~Kesäkuun kullannuput 2010~

Niin ei niistä virikkeistä varmaan haittaa ole :) meillä kans tuo 2v esikoinen on aika hyvä virike :D ja sitterissä lelukaari ja sit tossa kolikkikeinussa pyörivä mobile ja lauluja :)

Täällä kans ei oikeen nukuta öisin muuten kun mahalleen... mut oon seurannut, et täällä poju ainakin osaa kääntää päänsä sivulle, ettei jää patjaa vasten, joten viimekin yönä nukkui mahalleen 7h putkeen omassa sängyssään.. ei oo vielä kertaakaan nukkunut niin paljon putkeen :) esikoista en minäkään uskaltanut sänkyyn mahalleen laittaa ja ei hän siitä pitänytkään, mut nyt jotenkin on paljon rennompi tän toisen kanssa :) ja kun näkee, että selvästi kääntää pään kummallekkin sivulle ja osaa nostaa sitä :) Nyt on arkikin ollut taas helpompaa, kun itkut on tosi paljon vähentyneet.. mennään ti vielä kerran sinne hoitoihin, niin eiköhän ala luistaa taas ja pojulla parempi olo :)

Tänään meilläkin ristiäiset.. onneks ei tarvii muuta, kun mennä paikalle :D... miehen vanhemmilla pidetään juhlat ja kakut tilattiin leipomosta :)

- Anni ja pikku poju
 
Mahallaan nukuttamisesta: Meilläkään tyttö ei nuku selällään ollenkaan, ei ole nukkunut koskaan, ei edes vaunuissa :/ Kyljellään nukkuu sillain että jalat kääntää "väärinpäin" eli alapäästä näyttää niinkuin olis mahallaan, mut yläpää on kyljellään :LOL: Jos ihan tavallisesti laittaa kyljelleen, niin unissaan kääntyy selälleen ja herää heti.. Nyt on alkanu myös itse kääntyyn sängyssä kyljeltä mahalleen, ei enää jää käsi tielle. Olen sitten antanu nukkua mahallaan, kun kerta uni on rauhallista siinä ja osaa kääntää päänsä sivulle. Lattiallahan tuo ei viihdy tietenkään ollenkaan mahallaan, vaan kääntyy heti itse selälleen :D Sitä vaan oon miettiny, että kuinka saan talvella tuon nukkumaan päikkärit vaunuissa, kun ei sillon voi kaikkien vällyjen kanssa olla mahallaan..

no, nyt takas ristiäisvalmistelujen pariin.. Ihanan helpolla pääset Anzzu järjestelyissä. Mukavia juhlia teille!
 
Eilen oli juhlat ja hyvin meni :) jonkunverran itkua oli kyllä ja välillä ei meinannu papin jutuista kuulla mitään :D... lahjoiksi tuli pentikin astioita ja nalleja ja unikavereita ja rahaa ja hopealusikoita... täytyy käydä sillä rahalla ostamassa pojulle sellanen kehys, kun sellasta ei saatu... esikollakin on kehys ja ois kiva tällekkin sellanen hommata jossa sitten kaiverrukset.

Kutsumanimeksi tuli Alpo :)

Eipä muuta.. tänään alkaa kerhot :D jospa pääsis esikon kans kaksistaan musikki kerhoon, jos isukki kattois pojua.. ois kivaa varmaan tuosta 2v:stä ku pääsisi äitin kans kahestaan :)

Anzzu ja Alpo
 
Hyvin meni eiliset ristiäiset. Elsi Amanda otti kasteen vastaan tilanteeseen kuuluvalla arvokkuudella ja tyyneydellä ja teki jopa valvomisennätyksensä ilman väsyitkua :heart: Vieraat ihmetteli että osaako prinsessa ollenkaan itkeä :LOL: Juu kyllä osaa hyvin äänekkäästi :whistle: Lahjaksi sai valokuvakehyksen, kuvakehys/albumin, kummilusikan, sormuksen, sydänmedaljonkiriipuksen, sukupuun jossa roikkuu pienet sydänkehykset kuville, tennarit, vaatteita, uniriepu, muumilusikoita ja rahaa.

Seuraavat juhlat onkin vajaa 2 kuukauden päästä esikoisen 3v. synttärit, mutta onneks pienemmällä mittakaavalla... Vähän jäi harmittamaan, kun ei kauheesti ehtinyt vieraiden kanssa seurusteleen, kun aika meni keittiössä vaikka mummut auttoikin. Pitäis olla erikseen joku ulkopuolinen "keittiöihminen".

minttu ja Elsi
 
minttu1: Lisäisin ehdottomasti myös ton keittiöihmisen lisäksi esikoisen vahdin ;)

Meillä meni ristiäiset myös kivasti. Vauva käyttäytyi yllättävän hyvin. Lopussa hieman huuteli, mutta sitten nukahti. Mutta esikoinen olikin sitten oikea pieni riiviö. Juoksenteli toimituksen ajan edes takas ja meni ristiäispöydän alle, niin, että sai pelätä kynttilän kaatuvan. Siellä sitten röhki kuin possu.. (vauvalla kaamea kaksoisleuka niin joskus röhkii, siitä tuo matkiminen) Juupa juu Lenniina.. täälläkin katsotaan pari kuukautta ja sitten mietitään mitä tuon kanssa tekee.. On tosi yliaktiivinen ja ainakin tuo vieraille esittäminen on mennyt aivan mahdottomuuksiin.

