~Kesäkuun kullannuput 2010~

Lenniina meillä käytössä Aventin pullo, 0+ tuttiosalla. Pullosta ei tulee vain kun vauva itse imee. Ja noita tuttiosia saa vauvan kasvaessa uusittua. Meillä odottaakin jemmassa jo 1+ eli noin 1kk eteenpäin jne.

mipsu Meillä aloitettiin tänään myös Gefilustipat D3-vitamiinilla :) Kuinka nopeasti huomasitte vaikutusta?

Meillä vauvalle siis tullut ilmavaivoja. Kun nukkuu niin nukkuu...onneksi, silloin ei kitistä. Valveilla ollessa saattaa sitten huutaa oikein kurkkusuorana. Pierut haisevat TOSI pahalle ja niitä tulee PALJON :/ Kakka on kovaa... mitähän vielä.
Lähdettiin tänään sitten apteekkiin ja kauppaan vaunuilla, joka oli suuri virhe :( kuumuus ylätti jo 9 aikaan ja tulomatka olikin sitten yhtä huutoa. Rauhoittui aina kun otin syliin ja tuulenvire kävi, mutta vaunut vaaleasta väristä huolimatta olivat kuin sauna. Eihän siinä auttanut kuin riisua vauva vaippasilleen ja kärrätä huutavana kotiin, jossa rauhoittui samantien.
Nimi ollaan saatu päätettyä ja yksi kummikin jo pyydetty. Kahta mahdollista näemme viikonloppuna niin kysymme heitä silloin. Tänään posti toi vauvalle ristiäisiin juhla-asun :) se oli niin ihana, mutta koko 62 näytti ainakin tällä hetkellä TODELLA isolta. Täytyy katsoa miten pikku mies kasvaa ja kokeilla vaikka lähempänä mitä pesu puvulle tekee.
Pikku hiljaa siis alkaa kaikki olla kondiksessa myös ristiäisiä silmällä pitäen, leipojiakin ja muita apureitakin on omista tahdoistaan ilmoittautunut...mikä vasta onkin ihanaa :) koska olen tosi huono itse pyytämään apua

Nyt nauttimaan auringosta esikon kanssa kun pikkumies vetelee sikeitä isukin kanssa :)

Nasu + poju 2vko :heart:
 
Onnea PikkuVarpuselle tytöstä! :flower:

Täällä päivät rullailee melko mukavasti, tissitellään, vaihdetaan vaippaa ja vähän seurustellaan. Viime yönä poika nukkui 5h putkeen, heräsin itse välillä tarkistelemaan, jotta hengittääkö se :) Viimeinen "unierä" meillä vietetään sängyssä vieressä masut vastakkain, hän on niin onnellisen rauhallinen silleesti ja miusta on kanssa mukavaa olla lähetysten. Kohta poika kuitenkin on jo menossa kouluun ja hetket on muisto vain :) Ja muuten olen huomannut, että miusta on tullut tehokkaampi kotitöiden kanssa - heti kun poika nukkuu jossain muualla kuin sylissä, tulee silitettyä pyykit, siivottua keittiöt, järjesteltyä vaatekaapit yms - koska 10 minuutin päästä voi olla jo liian myöhäistä :D

Kätilö kävi vierailulla meillä eilen, eri nasta tyyppi! Pojalle oli tullut painoa viikossa 500g lisää sairaalastalähtöpainosta, reipas! Nyt siis painoa 4550g. Pituutta ei mittailtu tällä kertaa, en sitten tiiä kuinka usein se katsotaan. Nyt näitä neuvoloita on alkuun kerta viikkoon, sitten joka toinen viikko jne. Ihan kiva miusta. D-vitamiinit tääläl aloitetaan 4 viikon ikäisenä.

