Kertokaas....

  • Viestiketjun aloittaja Vintiö
  • Ensimmäinen viesti
Vintiö
Tämmöstä aattelin vain kysäistä teiltä,minkä ikäisenä teidän lapsilta on tullut ensimmäiset sanat??Meidän poika on 1v3kk,eikä tuu minkään moista sanaa suusta!! :/ Pitäiskä jo huolestua \|O :wave:
 
en nyt tasan muista minkä ikänen poika oli, mutta varmaan tuota luokkaa..nyt 2v ja puhuu koko ajan jotain..tietty viel osa epäselvästi jne, mut sanoo pitkiäkin sanoja ja kahden sanan lauseita.. kaverin poika on 2v2kk ja sanoo vaan muutaman sanan..eikä nla on kuulemma viel huolissaan..saattaa mennä puheterapeutille jos ei kohtapuoliin rupee tuleen enemmän juttua..tuskin viel kandee olla huolissaan!!
 
Eijuli-79
7kk sanoi ekan kerran issa ja tarkotti kissaa, mutta se sitten unohtu.. Mutta nyt kun on 1v3kk niin sanoja tulee tuutin täydeltä. En oo enää vähää aikaan pysyny laskuissa mukana.. Kaikki mitä töinen osottaa ja hälle sanoo että mikä se on, niin melkeen toistaa.. Mutta lapset on niin yksilöllisiä. Justiinsa junassa törmättiin poikaan joka jouluna täyttää kaks, niin häneltä tuli jo ihan kunnon lauseita ja lauluja jne... ja kummipoikani ei juuri ennen kahta vuotta sanonut kuin pari sanaa..
 
citrus82 harmaana
poika 1v ja ei puhu eikä kävele...koittaa matkia sanoja mut ei mitään "oikeeta" sanaa vielä tule...epäpä=leipä ja äpä=vaippa,nää siis tullut monta kertaa ja oikeessa yhteydessä.pojalla on noita omia sanoja enimmäkseen(buti=imuri,bih=koira,buih=kissa ja ruoka=mam..)keskittyy niin kovasti leikkimiseen niin ei kai sitä kerkii sit puhumaan taikka kävelemään ;)
 
Tiiju
Tyty alkoi sanoa ekoja sanoja siinä 1v2kk ikäisenä. nyt 1v4kk sanoo, isi, äiti, kakka ja muutamia sanoja, joista tietää mitä meinaa, mutta ovat sanojen alku tai lopputavuja. Maa=marja, mum=mummi, kah=kahvi jne. Joskus puhe jää vaan "jalan alle" ;) vilkkaalla lapsella.
 
yhdyn edellisiin viesteihin - niin ovatten erilaisia, ja eriaikaan kehittyviä lapset tässä vaiheessa. Meidän nuorimmainen puhui vuoden ikäisenä useita yksittäisiä sanoja, ja ne lisääntyivät pienessä ajassa hurjaa vauhtia, kunnes 1,5-vuotiaana puhui jo monen sanan lauseita. Täyttää marraskuussa kaksi, ja nyt kertoilee tosissaan kaikki mahdolliset asiat ympäriltään, jopa kuuden sanan selkein lausein ja lauserakenteetkin useimmiten aivan oikein. Vastailee kysymyksiinkin täysillä lauseilla jne. Välillä pikkaisen kuulostaa jopa pikkuvanhalta hassuine juttuineen :)

Esikoisemme taisi aloittaa puhumiset yksittäisillä sanoilla joskus hieman alta vuoden ikäisenä. Mutta tarkkaan en enää muista koska alkoi pitemmillä lauseilla asioita kertoilla. En ole kirjoittanut vauvakirjaan muuta kuin, että "1,5-vuotiaana puheli jo aika paljon".
 
Anin
Meillä sanoi melko tarkkaan 9 kk:n ikäisenä ensimmäisen "selvän" sanansa, joka oli "ei, ei" (hei,hei). Lisäksi matki sanoja kakka, koira ja äiti. Eli ei varmasti tiennyt jälkimmäisten sanojen merkitystä, mutta tuo "ei, ei" tuli takuuvarmasti, kun joku oli ovella lähdössä tms. :wave:
 
Tyttö 1v3kk ja sanoja tulee viime laskun mukaan 27. Ja kaikki on opittu noin 1,5kk sisällä. Sitä ennen ei sanou mitään. Eli se saattaa olla et sanoja alkaa sit tulla kerralla hirveesti niinkuin meillä. en varmaan huolestuis jos tyttö ei vielä mitään puhuis, kunhan ymmärtää suurimman osan mitä puhutaan niin musta sillon kaikki ihan ok.
 
kati -84
poika oli 1v kun tuli ekat sanat. eka 3 sanainen lause 1v11k. Hän keskittyi vain vauhtilajeihin. tyttö oli 8kk kun huusi yöllä sängystään äiti monta kertaa ihan selvästi. Herätin miehenikin kuuntelemaan ennenkun menin tytön luokse. Nyt tyttö 1v7kk ja puhuu jo todella pitkiä lauseita ja laulaa monia lauluja. Tämä tapaus ei ole niinkään kiinnostunut vauhtilajeista!!
 

Yhteistyössä