Lahjaksi saatiin parikin kummikehystä, lusikka, kaulakoru, rahaa, itsekudottuja vaatteita, vaatteita, vauvakirja, sellainen Tomyn soittorasia mistä täällä onkin ollut puhetta, -esikoisella tuo on vieläkin käytössä- hmm.. mitäköhän muuta.. Oli onnistunut valinta kun lainasimme vanhemmiltani toiset puutarhakalusteet ja terassille pääsi suurin osa syömään. Kuumahan eilen oli ja kosteusprosentti taisi olla 94 luokkaa. Kaveriltani oli lainassa toinen jääkaappi ja se kyllä tuli tarpeeseen myös. Kaiken kaikkiaan mielestäni oli mukavat nimibileet. Vauvakin veteli koko loppupäivän ja yön sikeitä, niin rankaa taisi olla tuo nimen saaminen.

Huomenna alkaa esikoisen kerho ja tosi innoissaan tuntuu olevan. Äitiä kyllä jännittää varmasti enemmän. Keskiviikkona on vauvelin neuvola ja mietityttää tuo paino kun täälläkin on joillain tullut sanomista. Tosin meidän neuvolatäti ei kyllä yleensä puutu tuommoisiin. Minunkaan painosta ei huomautellut raskausaikana vaikka syytä olisi ollut =) Rintamaidolla kuitenkin mennään ja painoa on varmaankin yli 7 kg, lähtöpaino meillä oli kuitenkin vaan 3065. Se rotarokote minua myös mietityttää, otan kaikki rokotusohjelman mukaiset rokotteet, mutta ylimääräisiä en ota. Nythän tuo sitten kuuluu tuohon ohjelmaan, mutta silti mietityttää.

Täällä on ihana ja kuulas aurinkoinen päivä, jospa vihdoinkin saisi puettua vauvallekin päälle muutakin kuin vaipat :) Ihanaista päivää mammat ja vaavit. Myö suunnataan nyt ulos.
 
Phuuuuuh, miten pakata 5 päivän kamat samalla kanniskellen poikaa, joka ei millään suostu nukkumaan yksinään.... laitettava manducaan vissiin taas :) Ei mitään hajua mitä mie oon heitelly tuonne laukkuun :whistle: Lähdetään siis pienelle road tripille, mies saapuu kohta työmatkalta ja saman tien lähdetään ajamaan Tukholmaan. Toivottavasti poika jaksaa istua.

Neuvolasta soitettiinkin miulle vanhempainryhmästä, niin sain tuosta oksentelusta kysyttyä. Kuulemma jos ei oksentele metrin kaaressa, on normaalia :kieh: Siis tää sama "ihsn normaalia" -linja jatkuu näin raskauden jälkeenkim. SIGH. Pojan painosta sanoi silloin kun käytiin, että saakin olla ylimääräistä jos pelkällä rintamaidolla mennään, siltä varalta, jos vaikka sattuis sairastumaan. On sitten varastossa ravintoa.

Kukas nistä imetysasennoista... meillä tehos se, kun aloin nojaamaan imettäessä taaksepäin tuohon ilma-asiaan. Kakka muuttui takaisin sinapiksi samalla. Vihreä kakka kai tarkoittaa vain, että siellä on sitä ilmaa välissä?

Mie yritän jatkaa pakkaamista.

Selkään koskoo.
 
Hei,

Monella ollut ristiäiset, hienoa että mennyt hyvin. Meillä myös tulevana sunnuntaina. Mietinkin että olisi kiva jos mukana keittiöapulainen, ei vaan taida mistään saada. En kehtaa ketään vierasta keittiöön passittaa, vaikka mieli tekisi :LOL:

Poika vinkui melkein koko yön. Nyt aika väsy. Tosin aamulla väläytti sellaisen hymyn että unohtui viime yö nopeasti :D
 
Keittiöapulaisista... olin miun siskolle keittiöapulaisena JA valokuvaajana. Jotenkin siis miut passitettiin sinne keittiöön, tästä ei oltu sovittu aikaisemmin. Ei kiva, missasin koko bileet enkä kuitenkaan näe sukulaisia juur, kun täällä tois puol jokkee asustan. Eli ottakaa ne apulaiset vaikka naapurista, parhaat kaverit ja lähisuku haluis varmaan itsekin juhlia lasta :) Ellei sitten vaatimalla vaadi, tietty, sitten itseppähän on osansa valinnut... ;)
 
Heippa!

Nopsasti kirjoittelen, niin kauan kunnes poika taas herää.