Eilen käytiin kaupungilla ostamassa vaunuihin aurinkolippa ja pari erilaista tuttimallia lisää. Ei kelpaa mikään. Ehkä hieman kauemmin lussuttaa nyt, mutta naama irvessä... ei muuten, mutta en tosiaan haluaisi tuon oppivan noita sormiaan lussuttamaan, kuten uhkaavasti näyttäis siltä. Tosin sydäntä raastaa edes tarjota tuttia, en tiiä miksi. :/

Yölliset hikoilut myös jatkuu täällä, aivan litimärkänä heräilen. Jospa tuo painokin sitten lähtisi laskuun... mies kävi ostamassa miulle nyt sitten vaa'an ja nyt 14kg viikon aikana lähtenyt. Enää 15kg pudotettavaa :whistle:

Hitsin helteet. Jää kyllä kapalot ja vaatteet käyttämättä, kun ei voi pitää enempää päällä Oliverilla kuin vaippoja vain... tämän kun oisin tiennyt, niin olis pitkä penni säästynyt :kieh: No, helpompaa vaihdella vaippoja :D Mitä vaippoja muuten käytätte (työ, jotka ette kestoile)? Mie tykkään, että nuo Pampersin Newbornit ovatten mukavimman tuntuiset. Liberot on jotenkin kauhian kovat. Muita ei olla ehditty vielä kokeilemaan.

Tänään olisi sitten ensikylvyn vuoro... :heart:

Ja Kaikku plus muut vielä mahalliset, elkää murehtiko! Eiköhän täältä riitä sitten neuvoja ja sympatioita teillekin! Ja tosiaan, miullakaan ei mitään ensimerkkejä ollut synnytyksestä, vedet vaan lorahti. Ei limoja ei mitään. Joten jollette jo ole sairaalassa, se voi tapahtua hetkenä minä hyvänsä! Jaksaa jaksaa! Ja koittakaa nukkua mahdollisimman paljon varastoon, jos vaan millään maltatte d:)b Ainiin ja pakatkaa tosiaan sporttipullo mukaan vettä varten, kuten täällä joku neuvoi... itselle oli yksi tärkeimmistä mukaanotettavista.

milkei & Oliver 1vko1pv
 
No hitsi. Kai mä sitten voin tuolle tytölle vettä juottaa. Kun tuntuu että Nannin jälkeen jää jano kuitenkin. Sairaalassa silloin sanottiin että vettä vasta kun kiinteät aloittaa.

Nuo Gefiluksethan aloitettiin tosiaan jo sairaalassa, mutta musta tuntuu että masu voi paremmin kun saa maitohappobakteereja. Kyllähän tuo piereskelee silti, mutta on varmaan parempi että se ilma tulee ulos kun jää sinne kiertämään. Tuo D-vitamiini siinä seassa on nyt vaan kätevä kun meillä on tosiaan se Fer-In-Sol rautalisä ja keskostippojakin vielä jonkun verran. Ei niin montaa litkua joudu antamaan kun ei se vaikuta kauhean kivaa olevan Millan mielestä. Katsoo aina niin loukkaantuneena kun äiti ei annakaan maitoa vaan jotain kummallisen makuista litkua. :D Ja olen tosiaan jostain kuullut että tuo D3 imeytyy paremmin kuin se D2 mitä niissä muissa on.
 
Vettä ei olla annettu pojalle. Vauvalle pitäisi kyllä kesäkuumallakin riittää maito juomaksi. Tosin en tiedä onko eri juttu jos on korvikkeella, mutta ainakaan rintamaitoa juovat eivät tarvitse vettä lisäksi. Tosin se edellyttää sitä että helteillä rintaa tarjotaan usein.

D-vitamiinina meillä disneyn d-tipat. Sisältävät d3 vitamiinia aj olikohan kookosöljyä. Ei muuta, niinkuin joissan muissa ainakin on jotain lisäaineita. Nyt ollaan kolmessa tipassa, ja sitäkään en ole muistanut antaa joka päivä... :ashamed:

Tuttipulloa ei käytetä vielä ainakaan. Mutta niille jotka käyttää aventin pulloja JA imettävät myös, niin vinkiksi että ei kannata ostaa ykköskokoa isompia pullotutteja. Näin eivät totu siihen että maito tulisi liian helpolla, eikä näin ole vaaraa että alkaisivat hylkimään rintaa.

Meillä on pojalla varmaan silmätulehdus... :/ Vasen silmä rähmii ja vuotaa, ja aamulla oli ihan tahmaista keltaista eritettä silmän ympärillä ja ripsissä... :( Varasin iltapäiväksi ajan yksityiselle lääkärille niin saa käydä näyttämässä.

