Kissa pissii

Apua!!

Toinen pissamme on ruvennut pissimään, eikä edes minne sattuu vaan kenkiemme päälle, hyllylle. Vieläpä säännöllisesti, joka toinen päivä. Kissa on nuori, vasta reilu vuoden ja leikattu. Aiemmin sisäsiisti.

Mikä avuksi, voiko johtu esim.jostain sairaudesta?? On yritetty kotikonsteja kissakarkotetta tms.

Tätä on siis jatkunut jo pari viikkoa.

Olisi ikävä lopettaa kissa mutta ei tässä taida kohta muu auttaa...
 
Sae
Älkääs nyt heti lopetusta harkitko. Toimita nyt ihan ensin pissanäyte eläinlääkärille ja pyydä tutkimaan onko virtsakiteitä/-kiviä tai tulehdusta. Ellet saa itse otettua näytettä, ell voi ottaa sen rauhoituksessa. Näytteen saat parhaiten otettua esim puhtaalla kauhalla, josta imaiset sen puhtaaseen ruiskuun tai purkkiin. Näyte täytyy toimittaa ell parin tunnin kuluessa.

Useimmiten vääriin paikkoihin pissailun syy löytyy sairaudesta, jonka saa pysymään kurissa oikealla hoidolla. Tulehdukseen saatte antibioottikuurin ja mahdollisiin kiteisiin/kiviin liuottavaa ruokaa, jota syödään ensin ell antaman ohjeen mukaan ja sen jälkeen siirrytään ylläpitoruokaan, jota kissa syö pelkästään loppuelämänsä. Pissanäyte täytyy viedä mahdollisimman nopeasti, koska hoitamattomana sairaudet ovat hengenvaarallisia. Pissavaivat eivät välttämättä oireile mitenkään muuten kuin satunnaisina hutipissoina, kissat ovat mestareita salaamaan kipunsa.

Ellei näytteestä löydy mitään, mietitään sitten muita syitä. :) Pese pissapaikat etikka-vedellä (etikkaa 1/3) ja hävitä tavarat joita et saa pesemällä puhtaiksi. Vaikka et itse haistaisi pissan hajua, kissa haistaa sen kyllä ja se taas innostaa sitä pissaamaan uudestaan samaan kohtaan. Etikka vie parhaiten hajut mukanaan haihtuessaan.
 
Annikki82
Meillä kans vuoden ikäinen kolli joka pissaa joskus vessan oven eteen kun ei ehdi laatikolle asti tai ei saa hädässään ovea auki.
Katti myös usein vinkuu jos meinaa pissata lattial.
Meillä on myös enemmän ongelmia kakkaamisen kans. Kakkaa useinmiten laatikon ulkopuolelle tai saunan lattial. Onneks ei oo läjiä missään muualla kun vessas mut kiva lauteiden alta kerätä läjiä.
Meil on myös 3v. narttu jonka kanssa ei mitään siisteysongelmia.
Kissoilla yhteinen iso laatikko joka putsataan vähän väliä.
 
Sae
Annikki, suosittelen sinuakin viemään pissanäytteen tutkittavaksi. Vinkuminen kertoo kivusta samoin kuin lattialle pissaaminen. Kissa mieltää laatikolla käymisen kivuliaaksi ja fiksuna ajattelee, että lattialle pissaaminen ei sattuisi. Vaikka kissa kävisi harvoinkin pissaamassa lattialle, pitäisi aina selvittää syy. Eli ensin ell ja sitten miettimään muita syitä. Tuohon kakkaongelmaan auttaa niinkin yksinkertainen ratkaisu kuin toisen (ellei kolmannenkin) hiekkiksen lisääminen. :) Useimmat kissat eivät halua pissata ja kakata samaan laatikkoon ja monet haluavat vieläpä eri laatikon kuin kaverilla.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.07.2005 klo 19:53 Sae kirjoitti:
Tuohon kakkaongelmaan auttaa niinkin yksinkertainen ratkaisu kuin toisen (ellei kolmannenkin) hiekkiksen lisääminen. :) Useimmat kissat eivät halua pissata ja kakata samaan laatikkoon ja monet haluavat vieläpä eri laatikon kuin kaverilla.
Mutta millä ne kissat oppii /tajuaa mennä eri laatikoihin...! Meillä nuo ei tajuu syödäkää eri kipoista vaikka on samaa, ja kun ostin dieettiraksuja toiselle ja eri raksuja toiselle niin söivät toistensa raksuja! :/
 
kirsikka2
Meiän 12v siruneiti kissamme teki talvella ihan samaa ja vein lekuriiin todettiin virtsatientulehdus ja se kyllä valitti surkeena sillon mun hälytyskellot jo soi ja kun pissi mihin sattui.Voiskohan olla samaa? :wave:
 
Yhtenä syynä muuten terveen kissan vääriin paikkoihin pissailuun
voi olla stressi, joka taas voi aiheutua monista eri syistä...
Herkkää kissa voi järkyttää ihan vaan vaikka huonekalujen järjestyksen muuttaminen.

Jos ei muu auta, sen jälkeen kun sairaudet on ensin poissuljettu, kannattaa "rangaista" kissaa ampumalla vesisuihkulla, mutta silloin kissa on saatava rysän päältä kiinni, jälkikäteen on enää turha suihkutella. Potalla käymisestä kehuja, muualle pissimisestä epämiellyttävä kastuminen...

Toivottavasti kisu muuttaa huonot tapansa!!!
 
Luulen, että kissalla ei ole kaikki kunnossa, joko henkisesti tai fyysisesti jos se pissii mihin sattuu. On varmasti omistajalle stressaavaa...

Itellä on 2 ihanaa kisua jotka ovat onneksi aina tehneet tarpeensa laatikkoon tai ulos.
 
Meillä pelattiin vuosi tätä pissapeliä. Muutama sohva meni roskiin ja mattoja sen sellasta muuta pientä.
Olosuhteet elämässä muuttu vissiin liikaa niin kissalla niksahti.
Ulkoilu auttoi sitten meiän tytölle. Ja molempien kissojen leikkaus.
Tekemisen puute tai tylsät päivät voi aiheuttaa häiriökäytöstä sekä kissoilla että koirilla.
Etikkaa ja sitruuna niihin paikkoihin mihin ruikkii tai muovikääre (muoviin pissatessa roiskuu jaloille,ei tykkää siitä)
 
meillä kanssa kolli alotti tuossa alkuvuonna pissamisen joka paikkaan, sitten kisu sairastukin oikeen kunnolla vielä viikonloppuna ja tuloksena oli virtsakivet ja 500e lasku..nyt tuo voi hyvin tosin erityisruokaa se nyt joutuu syömään ja käymään pissakokeissa loppuelämänsä.
 

Yhteistyössä