Kirnuvoin ja tavallisen voin ero?

et taida tietää mistä puhut.ksupsn voi ja itse tehty voin erot on silmin nähtävillä.... väri ja koostumus ja maku.... riippuu tietenkin miten paljon on Hapatettu , joka vaikuttaa suoraan voin makuun... en lisää öljyjä tai vettä. ja heran käytän sina leipään tai leivontaan.... .
Tietääkseni kirnu- ja ns tykkivoin suurin ero on siinä, että edellinen tehdään hapatetusta kermasta, jälkimmäinen hapattamattomasta. Vanhaan hyvään aikaan oli tarkoin määrätty, miten paljon voissa sai olla vettä tai piimää. Nykyisin ei kai ole niinkään tarkkaa. Ylimääräiset nesteet poistetaan vaivaamalla, joten yleensä kotivoissa on selvästi hapan maku (voinmaku) tykkivoihin verrattuna. toisinsanoen, tykki- tai kirnuvoi on "kuivenpaa. Se, että öljyä tai muuta lisätään, tekeekin sitten jo eri tuotteen. Voin ainoa lisäaine on suola. Jos muuta lisätään, puhutaan sitten jostakin muusta tuotteesta. Sekä hapatetusta, että hapattamattomasta valmistettu voi kelpaa leivontaan, mutta näiden öljyrasvojen kanssa pitää ottaa huomioon se, miten paljon rasvaa on korvattu öljyllä ja miten se vaikuttaa lopputulokseen.
 

Yhteistyössä