Lisäks pojalle on tullut ihmeellisiä vesirakkuloita reisiin ja nivusiin. Eka rakkula tuli 2 viikkoa sitten ja se kasvoi n. 3cm halkaisijaltaan ennenkuin puhkesi. Nyt viime viikonloppuna tuli pari lisää, ja taas viime yön aikana muutama rakkula. Vesirokolta ei vaikuta. Huomiseksi on sitten puolestaan aika ihotautilääkärille...

Ensi viikolla olisi tarkoitus lähteä kesälomareissulle turkuun/naantaliin. Muumimaailmaan ois matka ja ollaan pari yötä turun caribia kylpylässä. :) Esikoinen jo odottaa, ja niin odotan minäkin kun en ole koskaan käynyt muumimaailmassa! :D

Pikkuvarpuselle vielä onnittelut nyytistä! :flower: Ja lopuille odottajille tsemppiä loppuraskauteen! :)

Adalia ja poika, huomenna tasan 1kk! :)
 
Huh hellettä! =) Vaikka meillä poikaa ahdistaakin välillä nämä lämpötilat, kun näyttää olevan tuollainen kuumakalle...

Onpas kiva siirtyä tälle puolelle tuolta odotuksesta ja tsemppiä tosiaan viimeisille odottajille! =)

Lenniina Suosin myös Aventin pulloja, mutta Ainun pulloja löytyy myös. Aventin pulloissa ovat tosiaan hyvät nuo tuttiosat mistä Nasuliinihkin mainitsi.

Rintojen suojaaminen Juu samoilla linjoilla mussupussun kans eli en ole pahemmin suojaillut, vaikka esikoinenkin on syksyvauva. Nyt ei ole edes käynyt mielessäkään, että kesähelteillä pitäisi suojata... :ashamed:

Meillä poika sai jo nimen, mutta en viitsi sitä tässä yleisesti kertoa... josta tulikin mieleeni, että se oma suljettu keskusteluketju olisi ihan hyvä.
Ja hieman ilmavaivaa myös täällä, sillä pierua puskee oikein urakalla ja oikein laittaa ihmettelemään kuinka pahanhajuisia vielä ovatkaan. :D
Kantopussi on meillä tällä hetkellä kova juttu, sillä tuo pikkumies on sitä sorttia, mikä viihtyy sylissä ja vieressä kovastikin. Ja vain sen avulla saan käteni vapaaksi ja kaikki tekeminen helpottuu huomattavasti. :)
Ja sitten vielä... ensimmäinen suloinen hymy pongattu valveillaoloaikana! Ihunaa!!! :D

Hieman lyhyesti tällä kertaa, kun mieskin on kesälomilla, niin ollaan aikas paljon menossa ja pikaisesti kävin lukaisemassa kuulumisia...

Nauttikaahan kuumista kesäpäivistä!!! :D

garden ja reiska 4vko4pv
 
tervehdys tännekin! =)

onnittelut vauvansa saaneille ja jos joku vielä kärvistelee niin tsemppiä! :hug:

kävimme hakemassa pikku-ukkelin kotiin 19.6 ja hyvin on lähtenyt arki pyörimään kolmen muksun kanssa =) pari ekaa päivää meni isommilla lapsilla hieman kätisten ja kitisten mutta ovat jo tottuneet pikkuveljeensä ja huomanneet että eihän se täältä enää minnekään lähde :D

ollaan jouduttu siirtymään melkein kokonaan korvikkeeseen ku maitoa ei enää tule tarpeeksi vaikka pumppaankin ahkerasti. tissittely jätettiin pois kun ei herralla tosiaan kärsivällisyys riittänyt. tosin nyt olen miettinyt että jos käyttäis tissillä pullottelun jälkeen että ei tuo maidon tulo kuitenkaan kokonaan loppuis.. päivisin syödään kolmen tunnin välein ja yöt päästään yhdellä syötöllä.
tänään kävästiin neuvolassa antamassa verinäyte (hb:n kontrollointi 3vko:n välein) , laitettiin rotavirusrokote ja otettiin mittoja. suluissa kotiinlähtöpäivän mitat (19.6)

5120g (4085g)
56,5cm ( 54cm)
pää 39,5cm (37,5cm)

jahas, ukkeli kutsuu..
 
