keuhkoputken tulehdus

Onko kenenkään vauvalla ollut keuhkoputkentulehdusta tai kurkunpään tulehdusta?Mitä lääkkeitä määrättiin ja kuinka kauan sairaus kesti?

Itselläni on 4kk.n ikäinen poika ja tänään saatiin antibiootit ja yskänlääkettä tuohon keuhkoputken tulehdukseen ja kurkunpään tulehdus oli alku vaiheessa joten hengitys ääniä tässä tarkkaillaan koska jos ääni alkaa kuulostaa "vinkuvalta koiralta"tulee kiire sairaalaan joka on reilun sadan kilometrin päässä:(
 
Meillä poika 4kk oli juuri sairaalassa 3 vuorokautta, tosin rs viruksen takia, mutta kuulemma vauvoilla on siinä samassa keuhkoputkentulehdus, kun ovat niin pienet nuo hengitystiet. Lääke inhalaatioita tehtiin ( eli höyä, jossa jokin kurkkua helpottava lääke ) samalla todettiin myös korvatulehdukset kummassakin korvassa ja niihin siis antibiootit. Mutta kurkunpään tulehdukseen ainakaan mun tiedon mukaan ei ole lääkettä, vauvat hyvin nopeasti otetaan osastolle tarkkailuun. Tsemppiä, meillä tosin näyttäisi jo olevan mahatautiakin perheen sisällä. esikoinen tyttö 3 vuotias oksennellut rajusti koko iltapäivän/illan, keskimmäinen 1,5 vuotias poika myös oksentaa ainakin maidon ulos. tosin tämä keskimmäinen ollut kuumessakin jo jonkun aikaa, korvatulehdus myös, eikä antibiootit pysy sitten masussa ( ollut kauan syömättäkin ) että tämmöstä..saas nähä ollaanko pian tämän pöpön takia takasin pienimmän kanssa jorvin lastentautien puolella. Ja pian on tuo kakkonenkin jo liian kauan ollut syömättä ( juo kyllä ) plus tietenkin vielä ripuli hänellä :/ :headwall: vähän potkii elämä meiän perhettä päähän..
 
no niin siinä sitten kävi että vietimme sairaalassa kaksi yötä kun hengitys alkoi kuulostamaan aika pihinältä!
Selvisi että oma terveyskeskuksemme lääkäri oli väärässä tulehuksista.Sairaalassa otettiin verikokeet ja olivat täysin puhtaat!ilmeisesti a viruksen aiheuttama tukos keuhkoissa jota helpotettiin astmalääkkeellä jota annettiin spirralla ensin kahden tunnin välein sitten neljän tunnin.Tuotti tulosta ja nyt hengitys jo normaalia ainut vaan että sairaala huoneemme oli niin kylmä että sain pojan kanssa nuhan mutta pieni paha se on.
Kovasti tutkivat sielä poikamme korvia vähän väliä mutta ei sieltä mitään löytynyt.Siltä ollaan vielä säästytty mutta silmätulehus on ollut jo kaksi kertaa.
Tääläkin päin liikkuu vatsatautia,harmittaa kun ei menty ottamaan sitä ilmaista rokotusta,silloin ajateltiin että ei sitä varmaankaan tarvi,nyt sit saa pelätä koko ajan että sairastutaan siihen ja taas joudutaan sairaalaan.
Onko teillä jo lapset terveitä?
 
No se sairaalassa oleminen on aina ikävää, mutta siitä on niin iso apu varsinki näin pienille :) No oikeestaan ei vielä ihan terveitä, että jorvissa käytiin keskimmäisen kanssa kun rupesi jo nuutumaan, onneksi otti ilomielin sitte sitä osmosalia..ja saatiin samalla antibiootti suoraan lihakseen, kun ei se amorion käynyt kuuriluontosena. Mutta ehkä tämä tästä, yskä on kaikilla viellä, eikä yöt oikeen suju, mutta voiton puolella :) *kopkop*

Toivottavasti teiän pieni potilas toipuu pian, ettekä saa tätä mahapöpöä..kun niitäki on niin monenlaisia että aina voi saada jonku uuden. (kuulemma pienimmät säästyvät kuitenkin usein vatsataudeilta ainakin siihen 6kk ikään asti)Meillä ei viellä oo varmuutta oliko tämä nyt sitte norovirus, muttei ainakaan rota eikä adeno.

Tsemppiä teidän poppoolle :flower:
 

Yhteistyössä