*Keskenmenon jälkeen plussanneet talvella 2010-2011* (päivityspyynnöt yksityisviestillä)

Kiitos kaikille myötäelämisestä... ajatukset edelleen asian suhteen hakoteillä. Poika pitää arjessa vahvasti kiinni,samoten tulevat käytännönjärjestelyt,eikä asiaa tahdo vielä ymmärtää. Ehkä sitten hautajaisissa... jotka valitettavasti osuvat tän raskauden kannalta vähän kriittiseen aikaan,kun menee pitkälle tammikuulle mahollisesti. Tekevät ruumiinavauksen aikasintaan 2 viikon kuluttua,et se pitää ensin oottaa ennenkuin voi alkaa järjestelemään...

Tillukas,Meidän poika on kans hyvin varovainen vieraassa paikassa. Kerhojen alotus on ollu tosi vaikeeta vaikka oon ollu ite mukana. Mutta yksittäiselle vieraalle ihmiselle saattaa kyl ruveta puhumaan,isoja ihmisjoukkoja pelkää enempi. Mut tarvii tosiaan oman aikansa sopeutuakseen,sitten kyllä menee..
Miä en oo koskaan tykänny siitä ajatusmaailmasta et kaikien ipanoiden pitäs olla kauheen rohkeita ja huimapäitä tai muuten on joku "vialla". Mullekin aina sanottu et pitäs tota herraa jotenkin "kouluttaa" arkuudesta pois,mut oon sitämieltä et se on luonteenpiirre eikä mikään vika ja sitä ei välttämättä pakottamalla kitketä. Mekin käydään paljon kerhoissa yms. mut ei toi tilanne tuosta kauheesti oo muuttunu. Eipähän oo tarvinnu pelätä et lähtis vieraan matkaan tms.

Hienoja neuvolakuulumisia kaikilla!

Repa ja säynävä 31+5
 
Tännekin piitkäästä aikaa...

Onnittelut jääräpäälle pikkuisesta :heart:

Repalle :hug: raskaasta menetyksestä :(

(.) Kasassa edelleen ollaan vaikka lääkäri ennustelikin (taas jälleen) ennenaikasta syntymää... ei ollut yllätys kun kaikista varoiteltu samaa ja syntyneet on 40+4 ja 40+2 :whistle:
Oma olo on ihan mielettömän hyvä, en oo varmaan ikinä ollu yhtä hyvässä kunnossa :) ei krampaa mistään ja liikkuminen on ihan normaalia, ainut mikä vaivaa on närästys niinkuin kaikissa muissakin raskauksissa. Onneks se loppuu ku tonttu syntyy :)
Supisteluja on ollut jo pitkän aikaa aina iltaisin mutta aina ne hiipuu jossain vaiheessa ja saan ite unenpäästä kiinni. Eilinen ilta ja yö olikin sitten ensimmäinen ilman yhtäkään supistusta, lienee eilisen siivous+ulkoilu session tulosta :confused: mun kroppa vaan ei toimi niinku pitäs vaan täysin päinvastoin :D

Neuvolassakaan ei mitään ihmeempiä, edellisestä kerrasta sf-mitta oli tipahtanut 2cm eikä painoa ollut tullut yhtään lisää, meinas ensin olla huolissaan tontun kasvusta mutta on sen verran aktiivinen kaveri ettei huolta :D niin ja ensimmäisen kerran vauvan pää oli kiinnittynyt :) toiset ei ole kiinnittyneet ollenkaan.

Mukavaa joulun odotusta kaikille =)

Orchid ja tonttu 38+5 :xmas: (esikko jännittää kumpi tulee ensin joulupukki vai vauva ;) )
 
Pidetään me Repa pientemme puolta ja annetaan heidän olla sellaisia kuin ovat. Eiköhän ne rippikouluun mennessä rohkaistu toimimaan vaikka ujostuttaakin. Ujosta luonteesta tuskin pääsevät, mutta ikää myöten se ei enää ole niin kahlitseva mörkö. Minusta kiellän lastani olemasta oma itsensä, jos pakottaisin hänet karaistumaan. Ujouden iskiessä tyttö saa mennä taaksemme piiloon tai saa syliä tai silityksiä, emme halua häntä pakottaa kauemmas turvasta kuin hän itse haluaa. Mutta esikoisen luonteen vuoksi rengasliina tulee kyllä tarpeeseen pienelle.
 