Täällä superväsynyt äiti..paha yö takana, tai muutamakin hankalampi. Sen lisäksi että poika söisi päivällä koko ajan, on se nyt siirtymässä myös öihin..ei ilmeisesti paljon nukkuminen kiinnosta. En tiedä kauan jaksan näillä parin tunnin unilla yrittää jatkaa täysimetystä.
Viimeyönä mies jo otti pojan ja antoi vähän korviketta, että saisin nukkua vähän. Ja korvikkeen jälkeen poikakin vihdoin nukahti. Pitää selvästi paremmin nälkää.
En nyt ymmärrä tätä yhtälöä, poika kasvaa oikein hienosti, vähempikin ruokailu riittäisi - silti haluaisi syödä koko ajan ja enemmän kun mihin minun rinnat pystyy. Yli kuukauden jo jatkunut |O :/

Adalia Tuo silmien rähmiminen kuulostaa normaalilta toiminnalta liittyen kyynelkanaviin. Meilläkin rähmi kumpikin silmä vuorollaan oikein kunnolla. Neuvolasta sanottiin että vasta sitten tarttis tehdä jotain jos punoittaa.

Aventin pullot thumbs up!
 
PikkuVarpuselle: Onnea tytöstä :flower:

Lenniina: Komppaan Nasuliinihia ja gardenia. Esikoisella jo havaitsin parhaaksi Aventin tuttipullot ja niihin pienin tuttikoko, siitä tullee tosi hitaasti maitoa ja imuotekin on samantyylinen kuin rinnasta. Tosin en tiennyt että niissä on nollakokokin, meillä ykkönen riittänyt.

Vedestä: Esikoinen oli talvivauva enkä hälle antanut vettä varmaan ekaan kahdeksaan kuukauteen, nyt olen antanut keitettynä. Meillä sisälläkin ollut 28 astetta, tosin nyt se on loppu; tänään laitettiin ilmalämpöpumppu ja aaaaah mikä ihana viileys!! Aivan paras laite!

Olkaa onnellisia kenelle ei tule noita rintatulehduksia, ei minullakaan talvivauvasta tullut, takkihan silloin on aina päällä kun viimaan lähtee. Nyt on hieman tasaantunut tuo maidontulo, jospa ei olisi enää niin herkät.

Nyt sitten syödään taas antibiootteja, pissitulehdukseen, jollaista ei olekaan ollut moniin vuosiin. Huh.. pitkään aikaan ennen eikä raskauden aikana tarvinnut edes särkylääkettä ottaa ja nyt tämmöinen mukava kaksi antibioottikuuria peräkkäin! Meillä jo alkoi helpottaa masuvaivat kun ehti kolme päivää olla ilman antibioottia, nyt sitten alkoivat vähän uudelleen. Tuo Kuplastop tuntuu tepsivän meilläkin. Tosin annan sitä vain kerran päivässä ainakin näin aluksi. Päivisin ollaan vieläkin aika sylissä viihtyvää sorttia, onneksi yöt pääsääntöisesti nukkuu kahdestatoista viiteen, jolloin syö ja sitten heräillään ylös yhdeksän aikaan.

Voi olla aika sekavaa tekstiä kun olen havainnut parhaaksi imettää tässä samalla kun kirjailen =)
 
Gahhhhhhhh. Nyt menee hermo noihin kantoliinasidontoihin. Olin niin treenannut ne valmiiksi ja osaan kyllä tehdä nuo sidonnat, mutta miten helekutissa tuon lapsen saa sinne? Helpottais kummasti elämää....

Vettä ei meilläkään anneta, pysähdellään sitten puistonpenkeille imettämään, jos tuntuu laps kuumalta vaunuissa.

Ainiin päätin, että tuttiin totutus saa jäädä ainakin pariks viikoks. Hirveitä pieruja alkanut tulla kun poika tietty lutkuttaa ilmaa sisään ja muutenkin suotta hermostuttaa toista, kun ei pysykään tutti suussa. Lutkuttakoon sitten nuita kätösiään vaikka mieluummin.