Meillä kans ristiäiset ensi sunnuntaina, mennään mun vanhemmille ja äiti tekee ruoat ja veljen vaimon värväsin kakun tekoon. Pidetän ihan perhepiirissä ja matalalla profiililla. Perheestäkin tulee lapsineen n.15 joten onhan sitä porukkaa siinäkin jo. Ei olla kauheasti hössätty tarjottavienkaan suhteen, ei mitään kovin erityistä, mut äiti meinas hommata nimen alkukirjan keksejä/pipareita jotain sellasia, ihan kiva se :)

Onnea nimensä saaneille vauvoille ja vanhemmilleen! :flower:
Meidän tulevaa nimeä ei ole täällä tullut vielä vastaan, lähelle on ainakin yksi mutta ei ihan sama :)

Meidän poika nukkui viime yön taas pitkästä aikaa omassa sängyssä ja ihan hyvin nukkui.
Heräs kahden aikaan ja sitten puoli kuuden aikaan. Joten yritämme suurimman osan laittaa sinne nukkumaan. Toki viereen otetaan jos ei omassa ole hyvä ja esim. tänä aamuna kun vielä nukuttiin molemmat pojan kanssa siinä kuudesta eteenpäin, niin oli helpompi ottaa viereen nukkumaan. Ja oli tilaa hyvin, kun mies lähti jo töihin.

Päätä kannattelee poika tosi paljon, mahallaan siis nukkuu parhaiten ja mahallaan viihtyy aina jonkin aikaa lattiallakin. Nostaa siis ihan koko yläkropan käsien varaan ja katselee ympärilleen.

Nyrkki ja peukalo menee suuhun herkästi ja kuolaa tulee kans jonkin verran siinä imiessä ainakin.Tutti ei kelpaa hereilläollessa, ainoastaan kun on käymässä nukkumaan tutti käy. Aina ei sitäkään tarvitse kun nukahtaa.

Korvikkeella mennään täällä, yritän joka päivä antaa vielä rintaakin lisäksi, kyllä sieltä joitain tippoja vielä tulee. Muuten korvikkeesta ja kakasta, niin meillä on NAN ja kakka on kyllä vihreää ja liejuista, melko löysää. Mutta ei ole mitään ripulia kun sitä tulee kerran päivässä tai harvemmin, joka toinen päivä. Haittaako se siis jotain vaikka oliskin vihreetä jos ei ole mitään muuta vaivaa?? Neuvolasta sanottiin, että kuulostaa ihan ok:lle kakan väri ja koostumus, että en sitten sieltä kysellyt enempää.

Meillä päivärytmi tosiaan sellainen, että käy nukkumaan 8-10 aikaan, nukkuu 4 -6 tuntia, syöttö ja sitten seuraava pätkä jotain 2-4 tuntia. Aamun nukkuilee sitten vielä parin tunnin tai vajaan pätkiä. Ja lopullisesti ylös nousemme siinä 8-9 aikaan.
Päivällä nukkuu alle tunnin tai 3 tuntia niinkuin eilen. :) Ja hereillä jaksaa olla melko tarkkaan 1,5 h, jonka jälkeen on jo väsynyt ja nukkumaan kannattaa ryhtyä niihin aikoihin. Jos menee pidemmäksi, hän kyllä saattaa jaksaa valvoa ja olla hyvinkin pirteän oloinen, mutta sitten nukkumaan käyminen onkin paljon hankalampaa ja saattaa tulla huuto, jolloin pitää nukuttaa sylissä hyssytellen. Muuten käy nukkumaan sänkyyn tutin kanssa. Tämän rytmin opimme viime viikolla kun mies oli koko viikon töissä ja me opettelimme täällä päivärytmiä. Kun mies on kotona, niin helpommin menee noi rytmit sekaisin.

Tulipahan selostusta. Kaikkee ei edes muista, mitä piti kommentoida.

Jaaha- taidettiin herätä.
Heipat ja hyvää päivää mammoille ja vauvoille!

T.Ripe + poika n. 2,5 kk :heart:
 
Ripe Meillä oli nannista kakka just tollasta + hais ihan tappavan pahalle ja ei se minusta ole normaalia et koko ajan on tollasta...Mut meillä tuli sit siihen vielä se kärttyisyyskin et selvästi jossain oli vikaa ja nyt kun syö semp 1stä niin kakka on keltaista, eikä haise niinku ennen hais joten koen et nyt on ruokavalio kohillaan ja kaikilla parempi mieli.
Ei meilläkää th ollut asiasta moksiskaan, mut mä tuumasin et ei hyvä.

Nyt äkkiä ruokakauppaan ennenkun isäntä karkaa töihin... :D
 
Miun veli avokkinsa kanssa vahti meijän Elsiä toimituksen ajan.. :) Mut Elsi olikin ihmeen mallikkaasti.. en ois ikinä uskonu, et 2 vuotias jaksaa seistä koko toimituksen hiljaa paikallaan ja katto ja hyräili virsivihkoa ku laulettiin ja laitto vielä kädetkin ristiin rukouksen ajaksi :D.. uskalsi vielä tulla pyyhkimään Alpon päänkin kasteen jälkeen... äiti oli kyllä ylpee pikku likasta, ku oli niin reipas <3 mut virallisen osuuden jälkeen vähän tuppas riehaantumaan ja raivaritkin kerran sai :D mut ihan kunnialla selvittiin.. heh

Täällä vähän on kitinät Alpolla palanneet.. mut huomenna mennään uusintahoitoon.. ei se vissiin ekalla kerralla kamalan monella tehoo se hoito...