Tirlittan1968
Hei kaikille! Ajattelin kirjoitella koska edellinen raskaus meni rv 10 kesken huhtikuussa ja nyt olen raskaana viikolla 5. Pelottaa tietenkin miten tämän raskauden kanssa menee mutta yritän elellä kuten tähänkin asti.
 
tervetuloa Tirlittan1968! Lisäsin sinut listalle, aika hurjaa kun tulee jo elokuulle laskettuja aikoja :) Pelko on ymmärrettävää, me jos ketkä se täällä tiedetään! Helppo se on sanoa, mutta silti: koeta olla liikaa pelkäämättä, asiat etenee omalla painollaan ja useimmat kuitenkin saavat raskauden onnelliseen päätökseen lopulta!

BM ja Putti 37+1 (apua! mihin aika menee!)
 
Hei kaikille pitkästä aikaan! :)

En ole kesän jälkeen sitten kirjoitellut. Palstauudistus ajoi totaallisesti mut pois täältä. En vaan kertakaikkiaan tykännyt tästä kaksplussan uudesta sivustosta enää, joten pikaisesti olen silloin tällöin käynyt kuulumisianne lueskelemassa ja muuten tyytynyt taustailemaan.

Nyt ajattelin kuitenkin muutaman sanan näpytellä!! :)

Ensinnäkin Repalle osanottoni! :hug:

Jääräpää: onnea paljon! :)

Täällä kärvistellään viimesillään. Nyt menossa 37+6 ja olo on jo sen mukainen. Vihloo joka paikkaa ja olo on totaallisen kärsimätön! Maanantaina ois sitten poliaika, jossa katsotaan vauan koko ja päätetään tarviiko synnytys käynnistää. Mutta ainakin siis tämän viikonlopun vielä kasassa! :)

Tsemppiä kaikille ja yritän tulla illmoittelemaan kun vauva on sylissä! :)

Minky 37+6
 
Tirlittan,Onnea uudesta alusta,toivotaan nyt että tämä jaksaa loppuun asti ja tervetuloa juttelemaan!

Tillukas,Jep,jokaisella on oma oikeus olla ittensä...traumojahan sellasella karaistuksella vaan sais aikaan...

BM,Huh,tosiaan täysaikainen vauveli sulla:heart:

Minky,Kiva kuulla sinusta ja mahasta!

Repa ja säynävä 31+6
 
Repa, syvä osanotto. Miehen isä lähti vuosi sitten samalla tavalla. Ei herännyt enää rutiininomaisesta sydänleikkauksesta. Hän oli 62v. Ei sitä oikein osaa käsittää, miksi näin käy.

Jääräpäälle tännekkin oikein paljon onnea!

Kaikille toivotan oikein hyvää joulunalusaikaa ja hyviä vointeja. Meillä pieni rakas kasvaa ja voi hyvin. Vähitellen aletaan päästä päivärytmistä kiinni ja yösyöttöjen väli pitenee. Omakin vointi on mitä parhain.

Kaikkea hyvää, Lumi-Marja ja pikku-neiti 1kk :heart:
 
Lumi-Marja,osanotto sinullekkin:hug: Ei näitä tajua:( Onhan se toki kuolevalle parempi ettei tiedä loppunsa tulevan,mut omaiselle se on aika rankkaa kun ei voi milläänmuotoa valmistautua...vaikka toki tietää et leikkauksessa riskinsä on,mutta tässäkin tapauksessa sen piti olla aikas olematon:'(
Ihanaa että teillä arki rullaa ja vointi on hyvä:heart:
 
Viimeksi muokattu:
Tirlittan1968
Kiitos kaikille! Niinhän se on että kun on keskenmenon kokenut niin sitä helposti alkaa tutkailemaan oloa ja pelkäämään keskenmenoa. Olen ollut rauhallisella mielellä ja ajattelen että jos on kesken mennäkseen niin niinhän se sitten menee. Muuta kun ei tässä vaiheessa voi tehdä kuin pitää itsensä kunnossa ja toivoa parasta.
Kiva kuulla että osalla on jo nyytit sylissä ...sitä itsekin kovasti toivon ja odottelen.
Jouluaika on onneksi käsillä ja aika menee melko nopeasti etiäpäin. Meille tulee porukkaa syömään ja aattoa viettämään joten on paljon tekemistä ennenkuin itse voi Joulun viettoon rauhoittua.
 