Nyt googlaamaan jotain idioottivarmoja sidontavideoita ->
 
Pikaisesti vain...

Silmätulehdushan siellä pojan silmässä sitten oli... Saatiin antibiootti-silmätippoja hoitoon, niillä pitäis parantua muutamassa päivässä!

Kantoliinailua on täälläkin harrastettu. Alussa kokeilin kehtosidontaa mutta poika ei viihdy siinä ollenkaan.. Nykyään kietaisu risti kakkonen on osoittautunut parhaaksi, ja siinä poju nukahtaa melkein heti! Kyytiin laitan siten että nostan pojan olalle ja pujotan jalat yksitellen henkseleiden sisään. Sitten toisella kädellä tukee selkää ja niskaa ja toisella asettelee liinan kunnolla tukemaan. Miinuksena tuossa liinailussa on vaan se että siinä tulee hiki! Sekä minulle että pojalle.. Hyvä vinkki on laittaa harso oman rintakehän ja vauvan pään väliin niin ei hiosta. :)
 
Heippa tännekin!

Nopeasti ajattelin tulla onnittelemaan vauvautuneita ja tsemppaamaan vielä odottavia, sekä kertomaan että meidän prinsessan valtakunnassa on kaikki hyvin. :)
Tissitellään useasti pitkin päivää ja etenkin yötä, enkä ole lisämaitoa joutunut antamaan vielä ollenkaan. Syömisen jälkeen yleensä rutisee vaipassa ja vaippaa vaihtaessa tulee aika säännöllisesti vielä kakat ja pissa putsatessa. :) Sopii toivoa, että sama rytmi jatkuisi niin olisi helppo alkaa aikanaan opettamaan potalle. Meidän tyttö on myöskin varsinainen tissitakiainen, jäisi aina syömisen jälkeen nukkumaan rinnalla. Pullauttaa tisun pois suusta ja hakee hyvää poskiasentoa tissiä vasten. :D Siitä kun siirtää pois omaan sänkyyn niin useimmiten tulee itku. Aivan ihanaahan se on miten meillä on tuollainen läheisyys, mutta luonnollisesti välillä raskasta kun ei muualla olisikaan kuin äitin tissillä. Tee siinä nyt sitte yhtään mitään.

Oon myöskin miettinyt tuota veden antamista, mutta meidän th sanoi että ei tarvitse antaa ollenkaan. Niistä th:n tuomista D-vitamiineista oon myös hiukan kahden vaiheilla, kun niissä on on kuulemma lisäaineina vaikka mitä myrkkyjä. Tytön kummitäti on omille muksuilleen syöttänyt 1 kk lähtien puhdasta kalaöljyä sen sijasta. Kokemuksia?

Painoa on mulla lähtenyt 13 päivässä 13,5 kiloa, elikkä ekaan neuvolapunnitukseen matkaa enää 500g!! Sitten on toki ton kilpirauhasen ennen raskautta aiheuttamat 20 ja risat kiloa, mutta oon toiveikas että imetys veisi ainakin osan niistä... Hiestä märkänä joka yö kuin olis vettä kaadettu selkään, joten kaipa ne hormonit tekee hommiaan.

Palailen paremmalla ajalla, nyt pitäis olla jo nukkumassa, mutta ei malta kun on ihanaa illalla hiukan ottaa omaa aikaa kun tyttö vetää "pitkät" unet 00-03. ;)

Jaksamista helteiden kanssa ja voimahaleja vielä odottaville!!!! :hug:

Shawne & Baby Princess 13vrk
 
Pikaterveiset synnäriltä. Eilen puolen päivän aikaan alkoi supistukset (tosin heikot ja hyvin epäsäännölliset) ja puolilta öin meni ekan kerran vettä. Sairaalaan tultiin neljän aikaan jo suhteellisen napakoiden ja alle 5 min välein tulevien suppareiden kera. Käyrän mittauksen aikana kohdunkaulan 1 cm hävisi ja avautumista oli tapahtunut hieman.

Nyt odotellaan, että avautuu tarpeeksi, jotta voi siirtyä synnytyshuoneeseen. Edelleen siis ollaan lepohuoneessa.