Tänään tyttelin kanssa musiikkikerhoon.. tykkää kamalasti lauluista Elsi, joten iskä saa jäädä kattoo Alpoo niin päästään johonki välillä Elsinki kans kahestaan.. sais sinne vauvanki mukaan ottaa, mut jos tää yks juttu sais mahdollisimman usein tehtyä ilman vauvaa ku on vielä näin pieni :D keväämmällä sitten pääsee Alpokin mukaan varmaan ainakin välillä :D

Anni ja Alpo
 
Onnittelut taas nimiä saaneille :flower:

Shawne: Kiitos!

Minttu: Kiitos! Jaksamista teidänkin perheen esikkoon! Toivottavasti olisi riehakkuus vain normaalia ikään kuuluvaa testosteronia ja samalla vanhempien huomion hakua - vauvan takia - ja siis ohi menevää! Molemmat puolet löytyvät myös meidän pojalta. Yksi päivä nukutin Hamuliinia ulkokeinussa sylissä heijaten ja laulaen. Esikko leikki nätisti vieressä. Kun sitten annoin Hamuliinin isänsä syliin, kiipesi esikko mun syliin, vaikka ei meinaa vauva asentoon enää mahtua. Sanoi, että haluaa nukkua siinä ja pyysi mua laulamaan unilaulua :heart: Mutta hänen yksinleikit on kyllä sellaista autojen törmäilyä ym. hirmuisella huudolla säestettynä, että heikkohermoista vanhempaa alkaa hirvittää :eek:

Milkei: Toivottavasti saat neuvolasta apuja! Kuulostaa aika hurjalta tuo masunpäällä nukuttaminen - oman jaksamisesi kannalta :hug:

Unna: Täällä myös Hamuliini röhkii. Mies onkin ristinyt hänet nöffeksi :whistle: Ja meillä esikko ja hänen serkkunsa (6,5v ja 3,5v) ahtautuivat kasteen aikana sohvapöydän alle, olihan näky - paraati paikalla - argh |O

Laitoin meidät tänään sisarusuinti-jonoon. Vain yksi perhe jonossa ennen meitä, joten mahkut päästä kohtuu ajassa on hyvät =)

Hamuliinin virikkeet: Leikkimatto ja mobiili löytyy sängystä. Mutta hän tykkääkin katsella meidän makuuhuoneen lamppua. Hän juttelee ja hymyilee sille pitkät ajat yksikseen ja tämä valaisin menee jopa äidin ohi. Mutta huvittavaa seurata vierestä :whistle:
 
Pitkästä aikaa!

Meidän pikku-mies on ihan uus tyyppi! Kitinät loppuivat ja nykyään huutaa vaan "aiheesta". Kakkaaminen on asettunut siihen kertaan päivässä ja täydellisen hajuista ja väristä on. Oikein mallikakkaa! :D Kupla-stopithan me lopetettiin ja nykyään suuhun tyrkätään tissin lisäks ainoastaan Jekovittia. Pyry viihtyy pitkin päivää leikkimatolla, korikehdossa, meidän sängyllä ja koliikkikeinussaan. Kovasti juttelee ja jokeltelee ja seuraa tarkkaavaisena. Hymyilee koko ajan ihan non-stoppina, on tää ihanaa! Ristiäisiin kun hankittiin niitä ilmapalloja, niin ne ovat osoittautuneet kivoiksi leluiksi, eli Pyrylle pallon naru käteen ja sitä se nykisi ja ihmettelisi vaikka puoli tuntia putkeen. Hassu.

Syksyn aktiviteeteista: Sisarusuinti alkaa heti kun Pyry on valmis siihen, eli vielä harjoitellaan suihkussa käyntejä ja pidennetään hereilläoloaikoja. Esikoisen muskari alkaa syyskuussa, johon Pyrykin tietysti tulee mukaan. Perhekerho on kerran viikossa ja jumppakortin otan käyttöön taas kohta ja alan käydä jumpissa ja salilla lasten ollessa lapsiparkissa tai miehen kanssa kotona. Ennen tuota hoidan kuntoani päivittäisillä vaunulenkeillä lasten kanssa ja lasten mentyä nukkumaan olen juossut naapurikylillä n. puolen tunnin lenkkejä JOKA ILTA. Kunto alkaakin olla melko hyvä, vaikka hidastavathan nuo ylimääräiset kilot vielä jonkin verran. Normaalipainossahan täällä jo ollaan, mutta viihdyn paremmin hiukan pienempänä, joten töitä sen eteen on tehtävä.

Elämä on helpottunut kummasti, kun helteet hellittivät! Ja voi vitsit että noi Vibe-tuplarattaat on hyvät! Ei voi liikaa hehkuttaa!

