***Keskenmenon jälkeen plussanneet maaliskuussa***

Apua! Kertokaa miksi rautaa ei saisi syödä alkuraskaudessa? Tuolla yhdessä pinossa sanoivat etteivät syö esim ladyvitamamaa sen raudan takia kun ei kuulemma ole turvallista . Minähän ole ahminut jopa obsidanrautaa tammikuusta asti...oikeastaan joka toinen päivä obsidan+tavallinen multivitapore ja sitten ladyvitamamaa 2 tablettia muina päivinä. Onko tästä nyt ollut jotain haittaa alkiolle?????
 
jääräpää "Ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana rautalääkitystä ei yleensä aloiteta, koska rauta saattaa lisätä alkuraskauden närästystä ja pahoinvointia."

"Jos alkuraskuden hemoglobiinitaso on matala, aloitetaan rautalääkitys raskausviikon 12 jälkeen. Myöhemmin havaittava matala arvo antaa aiheen lääkityksen välittömään aloitukseen. Ensimmäisen trimesterin rautalääkitys saattaa olla sikiölle haitallinen."

"Raskauden aikana rautavalmistetta käytetään tarpeen mukaan 12. raskausviikon jälkeen neuvolan ohjeen mu-kaisesti, tavallisesti 50 - 100 mg/vrk. Rautalisän käyttö alkuraskaudessa ei lisää sikiön riskiä epämuodostumille, mutta se voi lisätä mahdollista alkuraskauden pahoinvointia."


En mä oikein muuta löytänyt. Harvemmin alkuraskaudessa on tarvertta lisäraudalle, jos hb on normaali. Sitten vasta kun alkaa olemaan alhainen hemoglobiini.
 
EmpuuuMitäköhän tuo meinaa; ensimmäisen trimesterin rautalääkitys saattaa olla sikiölle haitallinenRautalisän käyttö alkuraskaudessa ei lisää sikiön riskiä epämuodostumille, mutta se voi lisätä mahdollista alkuraskauden pahoinvointia."
Siis jos voi olla sikiölle haitallinen mutta sitten kuitenkin siinä luki että ei lisää epämuodostumariskiä???? Etttä millä tav alla se voi olla sikiölle haitallista??? Täytyy soittaa huomenna neuvolaan!

Mun täytyy näköjään joka päivä kehitellä joku huolestumisen aihe :headwall: ;)
 
Paha sanoa, miten se sikiöön vaikuttaa. Joka paikassa kuitenkin lukee, että vasta ensimmäisen kolmanneksen jälkeen saisi lisärautaa alkaa syömään, jos sitä tarvitsee. Jospa ne neuvolassa tietäisi. :)
 
nanakuu Onnittelut lasketun ajan saavuttamisesta! :flower: Pari viikkoa voit joutua vielä kärvistelemään. Jospa se lohduttaa, että ei ainakaan montaa päivää sitä kauemmin. :D Olikos se niin, että vain joku 5% syntyy laskettuna aikana, suurin osa (ensimmäisistä(?) ) raskauksista kestää 40+2 asti.
 
empuuu juu näinhän se valitettavasti taitaapi olla :D
no eiköhän tää kaveri viimeistään kolmen viikonpäästä tuhise jo omassa sängyssään :heart:

mutta silti tuntuu niin turhauttavalta |O kaikki mulle heti nyt :LOL: :LOL:
 
Onnea tinttamaaria ja babyhope! :heart:

Täällä 38+6 ja yhdessä kasassa edelleen.. :p

En malttais oottaa että pääsee vauvanhakuun..
No, miehellä ois ens to-ti vapaata, joten sillon vois olla ihan otollinen hetki.. :) Lisäks tulevalla viikolla on myös vauvan suunnitellun nimen nimipäiväkin, joten jospa vaikka syntyis sinä päivänä.. :) Jää nähtäväksi..
 