Mites muut mahakkaat? Joko on nyytit sylissä?
 
masuasukille isot tsempit tulevaan koitokseen! :wave:

Gallup painon putoamisesta Onko pudonnut synnytyksen jälkeen ja kuinka nopeasti?

Oma maha on selvästi pienentynyt, mutta mitä mitä... paino on jäähtänyt niihin lukemiin mitä laitokselta kotiin tuli, vaikka täysimetys päällä! Vielä olisi saatava ainakin 10kg pois :ashamed:
PLÄÄÄÄÄHHH!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pine83:
Vikiseekö teidän vauvat syönnin yhteydessä? Meillä nimittäin neiti välillä meinaa aloittaa itkun kesken syönnin. Osaako joku kertoa mistä se johtuu?? Onko tuttipullosta syötöllä jotain tekemistä asian kanssa? Jos vauvalla on oikein kova nälkä, niin silloin ei itkua tule.
Täällä ollut välillä itkua syödessä, mutta samalla poika on jutellut kesken syömisen, niin olen sitten enemmänkin ihmetellyt sitä..Ääaa! ähä ärr ayayaya ähä ähä!... "mistä ääni oikein tulee kun suu on tiukasti kiinni tississä :D

Parempi yö takana ja poika koko yön kiltisti omassa sängyssä - kyllä uni tekee ihmeitä!

Miumiu&poika 5vkoa
 
Hei vaan kaikille!

vauvat ne kasvaa ja pieniä nyyttejä syntyy, ihanaa! Meillä on vauva huomenna 4 viikkoa vanha ja on se vaan iiiihana! Tissittelee vähän väliä, mutta välillä ihan tarkoituksella annan tuttia lutkutettavaksi, että ei ihan huvin vuoksi vaan tissiä pyörittelis suussa ruokailunsa jälkeen. Pariin otteeseen ollaan testattu oman maidon antamista pullosta ja hyvin suostuu sen siitäkin onneksi ottamaan. Kiitos hyvistä AVENT- tuttiosa vinkeistä, sillä noista ainuista tulee ainakin kaameesti maitoa kerralla (vaikka niin kyllä suihkuaa omat tissitkin välillä.. ei kiva).

Rintoja en oo suojaillu, paitsi silloin kun on ollut selkeesti kolea ilma ja tuuli.

Painonpudotuksesta Mulle painoa tuli yli 20 kiloa, josta on nyt tiputtu ehkä 14 ja kymmenisen kiloa ois lähtöpainoon. Ensimmäisen synnytksen kohdalla olin lähtömitoissa kolmessa kuukaudessa. en kyllä ota mitään paineita siitä, mutta haluaisin itseni hyvään kuntoon, eli siitä lähtöpainostakin voisi ainakin 5 kiloa tiputtaa... saapi nähdä millä aikataululla se sitten onnistuu lopulta.

KUNTOILU painonpudotuksesta puheenollen, kuinkas te ootte alkaneet kuntoilemaan? Mulla liikkuminen oli aika vähäistä raskauden aikana, tosin ennen sitä kävin erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, bodypumpia ja muita. Nyt tuo zumbaaminen tuntuis mielenkiintoiselta, mutta milloin uskaltaa aloitella ja miten? Oma olo on tosi hyvä, mutta ehkä pitäis aloitella lenkkeilyllä kroppaa herätelläkseen. Mutta vinkkejä vastaanotetaan!

Kerhon perustaminen ois mustakin kiva idea. Omasta kirjoitus-aktiivisuudesta en tiedä, mutta kirjoittelee ja kommentoi kun ehtii. Monta hyvää keskustelun aihetta ois jo mielessä, esim. toi maltillinen painonpudotus...

Adalian kanssa oltiin ilmeisesti Kättärillä samaan aikaan, eikös sulla ollut synnytys 9.6.? meillä seuraavana päivänä. Ja olit suunnitellut Muumimaailmaan reissua, kerrothan heti kommentteja siitä, kun oman kolmevuotiaan kanssa ja tietysti vauvan ja miehen, ollaan sinne menossa nyt kahden viikon sisällä.

Jaksamisia raskauden loppumetreille teille muutamille ja tsemppiä nyyttien kanssa ahertaville!