Meillä ei oo esikoisen kanssa mitään ongelmia, aktiivinen on joo, mutta ihan normaalilla tavalla. Mitä nyt 1v8kk touhuilee ja vipeltää. Toki sukupuolikin voi vaikuttaa asiaan, meillä esikoinen on tyttö. Tsemppiä vaan mintulle ja Lenniinalle ja muille esikoisten kanssa taisteleville! Kohtahan niistä lapsista jo onkin seuraa toisilleen ja äidit voikin ottaa ihan rennosti. :saint:

Oon viime aikoina miettinyt, että miten helppoa oli, kun oli vain yksi lapsi! Nyt hävettää, että kehtasin valittaa pienistä asioista silloin. :ashamed: Toisaalta, samalla tavalla se vähäunisuus painoi silloinkin...

Nyt täytyy rientää! Jaksamista kaikille!
 
Onpas ollut mukava päivä, poika on nukkunut nyt kaksi yötä klo 21-22 -> 06-07 aamulla:) Ja tänään sitten pirteänä käytiin anopin kanssa kiertelemässä kirpputoreja ja heillä terassilla istumassa ja syömässä. Ja poika vaan nukkui, kerran heräsi rauhallisesti syömään.
Voidaan siis hyvillä mielin lähteä parin päivän päästä mökkeilemään, kun poika tuntuu olevan näin rauhallinen.

Kiitos hänelle joka tuosta vauvauinnista mainitsi aikaisemmin! Muistin sitten selvitellä asiaa ja sainkin meidät jonoon. Eiköhän kohtuu ajassa päästä uiskentelemaan. Toivottavasti poika tykkäis uimisesta yhtä paljon kun äitinsä =)

Meillä ei kovin kummoisia virikkeitä ole, sitterissä istuen katsellaan lelukaarta tai pyöritään lattialla peiton päällä paria lelua katsellen. Isän sylissä on erityisen kiva katsella lastenhuoneen värikkäitä seinätarroja :heart: Jännä että tykkää jo niitäkin katsella kun eivät ole niin isoja, tosin hahmojen silmät ovat erityisen selkeät - olisko siinä syy.

Kivaa kuulasta, sopivan lämpöistä kesäpäivää kaikille!

Edit: Niin juu, Mussupussun jutusta tuli mieleen että ihan hirveästi täälläkin jutellaan! Veikkaan että jos jompikumpi pitää valita pojalla ykköseksi, puhe tai liikkeelle lähtö, niin puheeseen keskittyy. Välillä matkien muotoilee suutansa ja toistelee jotain yhtä äännettä "hyy" :D
 
Voihan apua. Miten vauvan kanssa voikin olla näin vaikeaa...Kateellisena luen teidän juttuja, miten hyvin teillä menee :'( Meillä on viikko ollut aika kaaosta. En tiedä nyt sitten, onko syynä viikko sitten otettu rota-virus rokote, vai onko käynnissä rytmin muutos vai missä mättää. Kuten olen jo sanonut, tähän asti rytmi on ollut päivisin tunti puolitoista valveilla ja tunti unta. Noh. Mikäs siinä kun tähän asti poika nukahti aina itsekseen ja korkeintaan pari kertaa piti käydä tutti nostamassa suuhun. Mutta nyt. Nukuttaminen on yhtä taistelua. Ei nukahda heti vaan hermostuu eikä nukkumisesta tule mitään. Jos ei nosta sängystä ylös tai vaunusta, saa kamalan itkukohtauksen. Olen kokeillut, että laitan nukkumaan vasta selvästi väsyneenä, mutta toisaalta väsyneen ja kitisevän lapsen kanssa ei ole kovin kiva olla. Jos taas ei ole kunnolla väsynyt juttelee vaan sängyssä ja lopulta hermostuu.Nyt olen joutunut monesti turvautumaan kantoliinaan tai autolla ajeluun. Niihin nukahtaa, mutta kaukalossa herää kun auto pysähtyy ja kantoliinassa ei nuku sikeää unta mun mielestä ollenkaan. Mikäs siinä jos päivä unia olis vaan muutamat, mutta kun tunnin tai vajaan tunnin pätkissä nukkuu niitä on aika monet päivässä. Muutaman kerran olen saanut pitemmät unet nukkumaan, kun olen ollut kyttäämässä siinä vaiheessa kun heräilee ja laittamassa tuttia suuhun. Mut on tämä aika puuduttavaa, kauankohan tätä jatkuu..Onneksi yöt menee hyvin, parilla syötöllä ja yöunillekin tähän asti on nukahtanut helposti. Muttta kyllä tunnen itseni huonoksi lasten hoitajaksi.Välillä tuntuu, että tästä ei tule mitään :'(
Mutta osaako kukaan auttaa, miten saisin tilanteen paremmaksi...
 