Minky, kiva kuulla kuulumisia. Mulla viikkoja 37+4 mut mulla olo mitä mainioin.... ainut että olo alkaa olla aika tylsistynyt tähän lomailuun, ei oo mitään tekemistä. Eikä sitten supistele tai kipuilekaan yhtään mistään, joten olen varautunut jo kahden viikon ylitykseenkin....

Ja voi kauhee, lumi-marjankin vauveli jo kuukauden ikäinen, justhan se syntyi :)

vappupommi 37+4
 
Ihanaa kuulla sinusta Minky!!! Kohtahan täällä paukkuu ja rytisee oikein kunnolla, kun niin moni alkaa elellä näillä näppylöillä :)

Kuinkas on arvon naiset, hajoaako yhteisömme kohta tapahtuviin synnytyksiin, siirrymmekö tuonne kerhoon vai jatkuuko pinoilu vauvapuolella? Kuten huommaatte, esimerkiksi Lumi-Marja ei ole meistä päässyt irti ;) Itselleni ajatus siitä, että kadottaa "tutun" yhteisön vauvan myötä ei ole kovin mieluinen, onhan tässä yhteistä polkua taivallettu osaltani pahimmillaan liki kahden vuoden ajan. Mielipiteitä?

Tillukas lähtee uuteen viikkoon taas poksuen 31+0
 
Työterveydessä käyty ja sairasloma jatkuu äitiysloman alkuun asti. Jotenki helpottava tunne. On sen verran ollu paikat hellänä että ei olis enää jaksanu kulkea edestakaisin hakemassa sairaslomaa kun ei töitä pysty kerran tekemään.

Eilen sain jonku ihme vimman päälle ja laitoin vauvalle sängyn kuntoon ja vaatteet kaappiin odottelemaan :heart: Muuten siis täällä kaikki ok. Häpyluu on vain todella kipeä välillä ja selkä vihottelee kun yrittää mennä vähän kävelemään. Supistuksia tuli eilen sitten taas pariin kertaan kun innostuin tuota vaatekomeroa siivoilemaan ja laittamaan..

Neuvolassa kävin tänään. Kaikki oli hyvin, paino noussut ennätysvähän, 140g/vko, yleensä ollut 500g tai yli.. Sydänääniä kuunnellessa neuvolatäti säikähti kun taapero potkas doppleria kovasti, täti sanoi että hän näki oikein kun vatta nousi :D Ja sitten tämä pikku veitikka meni aina edellä ettei meinannut ensin kuulla nuita sydänääniä ollenkaan :p Nyt sitten alkaakin kahden viikon välein neuvolassa käynti :)

Sasuma ja taapero 30+1 :kiss: (vihdoin 30 kasassa :heart: )
 
Hellurei :) Niin on täälläkin jouluviikko potkaistu käyntiin, nautin tästä yhdistetystä joulu- ja äitiyslomasta jo nyt ihan täysillä! Ihanaa, kun ehtii siivoamaan, laittamaan ruokaa ja ihan vaan olemaan rauhassa :) Tätä ei ehkä sitten mahdollisen seuraavan raskauden aikana ole, kun on kuitenkin se ensimmäinenkin lapsi jo hoidettavana, joten otan kaiken irti, mitä pystyn! :D Hitaita aamuja, pitkiä aamupaloja ja kynsien lakkailua... Ei paha ;) Toki nyt olen luvannut ottaa leijonaosan kotitöistä omalle kontolleni ainakin vauvan syntymään asti, että ei tässä ihan laiskistumaan pääse :D

Tänään aamulla säikähdin ihan tosissaan, että olenko synnyttänyt yöllä! Hassua, mutta siinä aamyön pöhnässä pelko oli ihan todellinen. Olin nähnyt unta synnyttämisestä, ja herätessäni oli vauva mennyt johonkin sellaiseen asentoon, että maha on kadonnut lähes kokonaan. On nyt suunnilleen samankokoisen oloinen, kuin 25+. Minne lie muljahtanut, mutta hassulta tuntui herätä "ilman mahaa". Siellä se kuitenkin vielä potkii, joten en kai sitten synnyttänytkään... :D Vähän tuossa sitten tunnustelin, ja jotenkin se asento on siellä tosiaan muuttunut ja potkutkin tuntuu enemmän tunne selkään ja oikeaan kylkeen, eikä niinkään tuohon eteen.