Linnea

muoks..

D-tippoina meillä on Jekovit ja on ollut ihan ok, toimi esikoisellakin hyvin. Hän ottaa niitä edelleenkin. Mahdollisiin masuvaivoihin oon käyttänyt Disflatyl- tippoja. Silloin tällöin näkyy selvästi kun masua kipristää, mutta eipä tuo hirmusesti itkeskele tuo pikkutyyppi yleensäkään. Vettä en oo antanu, vaan tissimaitoa vaan nälkään ja janoon.
 
Tsemppiä masuasukki! Täällä edelleen :( Perjantaille olisi aika yliaikaskontrolliin, silloin 41+4. Onko kellään kokemusta että ottaavatko silloin sisälle vai lähettäävätköhän vielä kotiin odottelemaan?

Marjukka 41+2
 
Ääntelyistä, meillä kanssa ähistään, selvitellään kurkkua ja vingutaan tissillä, tosin ei itketä. Nyt on ruokailun jälkeen myös enemmän tuota kurkun selvittelyä ja hengen vinkumista, mikä huolestuttaa kovin. Yöllä en saanut nukuttua, kun piti olla kuulolla koko ajan... :/ Se siitä "miust tulee stressitön äiti" -suunnitelmasta.... :whistle:

Löysin muuten hyvän videon tuosta lapsen asettamisesta kantoliinaan, tai siis en vielä ole ehtinyt kokeilla, mutta tänään olis tarkoitus. Linkki löytyy täältä: http://www.youtube.com/watch?v=kGsKTQan7N4

Tässä muutama kuvanen pojasta 5 päivän ikäisenä :)





 
Masuasukille tsemppiä!!! =) :hug:

Painonpudotuksesta jonka eteen en oo vielä mitään tehny..Mulle tuli se 23kg, viime viikolla vaa-alla käydessä oli painoa vielä 9kg jäljellä, tähän asti kaikki on lähteny ihan itekseen..Nyt pitäis varmaan pikkuhiljaa alkaa tekee jotain et pääsis tosta mahasäkistä eroon.. :D Mut mun täytyy tunnustaa että tuohon painon lähtemiseen on vaikuttanu se että syön tosi huonosti... :whistle: välillä on päiviä kun elän pelkällä kahvilla ja tupakalla..ei oo terveellistä ei, mut näin oon eläny aina joten tuntuu helposti taas lipsuvan vanhoihin kaavoihin kun kukaan ei oo "vahtimassa" et mä syön..Tiedän kyllä et pitäis yrittää syödä koska kuka sit huolehtii kaikesta jos mä tuun kipeeks..Mut tällä hetkellä näin... :ashamed:

Mun pitäis alkaa ährää kamoja autoon, mennään anoppilaan loppuviikoks, ainakin on apua eikä tartte yksin ihmetellä..

Poikakin alko rauhottuu kun kelit viileni, viime yönä oli jo ihan inhimillinen rytmi ja tuntu nyt syövän kerralla mahansa täyteen eikä tartte pullotella jatkuvasti..Ihan kiva! :) Kunhan nyt ei ihan noin pahoja helteitä tekis ihan heti..

Mutta voikaahan hyvin, tsempit kaikille masukkaille vielä! :hug:

Maira ja emppu 4vko
 
Kiitos Aventin-pullovinkeistä! Tänään kävin kolmessa kaupassa niitä etsimässä, eikä ollut. No viim. ensi viikolla paremmin varusteltuun kauppaan! Tänään ostettu myös KuplaStopia ;)

Milkei: Suomesta ei taida muita vaippoja saadakaan näin pienille kuin Libero ja Pampers. Olen käyttänyt nyt molempia ja ihan ok. Heti, kun vauva kasvaa tarpeeksi, siirrymme Lidlin Toujours-vaippoihin. Niitä käytin esikolle ja olivat hyviä. Jostain kuulin jopa, että ne tulisivat suoraan olisiko ollut Liberon tehtaalta :whistle: Ja todella taiteellisia, siis hyviä kuvia pojastasi taasen, kiva katsella!

