Kinkkuongelma

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Piika-äiti
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
P

Piika-äiti

Vieras
Ostimme 8-kiloisen kinkun torstaina. Siitä lähtien se on ollut hellästi sulamassa ulkoeteisessä (lämpötila noin 3-4 astetta).

Säilyykö kinkku hyvänä, jos otan sen ma-iltana huoneenlämpöön ja se paistetaan ti-ke -yönä? Vai pitääkö ottaa tänä iltana huoneenlämpöön ja paistaa se ma-ti -yönä?

Minä en ossaa näitä kinkkuasioita.
 
Nää ohjeet oli Hesarin sivulla.

Ota tuore tai pakastettu, täysin sulanut kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Pyyhi kinkku kuivaksi talouspaperilla.

Laita kinkku ritilälle nahkapuoli ylöspäin. Paina paistomittari paksuimpaan kohtaan niin ettei se osu luuhun. Laita ritilän alle pelti, jossa on vettä, jotta kinkun rasva ei tartu peltiin. Kypsennä kinkkua 125 asteen uuninlämmössä, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta.

Kinkun kuorruttaminen

Anna kypsän kinkun rauhoittua hetken ajan. Poista pinnasta verkko ja nahka.

Kinkun perinteisin kuorrute on sinappi tai sinapin ja keltuaisen seos. Sivele makeaa sinappia runsas kerros kinkun pintaan. Ripottele päälle korppujauhoja. Nosta kinkku 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa kauniin värin, eli noin 5-10 minuutiksi.



Vihje:

Murskaa sinapin ja keltuaisen joukkoon piparkakkuja (7-8 kpl). Levitä seos kinkun pinnalle, ripottele päälle mantelilastuja.
 

Yhteistyössä