Että eipä täällä muuta :) Jään mielenkiinnolla odottelemaan vauvauutisia, nyt on niin moni jo täysiaikaisuuden puolella! Ainiin, ja pitikin sanoa, että tosiaan itsestäni tuntuisi hassulta jäädä ilman pinoa synnytyksen jälkeen! Täällä ja kuumeilupuolella kuitenkin tuttuja jo yli vuoden takaa (kylläpä aika juoksee...) :) Että ehkä keskenmenon jälkeen lapsen saaneiden pino olis ihan kiva? Jotenkin uuteen yhteisöön liittyminen (siis kerhon puolelle) tuntuu itselle hankalalta, olen jotenkin niin huono tutustumaan uusiin ihmisiin, näköjään myös internetin ihmemaassa :D

Kätsy 31+1
 
Viimeksi muokattu:
Pinosta synnytyksen jälkeen,olisi tosi hieno juttu..Kovin tutuiksi kun kaikki käyvät..:heart:

Sasuma,hyvä että pääset lepäämään.:)

Kätsy,hommathan ei koskaan ( meillä ainkaan ) lopu ja on ihana tehdä kotona kaikenlaista hyödyllistä ja hyödytöntä,nautitaan siis!:)

Repa:Kuinkas jakselet?Tsemppi halit sinne!

Täälläkin alkaa kohta tulla ryminällä ihania uutisia,niin monella jo H-hetki lähellä!Niitä odotellessa!:popcorn:

Njam!Meillä syötiin jouluruokaa jo tänään kun aattona olisi tarkoitus mennä siskolle "paapottavaksi".Toisaalta se olikin ehkä ihan hyvä kun neuvolakuulumiset oli mitä oli...Eli nyt siis omaa napaa tiedossa,viimeinen lääkärineuvola oli siis tänään:

Paino: + 2,5 kg ( turvotusta neukun mukaan,hah,olisi se hassua jos olisin vajaassa vko:ssa syönyt nuin paljon.. )
Turvotus: ++
RR: 149/89 ( sekin vielä )
Pissa: plussalla
Sf: 31 cm
Tarjonta: rt
Syke: 136
Liikkeet: ++
Painoarvio: 3 kg

Siihen lisättynä supistukset ja päänsärky ( verenpaine,pisu ja turvotus ) niin huomenna kontrolliin,raskausmyrkytys ilmeisesti .Jos tilanne sama/pahempi niin synnärille sisään,harmittaa niin maan pirusti,ei nyt ihan kaikki mene taas niin kuin elokuvissa.Anteeksi valitus ja sekava teksti.V*tuttaa oikeasti vaan aika lailla ja tietysti huolettaa että pienellä on kaikki hyvin.

Taffo Ja HyytiKyppynen POKS 36.
 
Voi Taffo, olisi todella inhottavaa joutua jouluksi sairalaan :hug: Nyt vain kovasti lepoa ja toivotaan että vointi kohenisi. Onneksi on jo noin hyvin viikkoja kasassa.

Omaan napaan ei erikoista. Kova flunssa menossa meidän perheessä. Saapa nähdä selvitäänkö jouluksi. Neuvolalääkärissä kaikki oli hyvin. Saatiin poikalupaus :heart: Joku täällä sanoikin ettei kannata luottaa rakenneultran veikkausta kun jalkoja ei kunnolla availlut ja niinhän se sitten olikin. Ihanaa kun pääsee alennusmyynteihin oikein kunnolla kun meillä kaikki esikoisen jäljiltä vaaleanpunaista :LOL:

Peppioliina rv 30+4
 
Moronnääs sanoo uupunut tamperelainen. Ensinnäkin: toi pakkanen on hanurista! Sanotaan, et lasten vuoksi pitää oppii nauttimaan talvesta, mutta tuo on jo liikaa eikä meidän poika ainakaan nauti yhtään :( Kauhee ähellys mulla pukea se ylilämpimästi ja itteni kans ja sit lyllertää päiväkotiin; pitäs päästä kiireesti mut ei pääse mahan kanssa (ja alaosasto on kans aika kipee jo).