Onnea tinttamaaria ja babyhope :heart:

Nanakuu ja kellopeliappelsiini odotuksen viime hetkiin jaksamista :hug:

Tänään oli rakenneultra ja kaikki oli ihan kunnossa. Käyn ihan ylikierroksilla, ei oikein pysty keskittymään nyt mihinkään muuhun. Ja vähän yllätyksenä tuli myös se, että selkeästihän siellä oli poika. :) Saman kolme päivää oli pienempi mitä nt-ultrassa ja painoa jo 335g. :heart:

zanz ja poitsu 20+3
 
Siitä raudasta puhelin eilen...tänään kävin neuvolassa mittaamassa hempan ja se oli 120. Ihme juttu kun ennen tammikuisia kmvuotoja se oli 125 ja söin 2 kk rautaa ja arvo vaan laskenut. No neuvolan täti kielsi syömästä rautaa ja sanoi että raudan syönti alkuraskaudessa voi aiheuttaa sikiölle vaurioita tai km:n. Soitin sitten teratologiseen ja sieltä sanoi että ei pidä paikkaansa että neuvoloissa on yleensäki noista asioista väärää tietoa eli raudan syönti alkuraskaudessa ei haittaa sikiötä mitenkään (siis jos äidin hemppa ei oo kauheen korkee) eli käski mun syödä rautaa jotta rautavarastoja saataisiin kartutettua. No yks huoli vähemmän.
 
zanz Hienoa, että kaikki oli ultrassa hyvin, ja onnittelut poikalupauksesta! :heart:

jääräpää Hyvä että rauta-asia selvisi. :) Tosiaan hyvin vähän löytyi netistä tietoa, joka paikassa sanottiin vaan että ei ekan kolmanneksen aikana. Kai sitä vaan ajatellaan, että "rautavarastot" riittää vähintäänkin tuohon asti.

Ei sitten saatu avaimia tänään uuteen asuntoon |O Jo heti ekalla kerralla, kun soitin sinne huoltoyhtöön kk sitten, arvasin että koko firma on paska. Toivon mukaan huomenna saadaan nyklat ja päästään muuttamaan, argh. :kieh:

rv 36+5
 
ONNEA BabyHope ja tinttamaaria!!!!!!! :heart: :flower: :heart: =)

Ja zanz, onnea poikalupauksesta ja hyvistä ultrasessioista. Meillä ei kauheasti tuon raskauden kanssa ole aikaeroa.

Mulla on ens viikon perjantaina se rakenneultra ja odotan malttamattomana. Ja huomasin, että odotan malttamattomana tietoa siitä, että onko poika vai tyttö tuloillaan... unohdin kokonaan huolehtia, että onko siellä kaikki hyvin! Ja nyt tietysti alkoi pelottaa, vähänkö sitä on urpo! :eek:

Ja tsemppiä ja vointeja loppusuoralla oleville... Se on niin pitkä aika, odottaa. Muistan elävästi, toivottavasti tällä kertaa mentäis vähän rivakammin.

Täällä poksuu 18+0!

kreta

ps. piti vielä muokata, että eilen tuli muksahdus, ihan varmasti oikea potku, jopa mies tunsi sen mahan läpi!! Taitaa meitillä olla istukka jossain muualla kuin etuseinämällä. Tai sitten on tosi riski kaveri matkalla =)
 
kreta Mäkin jännitin paljon sukupuolta etukäteen, mutta juuri ennen ultraa jännitti kuitenkin ihan hirveästi onko siellä kaikki kunnossa. Ja ultrauksenkin aikana keskittyi vain siihen onko kaikki hyvin. Sitten kun kaikki oli kunnossa, uskaltautui jo ajattelemaan sukupuoltakin ja eipä tuo ollut kovin vaikea selvittää... :LOL:
 
Täällä edelleen kasassa.. 39+0

Koko päivän kyl tasaseen harkkaillu taas, mut kovin laiskasti.. Nyt on puolen tunnin sisään tullu kolme napakampaa supistusta, niin et lämpöilee jo selänki puolelle.. Mut eiköhän nää tästä laannu ku meen maate.. :p

Vauski myllää kovasti masussa, siellä ainaki kaikki kunnossa.. :)
 
Merkkailen vain, yhdessä koossa ollaan ja tympäsee...

