Kertokaas kekseliäät palstalaiset, että mitä tekisin

nam
Tekase mustaviinimarjamehusta paksu kiisseli/hyytelö ja kauho sitä tähtitaikinalevyn puolikkaalle. Viereen sopii uunin kestävä vaniljakastike melko paksuna. Päälle raesokeria ja tomusokeri-vesi kuorrutetta. Herkullisia viinereitä.
 
mustaherukkamehusta granitaa
Kaada mehu pakastimessa esijäähdytettyyn noin 20 x 30 cm kokoiseen, laakeaan vuokaan. Anna jäähtyä ja siirrä pakastimeen.

Tarkkaile nesteen jäähtymistä. Kun granita alkaa jäätyä, kaavi haarukalla hyhmettyvää massaa vuoan laidoilta sen keskelle. Toista tämä noin 15 minuutin välein, kunnes granita on jäätynyt kokonaan. Granitan pitäisi olla täysin jäätyneenäkin ilmavaa ja karkeaa.

Tarjoa mieluiten kolmen tunnin sisällä siitä, kun kaikki neste on jäätynyt.

Tee ensin yksi pieni annos ja katso kaipaako mehusi lisämakeutusta. Granita ei ole kovin makeaa, mieluummin vaan virkistävää hellepäivän syötävää.
 

Yhteistyössä