Toisekseen: Närästys, voi herramunjee jos saa sanoa. Edellisyön naapuri kemutti ja valvotti, just kun ei olis närästäny koko yötä, viime yönä sitten itse heräsin korvennukseen ja valvoin puoli kuuteen kun mies heräs töihin ja hetken päästä poika pissalle... eikä enää nukkunut.

No niin, tulipa mussutettua taas vähän turhasta ehkä, mutta alkaa olla aika loppu tämä nainen, kauhistuttaa kun en oo saanu moneen aikaan nukuttua ties minkä takia, ja kohta on unet muutenki kortilla. Silti toivoisin, että alkais tapahtua, jollei ny ihan jouluna niin mielellään vaikka heti jälkeen sitten :)

Mutta missä on SD ja uutiset? Toivottavasti kaikki on kunnossa siellä! Ja odotusajan jälkeisestä aktiivisuudesta täällä: mielelläni jatkaisin juttua kaikkien täällä olleiden kanssa, ketkä vaan haluaa pinoutua synnytyksen jälkeen. En kyllä edes tiedä, miten noita kerhoja perustetaan tms, voisko joku viisaampi ja esim. jo synnyttänyt puuhata semmosen alulle? Eikös ne oo semmosia, mitä muut ei pääse lukemaan? se vois olla kivampi sitten, jos haluaa yksityisemmin ja yksityiskohtasemmin tuntojaan purkaa asiasta jos toisestakin.

Jahas, se on mulla neuvola sitten puolilta päivin, taidan kallistaa närästävän ylä- ja keskivartaloni puoli-istuvaan nukkuma-asentoon hetkeksi..

BM ja Putti 37+6
 
Mulle käy kans pino vauvapuolelle!! tai vastaavaa...

Taffo,toivottavasti ei äidy myrkytys pahaksi:hug:

BM,Ei meilläkään poika just ulkona viihy,ite kyl tarttis raitista ilmaa... jaksuja sulle:hug:

Sitte omaa valitusnapaa...
Siivooja peru ma tulonsa,sairaustapaus ja ei muutakuin ite luutunvarteen. Tuli sit eilen vitutuksissa jynssättyä kunnolla ja yöllä sit nivusia jomotteli ja nukuin muutenkin huonosti. Esikkoo heräillee jokatoinen aamu ennen kuutta|O
Sokeriarvoissa yhtäkki'ä jotain ihmeellistä kohoamista. Siis aivan kuin salama kirkkaalta taivaalta rupes toissapäivänä ateriaa edeltävät olemaan 4,9 tuntumassa,kun aikasemmin oon tapellu liian alhasten lukemien kans (useesti 3 alkavia). Mitään hajuu mistä sekin johtuu. Aterian jälkeisest on ollu ihan samaa kun ennenkin,joskus jopa alhasempi lukema kun toi edeltävä.
Tuntuu et pelkkää stressiä ja murhetta nyt,alkaa henkinen puoli järkkymään tässä....:(

Repa ja säynävä 32+4
 
Orchid HURJASTI ONNEA!:heart::flower::heart:

Peppioliina toivottavasti flunssa häipyy pain!Ei todellakaan mukava " vieras "!Paranemisia!:)

BM,oih,pidän peukut pystyssä että pääset pian tositoimiin.Tsemppiä!Mäkin odottelen SD:n kuulumisia!

Repa: suuren suuri voima :hug:.Toivottavasti arvot palaa kohdilleen,eiköhän sulla ole jo tarpeeksi ollut murhetta muutenkin..:(

Kontrolliuutisia:

Ei onneksi tilanne ole pahentunut muttei kyllä parantunutkaan.Sekavin miettein Joulua odottelen.Maanantaina taas uudestaan tai sitten pyhien aikana synnärille jos olo heikkenee tai oireet pahenee.Harmittaa.: / Hyvää Joulua kaikille mammoille jos en sitä ennen enää tule kirjoittelemaan!

Taffo ja HyytiKyppynen 36+1
 

Yhteistyössä