kinkku pilalla?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja tyhhmä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
T

tyhhmä

Vieras
kyseessä mein toinen kinkku,ei hitto otettiin eilen viiden aikaan suoraan pakkasesta kinkku sulaamaan HUONEENLÄMPÖÖN! oli siinä yhteen asti pvällä eli melkein vuorokauden:( onko se pilalla? nyt jääkaapissa...:/ pitäis sulattaa jääkaapis sen 3vrk mut kuviteltiin et vois sulattaa tollai nopeemmin:( voiks sitä vielä syödä??
 
Alkuperäinen kirjoittaja The Urpoileva Helmi:
ei oo, senhän pitääkin olla huoneenlämpöinen ennen uuniin menoa.
se jääkaapissa sulatus meinaa vaan sitä että sulaa sisältäkin kunnolla eiköä jaa jäiseksi uuniin mennessä.

Jääkaapissa sulatus tarkoittaa myös suolauksen leviämistä tasaisemmin.
Kinkku kuuluisi sulattaa hitaasti joten en ymmärrä tota nopeasti huoneenlämmössä -tekniikkaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja tyhhmä:
eli vielä pitäis jääkaapis sulattaa?

No ei sitä enää voi laittaa jääkaappiin jos on ollu kauan huoneenlämmössä! Tälläkin palstalla on ollut ainakin 10 ketjua tästä aiheesta. Olis varmaan kannattanut lukea ennen kinkun ostamista miten sen kanssa kannattaa toimia.
Se sulatetaan siis ensin jääkaapissa ja sitten lopuksi vähän aikaa huoneenlämmössä ennen paistamista. Sulatusaika riippuu kinkun koosta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja The Urpoileva Helmi:
ei oo, senhän pitääkin olla huoneenlämpöinen ennen uuniin menoa.
se jääkaapissa sulatus meinaa vaan sitä että sulaa sisältäkin kunnolla eiköä jaa jäiseksi uuniin mennessä.

No eihän sitä nyt vuorokautta pidä huoneenlämmmössä pitää :D Pari kolme tuntia riittää.
 
Mittaa sen sisälämpö nyt. Jos alkaa olla 20 astetta VOI olla pilalla, jos noin 0-10 niin paista pois ja syö.
8-60 astetta on riskilämpö, vaikka olis huoneenlämmössä, niin jos ollut jäässä, ei sen lämpö nouse kovin nopeasta yli +8 kun sen jäinen sisus jäähdyttää koko kinkkua.
 
Jos sä otit sen huoneenlämpöön jäisenä, ja on siis iso kinkku, nii ei oo ehtiny mennä pilalle. Se on ollu joku -18 asteinen kun oot sen siihen jättäny ja iso kinkku ei kovin äkkiä sula. Sulaa pinnasta tietenkin äkkiempää, mutta keskus pysyy jäisenä pidempään ja pitää pinnankin viileänä. Eli ei ole pilaantunut. Nyt se luultavasti on sulanu. Laita siihen lihalämpömittari ja katso mikä sen sisälämpö on nyt. Jos on noin 10 astetta, laita uuniin. Jos vielä nollan tuntumassa, anna olla hetki huoneenlämmössä ja sitten kun mittari näyttää 10 astetta, laita uuniin.
 
6kg kinkku on otin sen nyt sit pois sieltä jääkaapist ja pistän joskus tunnin kahden pääst uuniin saas nähä mitä tulee:( ja on tua pinta kyl viel ihan kylmä..( sillonki kun pistin jääkaappiinki) tyhmyyttäni siin mitää järkee ollukkaa:D:( milläs mä sen sisälämmön mittaan?:D
 
eikö sulla ole paistomittaria? se on hyvä tuikata siihen kun alkaa kinkku sulamaan, että tietää mimmonen lämpötila kinkussa on. osta ens jouluksi ainakin semmonen, helpottaa kummasti paistoa ja sulatusta..
 

Yhteistyössä