Adalia: Osanottoni silmätulehduksen johdosta! Pikaista paranemista! Kuulostavat hurjalta nuo vesirakkulat - tuus kertomaan, mitä ihotautilääkäri sanoi - toivottavasti "täysin normaalia".

Emmmaa: Hienoa, että olette kotiutuneet ja arki sujuu! Tules kertomaan, tuliko rotavirus-rokotteesta jälkioireita. Me meinattiin saada aika siihen juuri ennen ristiäisiä, jota sitten siirrettiin, ettei ole kipeänä ristiäisissä.

Miumiu: Tsemppihali! Itse soitin nyt eilen sinne imetystukeen. Sieltä oltiin sitä mieltä, että koska meillä neiti itkuinen vain iltaisin ja paino kasvaa hyvin, ei hän voi olla niin nälkäinen kuin huudosta voisi luulla. Ehdotti kokeilemaan kantoliinaa, josko olisi osin vain läheisyyden tarvetta. Eilen alkuillasta sitten liinailimme ja neiti nukkui siinä hyvin. Lopulta heräsi, söi ja alkoi itku, joka päättyi kakkaamiseen. Eli taitaa meillä ainakin osasyy iltaitkuun olla masu ja siihen tosiaan tänään ostin tuon Kuplastopin.

Unna: No noi kökkö, että pissis pukkasi sulle rintatulehduksen päätteeksi! Paranemisia ja masuvaivattomuutta pienelle!

Masuasukki: Iso tsemppi sinne!!! :hug:

Painogallup: Olen lähtöpainosta -1kg, kiitos sokerittoman raskausruokavalion, joka esti mua kartuttamasta silloin liikaa kiloja ja imetyksen. Kuntoillut en ole mitenkään, pitää ristiäisten jälkeen ottaa työnalle edes ne säännölliset kävelylenkit. Vatsalihaksia tekisi mieli alkaa tehdä. Ja olisi ihanaa päästä ryhmäliikuntatunnille, mutta vielä en voi tissitakiaistani hylätä :heart:

Onnea Ukkovalta pojasta! Teillä se ukkojen valta senkun lisääntyy ;)
 
Erityisonnittelut LA-kaimoille Tinystepsille ja Pikkuvarpuselle vauvoista!! :heart:
Kellään mitään tietoa miten on Meriheposen laita? Ei ole täällä näkynyt, joten veikkaan että on laitoksella tai jopa kotosalla pikkuista hoitamassa. :) Ainakin korkea aika olis jo...

milkei - Sulla on todella kaunis poika!!! :heart:

Galluppeihin... Ehkäisystä ei mitään tietoa. :/ Kumeista ei tykätä kumpikaan eikä pillerit innosta. Pelkkä ajatuskin saa voimaan pahoin. En ole pillereita syönyt kymmeneen vuoteen, joten senkään takia en haluais aloittaa enää. Ehkä joku hormonilaastari... Kierukkaa oon harkinnut sitten pysyvämmäksi ratkaisuksi. Paino laskee mulla erittäin hienosti! Tän aamuisen vaa'an mukaan olen enää 100g päässä siitä painosta, jossa olin kun ekaa kertaa menin neuvolaan raskaudesta. Siitä mitä olin raskaaksi tullessa olis 1,1kg. :) Eli 14 vuorokaudessa lähtenyt 14 kiloa. So happy!! Mutta kuten aiemmin jo totesin, raskautta edeltävää sarkaa riittää...

Rintoja en oo kans mitenkään suojannut ja näillä helteillä on vauvakin sisällä vaippasillaan. Muuten ihan punaisena ja hikisenä tuskailee. Ja itse asiassa aika lailla hikoilee vaippasillaankin. Helteet on kyl ihania, mutta... :/ Muutenkin tota ähinää ja itkuherkkyyttä, vaikkei tyttö paljoa itke, ja ihme tuhtausta on nyt ollut. Ajattelin varmuudeksi Biolatte Baby -maitohappobakteeria hakea. Oon kuullut siitä pelkkiä hyviä juttuja! Mutta oliko jollakin kokemusta siitä puhtaan kalaöljyn antamisesta D-vitamiinitippojen sijaan? Kertokaa ihmeessä jos on.
 

Yhteistyössä