu???? Joten lapsi ei voi saada kun pikku opetuksen siitä ettei kissaa kannata aina paijata... Meillä on kaks kissaa, heppa ja koiravanhuskin vähän aikaa kun tytär oli ihan pieni, kissat on raapinu, koira on kaatanu ja heppa on haistellessaan tuupannut nurin enkä kuitenkaan usko että likalla sen suurempia traumoja on jääny...Tosin olen samaa mieltä et kissat kannattaa rokottaa ja hoitaa madotus. Jos nyt kuitenkin kissa alkaa käyttäytyä tosi vihamielisesti niin sit asia on tietty toinen.... Itse olen sitä mieltä et eläimet ovat tosi terveellinen harrastus/ tuttavuus kaikenikäisille ei-allergisille lapsille!
 
Meillä neljä kissa ja kissa saattaa raapaista tyttöä, jos menee liian innokkaasti silittämään tai paijaamaan. Siitä lapsikin oppii, eikä kissaa toki tarvitse lopettaa naarmujen takia. Naarmun puhdistus ja seuranta riittää, eikä ole tullut ongelmia vaikka haavan huomaisi vasta myöhemmin. Meillä kissat sisäkissoja. Kissalla on tosiaan hyvä olla korkealla paikkoja mihin pääsee pakoon hellivää lasta. =)
 

Yhteistyössä