Heip!
Pohtijatar ikävää, että teillä on nyt taistelua unien kanssa, mutta toivotaan kovasti, että olis vaan hetkellistä!! Meillä tuntu välillä, että poika ei tykkääkään enää nukkua mahaltaan, siinä oltiin kans vähän ihmeissään. Mutta nyt taas nukkuu parhaiten mahallaan, mutta on usein niin, että ei tykkää tai olen olettanut että malta nukahtaa mahalteen, kun pitää päätä nostella...
Mutta siis minähän en mistäään mitään tiedä kun on eka lapsi, enkä ole mitään oppaita lukenut, mutta muistelen kuulleeni, että kun vauvat oppii uusia asioita, niin olikos se niin että vaikuttaa nukkumiseen huonontavasti? Eli olisiko teilläkin vaan tosiaan joku vaihe, jos vaikka vauvakin opetteelee uutta rytmiä että mites sitä nukuttiinkaan... Toivotaan tosiaan että menee ohi!
T.Ripe
 
pohtijatar Minullakaan ei ole paljon kokemusta, poika on esikoinen. Mutta minustakin tuo kuulostaisi väliaikaiselta. Toivottavasti olisi sitä! Kyllä meilläkin on vaikeita päiviä ja muistelisin että tuon rokotteen aikaan oli pidempi jakso jolloin tuskastelin että onpa hankalaa.

btw. Tuleeko kenellekään mieleen että olisi kuullut hyvästä vauvan/lasten peitosta jota ei olisi helppo potkia pois ja joka olisi ehkäpä jollain tavalla aktiivinen, ettei tulisi kuuma muttei kylmäkään. Kun meillä on lastenhuoneessa raikas ilma ja poitsu potkii usein peitos pois. Helteellä oli tietysti kiva, mutta tänään hänellä oli viileät kädet ja varpaat :/
Unipussi on tietysti vaihtoehto..pitääkin pyytää joku säätämään tuota patteria.
 
Miumiu83 taitaa olla ainut se unipussi, jos haluaa, ettei peittoa saa pois päältä. Täällä ei kyllä onneks vielä hirveesti potkita peittoa pois, ku nukkuu mahalteen :D... mut 2v esikko kyl potkii peiton pois aina.. pitää laittaa vaan sit sopivasti päälle.. saa nähä mitä talvella tulee, ku ei peitto meinaa kestää päällä.. pitää tietty kokoajan olla laittelemassa takaisin, jos herää siihen.. nyt kesällä ei oo onneks heränny, vaik ei peittoo ookkaan :D
 
Täälä on jo toiset menkat menossa... :headwall: |O
Vatsaa nipistelee jo tuttuun tapaan ja vuotoa riittää vaikka muille jakaa..

Meillä menee hyvin Joelin kanssa. Joel on kiltti ja tyytyväinen. =) Hän jokeltelee ja hymyilee hereillä ollessaan paljon. Joel nukkui toissa yönä 6,5h putkeen ja viime yönä 7,5h putkeen, Onhan siinä herätessään ihmeissään, mutta kyllä huomaa aamulla ja päivällä itsestään, että on nukkunut paremmin.

pohtijatar: Uskoisin myös, että on väliaikaista. Menee kuitenkin oma aikansa, että tarkka rytmi muodostuu ja sitä ennen nukkuminen ym. voi olla mitä vaan. Hyvä kuitenkin, että yöllä teillä nukutaan. Voimia!

Papuneiti ja Joel 2kk
 
Miumiu83: kakkoselle hankittiin kaksikin unipussia,kun nukkui rauhattomasti,eikä peitot pysyneet päällä,rauhoitti yöunet selvästi =)

Mullakin on ollut jo ekat menkat,vaikka täysimetän :| Toisia odotellessa,minipillereitä syön,ne voivat pitää menkat poissa :whistle:

Poitsulla on torstaina neuvola,saa rotarokotteen toisen osan ja ekan osan pneumokokkirokotteesta ;)

Yöt nukkuu hyvin,1-2 syötöä 3-5h välein :heart: Päivisin viileämmillä keleillä voi nukkua kolmekin tuntia putkeen ulkona vaunuissa =)

Lattialla peitolla viihtyy aika hyvin,vielä ei kääntyile.

Meillä on arki alkanut,esikko on eskarissa ja kakkonen 2pvä/vko päivähoidossa ;)
Ihanaa,kun saa välillä poitsun kanssa kahdenkeskistä aikaa ja hänen kanssa on helppo liikkua kaupoissa yms... :D

Rapu ja poitsu :heart:
 
Iltaa äipät ja vauvat!

Onnittelut kaikille nimen saaneille. Tosi ihania nimiä olette antaneet vauvoille. :flower:

Pohtijattarelle tsemppiä. Uskoisin, että menee ohi. Meillä Leo ei enää nukahda päivisin niin helposti kuin aiemmin vaan on alkanut taistelemaan unta vastaan. Kitinä loppuu ja uni tulee kun pistän vaunuihin ja käärin peittoon. Jostain syystä tuohon päiväunikitinään mikään muu paikka ei toimi yhtä hyvin kuin nuo vaunut, ei edes äidin syli. Päiväunet on myös lyhentyneet ja vasta illemmalla vetää sikeitä pidemmän pätkän. Hän on alkanut heräilemään itkun kera ja olen oppinut, että en heti nosta häntä syliin vaan rauhoittelen ja tarjoan tuttia. Toisinaan hän nukahtaa sitten uudestaan tai ainakin rauhoittuu paremmin, kuin jos heti menee nostelemaan syliin.

