kihomadot

  • Viestiketjun aloittaja apua kaivataan
  • Ensimmäinen viesti
apua kaivataan
ja niiden hoito..?onko toi pyrvin ainoa lääke mitä saa ilman reseptiä?

ja mitä olette pessyt kotona?
totesin eilen kahdella lapsellani kihomatoja ja nyt alkoi sitten niiden häätö.
pitääkö matot,lelut pestä?
aloitin petivaatteista,ne on jo pesty ja nyt pyörivät pyyhkeet.
olen kaikki laittanut 60 asteeseen.
entäpä petauspatjat,täkit yms?
tarviiko tyynyt pestä?
ja mitä pintoja olette pyyhkineet?ihan kaikki?
itse pyyhin äsken aineella valokatkaisimet,oven kahvat,sängyt,pöydät..
entäpä sohvat?
ei kai niihin tule..ei niitä voi oikein pestä ja lapset on istuneet housut jalassa niissä kylläkin eli ei peppu paljaana.

kuka käynnyt tämän ruljanssin läpi?
meillä ekaa kertaa siis kihomatoja.tullut kai päiväkodista :/
ja tehoaako se pyrvin kuinka nopeasti?
eli voi mennä maanantaina tarhaan ja sellaista vai?

itselläni ei vielä kutise enkä nähnyt mitään peräaukolla.
 
"vieras"
Meillä riitti lakanoiden vaihto ja tietenkin kunnollinen pesu, pyrvin kuurit koko perheelle ja erittäin huolellinen tehostettu käsienpesu ainakin seuraavaksi viikoksi.
 
"vieras"
Lisäks pyyhkeet sun muut kannattaa vaihtaa, lelut pyyhkiä huolellisesti jne.. maalaisjärjellä pärjää pitkälle! Ja tietääkseni pyrvin on ainoa reseptitön kuuri.
 
Meillä ollut kaksi tai kolme kertaa, tsemppiä!
Näin meillä:
Matoja siis nähnyt vain keskimmäisellä tytöllä, nuorin ei ollut silloin vielä syntynyt.
Illalla kaikille kuuri. Aamulla suoraan suihkuun. Petivaatteet, pyyhkeet ja vaatteet pesuun, myös ne joita käytetty joitakin kertoja, esim. aikuisten farkut tms.
Sormiruoka pois, samoin käsipyyhkeet -> tilalle talouspaperi.. Yökkärit vaihtoon joka päivä. Ulostamisen jälkeen pesu ja puhtaat alkkarit.
Pk:ssa ja koulussa pitää ehdottomasti kertoa että on löydetty!!! Ja siellä pitää myös ottaa pyyhkeet ja sormiruoka pois. Samoin petivaatteet vaihtaa kuurin ottamisen jälkeisenä päivänä. Pk:iin ja kouluun voi mennä maanantaina normaalisti.
Unileluja meillä ei ollut koko 4:n viikon aikana, jolloin hoitaminen oli kesken, saman ajan siis oli käsipyyhkeet ja sormiruoka pois.
Imuroin kaikki paikat, sängyt, sohvat, ym. Matot ulos ja pyyhin kosteella kaikki kestävät pinnat! Käytännössä kaikki mihin kosketaan pitäisi pyyhkiä, näin minä ainakin tein! Pesin myös täkit ja tyynyt, matoja löytyneeltä myös patjan, ja tietenkin pyyhyn todella monesti hänen sängyn rungon.
Joka päivä pyyhin ovenkahvat ja valokatkasijat. Kyttäsin lasten käsien pesua ja pidin kynnet kaikilla lyhyinä! Lapset (viimeksi kun matoja oli) 7 ja 4 vuotiaat.
Kuuri pitää uusia kahden viikon kuluttua, silloin uusinta siivous, tosin en pessyt enää kaikkien täkkejä ja tyynyjä, vain sen keneltä matoja oli löytynyt!

Jep, nyt sitten alkoi hillitön kutina täällä! :D
 

Yhteistyössä