Toki viikkoja vähemmän vielä entä kelliksellä ja empuuutakin seuraan viikon perästä, mut silti. Tää unettomuus ja jatkuva kipuilu vie kyllä jo koko hohdon raskaudesta...
Ens viikollahan se selviää että onko vielä odoteltavaa kuinka kauan...mut siltikin minen ennää jaksa! :'(
 
Alkuperäinen kirjoittaja jääräpää:
Siitä raudasta puhelin eilen...tänään kävin neuvolassa mittaamassa hempan ja se oli 120. Ihme juttu kun ennen tammikuisia kmvuotoja se oli 125 ja söin 2 kk rautaa ja arvo vaan laskenut. No neuvolan täti kielsi syömästä rautaa ja sanoi että raudan syönti alkuraskaudessa voi aiheuttaa sikiölle vaurioita tai km:n. Soitin sitten teratologiseen ja sieltä sanoi että ei pidä paikkaansa että neuvoloissa on yleensäki noista asioista väärää tietoa eli raudan syönti alkuraskaudessa ei haittaa sikiötä mitenkään (siis jos äidin hemppa ei oo kauheen korkee) eli käski mun syödä rautaa jotta rautavarastoja saataisiin kartutettua. No yks huoli vähemmän.
Alkuraskauden raudansyönti voi olla siksi haitallista että hb:n kuuluu alkuraskaudessa laskea eli veri ohenee tarpeeksi jotta se kulkeutuisi paremmin pieniä hiussuonia pitkin alkiolle.

Itse olen joutunut ramppaamaan lääkäreillä alkuraskauden km:jen takia ja tämä tiedon sain sieltä asiantuntevalta lääkäriltä ja siksi myös jouduin pistämään alkuraskaudessa minihepariinia jotta veri ohenisi ja raskaus onnistuisi ja niinhän se onnistui :heart:

Teratologinen tietopalvelu ei ihan kaikkea kyllä tiedä. Epämuodostumia raudansyönti ei aiheuta mutta voi hidastaa verenkulkua alkiolle ja sitä kautta aiheutta jopa keskenmenoja. Kuten ilmeisesti omassa tapauksessani kun hb on minulla luonnostaan tosi korkea.

Jos hb on 120 niin se on ihan hyvä, rautaa kyllä ehdit popsimaan sitten rv 12-> jos on tarve.
 
Onnea Babyhope pojasta :flower:
Ihanaa käydä täällä pinossa kurkkimassa näitä vauvauutisia :heart:

Onnea hyvistä ultrakuulumisista zanz :flower: toivottavasti ultra tuo hyviä uutisia myös kretalla :hug:

Ja jaksamisia loppuviikkoihin kaikille jakautumista odotteleville :hug:

Täällä vihdoin alkaa kierto palaileen km:n jälkeen eli kohta pääsee taas yrittämään uudestaan :D

Ihanaa kevättä kaikille :wave:
 
Onnittelut vauvautuneille!!! :flower:

[/b] zanz Onnittelu poika lupauksesta :flower:

Täällä jo kovin kuumeisesti odotellaan rakenneultraa joka on 16.pv.. Sukupuoli kyllä meinataan kysyä, tietää sitten kumman värisiä pikku- vaatteita pääsee ostelemaan ;)

Aurinkoista pääsiäistä kaikille! :wave:

Marsa ja Nyytti 17+5

* Muoks! Laskettuaika on siirtyny 2.9 * Kiitos päivittäjälle,jos viitsii lisätä :)
 

Yhteistyössä