Miumiu meillä on käytössä yöpukuna "kirahvipuku" eli siis Cirafin (?) unihaalari, joka on kokopotkupuku ja lisäksi käsille tumpuiksi käännettävät hihat. Äärettömän kätevä, kun tuo poika raapii niillä terävillä kynsillään. Käytössä on myös Tutan (?) pitkähihainen unipussi. Ei siis ole sellainen paksu unipussi vaan enemmänkin pitkä yöpaita, jossa on helmassa kuminauha ja nepparit.

Yöt sujuu meillä melko hyvin, mutta alkaa kyllä jo tuntua se, ettei ole moneen kuukauteen tullut pitkää yhtämittaista unta. Unohtelen asioita ja ärsyyntymiskynnys on tosi matalalla. En muista milloin olisin viimeksi nukkunut 5 tuntia pidempää pätkää, kun odotusaikanakin piti rampata öisin vessassa. Aiemmin tarvitsin aina vähintään 7 tunnin unet, jotta polla toimi normaalisti, mutta nyt on tosiaan jo ikuisuus pärjätty vähemmällä. Hormoonit on ihmeellinen asia.

Paino on pudonnut nyt sellaiset 18-19 kiloa JEEEE :D ja neuvolan punnitsemaan lähtöpainoon on tasan 4 kiloa jäljellä. Omaan tavoitteeseen vielä sellaiset kymmenisen kiloa. Mulle kertyi odotusaikana 22-23 kiloa. Olen aloitellut pikkuhiljaa lihaskuntoliikkeitä, mutta kovin rankkaa jumppaa en vielä uskalla tehdä. Selkä on ihan pirun kipeä ja sitä yritän venytellä päivittäin, samoin kuin niskaa ja hartioita. Pakko pysyä kunnossa, kun ukko nitkautti selkänsä ja on nyt määrätty sairauslomalle ja totaaliseen nostelukieltoon. :(

Onko kellään muulla virtsaongelmia? Mulla vuotaa hana aina vessakäynnin jälkeen :ashamed: ei pahasti, mutta vuotaa kuitenkin, ja on edelleen ajoittain omituista kipua, joka tuntuu vähän liitoskivuilta, mutta ei ole niin ikävän tuntuista. Voisiko kipu johtua lantionpohjalihasten heikkoidesta, onko kellään tietoa?

Kävin tänään Leon kanssa töissä näytillä. Herra kyllä hurmasi kaikki toimiston naiset hymyllään ja jokeltelulla. Itse jouduin tietysti töihin neuvomaan sijaista. Oli kyllä kiva nähdä työkavereita ja ennen kaikkea todeta, että onneksi ei tartte vielä mennä takaisin. :LOL:

Ai niin, ostettiin Etolasta sellainen iso jumppamatto. Suosittelen kaikille. Siinä on ihan älyttömän hyvä kölliä ja leikkiä vauvan kanssa. Maton mukana tuli jumppaohjeita odotusaikaan, synnytyksen jälkeen ja jopa pari liikettä vauvan kanssa.

Jonna & Leo 7 viikkoa ja risat
 
Kiitokset vinkeistä :) Täytyy varmasti ostaa se unipussi, meillä on jo monta ihan lämmintä yöpukua, mutta niissäkin jää kädet paljaiksi vaikka varpaat olisikin peitossa.
Toisaalta poika on hirveä hikoilija, niin että pitää katsoa tarkkaan mitä hankkii.

Jonna H Täälläkin on selkä kipeä, inhottavaa! pitää aloittaa tekemään vatsa - ja selkälihaksia. Ollaan huomenna lähdössä mökille, niin sielläkin tulee vähän enemmän liikuttua kun vaan kotona kökkimässä :D

Ja täälläkin yksi tosi kiukkuinen jos väsyttää liikaa, tottunut nukkumaan aina pitkästi, lähemmäs 9h. Niin vähät yöunet todella vaikuttaa, unohtelen minäkin asioita. Onneksi näyttäisi että saa alkaa nukkumaan pitempään, poitsu nukkuu jo ihan hyvin.

Täällä ei menkkoja vielä näy, alkavat tietysti nyt reissussa :LOL:
 
Heipat taasen.

Lisäsin profiiliini kuvan meidän ukosta. Mahani päällä nostelee päätään kuvassa :)
Ai niin JonnaH miksikös ne laput pitäis leikata vaatteista? Muistelen, että joskus niitä olis leikelty pois, mutta en oikein muista miksi. Ja nyt kun mulla oli joku vanha saatu vaate jossa ei ole lappua, niin onpa vaikeaa kun ei tiedä minkä kokonen. Onneksi monesta ei ole leikelty pois.
Meil jäi jotkut pienimmät vaatteet melkeinpä käyttämättä kun oli niin helteet että ei vaatteita VOINUT pitää ja tuntui että yhtäkkiä poitsu kasvoi. Missähän kohtaa toi kasvu tasaantuu?
meneeköhän noi 68 ja 70 vaatteet sitten vähän pidempään esim?

