"Keskustan viime kauden ministeriltä suorat sanat Sanna Marinin hallitukselle: "Sitä painajaista en halua nähdä uudestaan""

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
#2 ja 3 viestien kirjoittajat vilkaiskoot kaappiensa perukoille mitä viihdeaineita sieltä löytyy. Kirjoitustensa perusteella heillä on jatkuva putki päällä mömmöistään.
Tyhmän lausunnon antaja varmisti ettei hänellä ole enää mahkuja uudestaan ministeriksi.
 
vierailija
Honkonen on myöhemmin lisännyt olevansa myös ylpeä Marinin hallituksen joistakin saavutuksista.

– Olen erittäin ylpeä siitä kuinka edellisessä hallituksessa veimme Suomen Natoon, muutimme korkeakoulupolitiikan suunnan pois keskittämisestä ja pelastimme yritykset konkurssiaallolta korona-aikana.

Nykyisen hallituksen teot ovat vielä nolla, Honkonen jatkaa X:ssä.
 
vierailija
Kauhistuttaa ajatuskin, että Orpon hallitus olusi ollut hoitamassa koronaa ja Natoa, kun on saanut nytkin maan tilan täysin sekaisin. Marin oli hyvä pääministeri, tuona aikana tarvittiin hänen kaltaistaan vahvaa tahtoihmistä.
 
vierailija
Nykyhallitus tekee velkaa 60 miljardia ilman minkäänlaista kriisiä, juttusi ei pidä paikkaansa 6 miljardia on hatusta vedetty, soten käynnistämiseen kuluu rahaa tietenkin, nykyinen ek:n nukkehallitus pilaa soten leikkaamalla ja siirtämällä rahat yksityis pörriäisille.
 
vierailija
Onneksi meillä on nyt niin hyvä hallitus, että kaikki asiat menee hienosti, köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu ja kaikki annetut vaalilupaukset ovat unohtuneet, varsinkin Persuilta! Tällaistako Keskustan Honkonen ja muut halusivat?
 
vierailija
Kansa ei taatusti tennyt, mitä se sai, kun äänesti perujen ja kokoomuksen äärioikeistolaisa.
Siitä taitaa jäädä väistämättä kansalaisten paha jakautuminen ja työmarkkinoiden välistävedon seurauksena jatkuva työelämän kriisi. Ehkä kokoomus ei olisi saanut näin paljon pahaa aikaan ilman persuja.
 
vierailija
Onneksi meillä on nyt niin hyvä hallitus, että kaikki asiat menee hienosti, köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu ja kaikki annetut vaalilupaukset ovat unohtuneet, varsinkin Persuilta! Tällaistako Keskustan Honkonen ja muut halusivat?
Muistelen mitä Honkonen sai aikaa kulttuuriministerinä. Ei tule mitään mieleen.
Honkonen lienee tyhjä hongan kolistelija. Suosittelen, että valtio teettää hänestä
patsaan paikkaan missä niitä honkia humisee täällä Suomen taivaan alla.
 
vierailija
#14
Tämän löysin pikahakemisella. Hitsi kun osuin taas täysosumaan.

"Saarijärveltä Keski-Suomesta kotoisin oleva 34-vuotias ministeri sanoo itsekin olevansa laman lapsi. Hän nimeää tärkeimmäksi poliittiseksi tavoitteekseen yhdenvertaisuuden oman elämänkokemuksensa perusteella.
–  Meikäläinenkin on sieltä mettäperältä noussut ministeritehtävään asti. Se on suomalaisen koulutusjärjestelmän, sivistyksen ja yhteisöllisen elämäntavan ansiota."
 
vierailija
Tälläiset Honkosen ja Saarikon ulostulot on sitä politiikan hämärtämistä, nyt on aloitettu tulevien vaalien äänten kalastusta.
Halutaan leikkaavien porukkaan johtaville paikoille..
Tuota ikää on kertynyt sen verran mitä Virolaisesta, Karjalaisesta ja Sorsasta on aikaa kulunut.
Kyllä se keskusta ja demarit on tämän maan rakentanut.
Jättäisin Honkosen puheet sinne laihian latoon.
 
vierailija
Kukaan järkevä suomalainen ei halua enää nähdä hallitusta, jossa on mukana kokoomus, perussuomalaiset, ruotsalaiset ja kristilliset.

Suomen kansantalous ei vaan kestä tuota.