Täälläkään ei ole menkat vielä alkaneet, vaikka luulin että alkaa jo puolitoista viikkoa sitten. Olisko sitten ollut ovulaatiokipua, mutta niin kipeenä oli kyl vatsa. Ehkä täälläkin sitten juuri viikonloppuna kun ollaan ristiäisreissulla. Mökille olis kiva mennä, mutta eipä olla vielä ehditty.
Enkä ole uimassakaan käynyt vaik nyt sais kun oli viikko sitten se jälkitarkastus. Ai niin pitää muistaa laittaa Kelalle se lappu!

Mutta jees, hyviä jatkoja kaikille!

T.R

muoks. Ai niin millä värillä vois tehdä käden ja jalan jäljen tuohon vauva-kirjaan? Siinä on ruutu niille ja ainakin meidän poitsun jalka on niin iso, että pitää tehdä ihan pian että mahtuu ruutuun :)
Varmaan vesiväri ainakin kävis mut olisko joku muu??
 
Sormiväreillä on hyvä tehä jalan ja käden jälkiä paperiin :) Miun kokemuksen mukaan 80cm vaatteet menee vasta hiukan pidempään :D siihen asti kasvaa kamalaa kyytiä nää vauvat.. heh

Meijänkin pitäis alkaa harrastaa tuota lattialla oloa enempi.. harmi ku ei oo semmosta jumppamattoa, pitäisköhän hommata.. tai sit vaan tyydyn tavan vilttiin ja irtoleluihin :)

Mut eipä tälläerää muuta :) Tänään käytiin jo kerhoilemassakin lasten kanssa :) oli kiva nähä ihmisiä :)
 
No toivotaan tosiaan että on ohi menevää. Itsekin epäilen että on joku rytmin muutos vaan käynnissä, tuskin johtuu rota-rokotteesta. Selkeesti poika jaksaa nyt valvoa enemmän, eikä malttaisi nukkua päivällä. Onneksi tänään sain jopa kahdesti nukkumaan sänkyynsä itsekseen, pari päivää oli että ei tullut kuuloonkaan. lyhyitä unia kyllä oli kaikki taas tänään 3x45min, yhdet 1h5min ja yhdet 15 min, jolloin heräsi huutaen :( Väsyneen oloinen kaveri ja aika itkuinen. Yöunet tähän asti noin puoli kymmenestä kaheksaan.Aamulla valvoo kyllä kuudesta seitsemään noin.Ja pari syöttöä yöllä. Mun kaveri sanoi tänään, että voi hyvinkin kestää puoli vuotta, ilman parempia päiväunia...Noh, nähtäväksi jää, ei mua niin kamalasti se päiväunien lyhyys haittaa(siis kamalasti, jonkin verran haittaa :D ), mutta jos nukkumaan laittaminen on taistelua, ei kiva.Vai liekkö joku kasvupyrähdys käynnissä, kun on tissiäkin syönyt tänään 1,5 tunnin välein, normaalisti noin 3 tunnin välein...

Vaatteista:Niinpä täälläkin pienimmät vaatteet jäi aika vähälle käytölle. 60 senttisiäkään, pitkähihaisia, ei ehdi kauaa käyttää. Mutta mistäpäs sitä näistä keleistä tietäisi. Eiköhän se kasvu vähän hidastu jatkossa, niin että 68-70 vaatteilla on pidempi käyttöaika.
Jonna H, vähäkö oot hienosti saanut painoa putoamaan, kade. :ashamed: Mulla ei tullukaan kun kymppikilo, joka melkein lähti synnytysreissulla. Nyt vaaka näyttää samaa kuin ennen raskautta, mutta sain kyllä lähtee vaikka 5 kiloa pois. Mutta enpä ole jaksanut niin terveellisesti syödä, että paino putoaisi. Ja vaikka imetän siis, niin en ole saanut kiloja paljoakaan pois..Harmittaa.
Rapu82, vähäkö oon kateellinen kolmen tunnin päikkäreistä!
Papuneiti:Mä kallistun kans tuohon lopputulokseen, että rytmi hakusessa!Täytys vaan heikkona hetkenä ajatella, että ohimenevää todennäköisesti. Joskus kun yritän tutin avulla saada vaipumaan uudelleen uneen ja sitä tutin nostelua on semmonen parikymmentä minuuttia ja näyttää että nukahtaa, mut kuitenkin havahtuu ja kun olen jo tullut huoneeseen kyttäämään että milloin alkaa heräillä että olen valmiina, NIIIN tuntuu että ei tässä hommassa ole mitään järkeä....Ja odotan vaan tän vauva ajan ohimenemistä :| Mut tosiaan, päivä kerrallaan.
 

Yhteistyössä