Miksi näin. Kun Orpon hallitus ottaa lisää valtionvelkaa 60 miljardia .. sulkee 100 terveyskeskusta .. sulkee synnytyssairaaloita .. vähentää sairaaloiden määrää .. siirtää sairaaloiden toimintaa suuriin sairaaloihin .. vähentää tuhansilla sairaanhoitajien määrää .. laittaa kotihoidossa olevan vanhukset pärjäämään yksin kotonaan .. myy miljardien edestä valtion omaisuutta .. korottaa veroja .. korottaa kiinteistöveroja .. määrää eläkkeisiin indeksijäädytykset .. ja tätä listaa voi jatkaa vaikka aamuun saakka. Yksi tärkeä asia unohtui. Aiheutti leikkauksilla 4 viikon lakot jotka tuli maksamaan miljardeja ja aiheutti sen että tänne ei enää suuret ulkomaiset yritykset enää investoi kuka satamat voi olla milloin tahansa lakossa.
 
vierailija
En ymmärrä näitä edellisen hallituksen arvostelijoita, nyt teillä on sellainen hallitus jonka halusitte, yrittäkää nauttia siitä jos mahdollista. Kansa ei halunut tätä hallitusta vain osa äänestäjistä.
 
vierailija
Luulen muuten, että tämän nykyisen katastrofihalllituksen jälkeen, ja jopa aikana, Marinin hallitusta ikävöi iso osa suomalaisista.

Suomen kansantalous ei vaan kestä sitä, että kaikkein rikkaimmat rikastuvat osallistumatta talkoisiin. Köyhiä talkoot sen sijaan koskevat.

Leikkaukset kohdentuvat opiskelijoihin, pienituloisiin naisiin ja yksinhuoltajaperheisiin ja vammaisiin. Suomen talous ei kestä sitä, koska vaikutukset ovat kauaskantoiset.
 
vierailija
Eikös olekin kuitenkin aika mielenkiintoista, että Fitch Ratings piti Suomen luottoluokituksen edelleen AA+:na, vahvistettu helmikuussa 2024. Luokitus on toiseksi paras, ja sen näkymiä pidetään vakaana. Luokitus oli siis jo Marinin hallituksen aikana tuo, eikä se ole pudonnut, kuten luulisi, mikäli talous olisi "raunioitunut". Se kertoo jotain, ja minusta erityisesti sen, että velkatilannetta on liioiteltu, sitä on käytetty reippaasti vaaliaseena ja leikkausten keppihevosena. Korona taas hoidettiin Suomessa erittäin hyvin, verrattuna moneen Euroopan maahan. Itse asiassa marraskuussa 2023 Orpon ja Purran hallitusaikana koronaan kuoli yhdessä ainoassa kuukaudessa koko korona-ajan ylivoimaisesti eniten ihmisiä 930, ylikuolleisuuden ollessa 40,5%. Mitä teki Orpo, no ei mitään. Natoa ei Marinin kaudella vastustettu, vaan ei nähty, että asia olisi kovin ajankohtainen, ennen Venäjän hyökkäystä naapurimaahansa. Sen jälkeen Marin ja hallitus toimi nopeasti ja rohkeasti Ukrainatuessa ja -puheissa.
 
vierailija
Käyttäisin säästöhaluttomuus-sanan sijasta tuhlailuhalua. Marinin hallituksessa kansansuosio ostettiin ja erimielisyydet ratkaistiin lainarahalla.
Joista kokoomus hyväksyi 95% ja vaati yritysten koronasossutukia vielä paljon lisää EK:n, Suomen Yrittäjien, MaRan ja Tapahyumateollisuuden kanssa ns. "helikopterirahana" eli ilman mitään tuen käytön seurantaa.
 
vierailija
No kepulaiset ovat kyllä iänpäivää hallinneet selkään puukotuksen taidon ja juntta politikoinnin. Että nää jutut nyt on vähän miten ottaa.
Juuri niin. Tätä konservatiivi/populistitahojen nuoleskelua ja mielistelyä alkoi ilmaantua heti, kun siitä nähtiin olevan hyötyä. Vahvaa opportunismia. Nytpä nämä yhdessä henkivät peittääkseen nykyhallituksen täydellisen kyvyttömyyden.
 
vierailija
Se velkaraha kylvettiin pääasiassa firmoille jotka ottivat hyvinkin halukkaasti rahat vastaan. Nyt sitten kritisoidaan. Saa kyllä palauttaa rahat jos ovat tulleet toisiin aatoksiin. Keskustapuolue hyväksyi nämä kaikki toimet. Honkoselle hyvin kelpasi toimet kun oli hallituksessa. Orpon kokoomus halusi tukea yrityksiä vielä enemmän mikä olisi velka silloin?
 
vierailija
Valtiolla oli velkaa 106 mrdia kun Rinteen & Marinin hallitus keväällä 2019 aloitti ja nykyinen Orpo ja Purran hallitus ottaa uutta velkaa selvästi enemmän kuin edellinen hallitus. Valtion budjetti on ollut 16v alijäämäinen ja ennen Antti Rinnettä edellinen sdp-pm oli Paavo Lipponen 1995-2003 jonka hallituksen toimilla ja Nokian avulla Suomi nousi lamasta yhdeksi tietoteknologian kärkimaista ja Pisa-johtajaksi. Kok- ja kesk-johtoiset hallitukset eivät osanneet hoitaa vuoden 2008 kv-finanssikriisin iskuja ja siitä se alamäki alkoi: BKT putosi 8 pros, kilpailukyky romahti, työllisyysaste aleni, vienti sakkasi, kasvu hiipui ja velka alkoi kasvaa. Eli eiköhän se sylttytehdas ja selitys sieltä päin löydy.
 

Yhteistyössä