keraaminen liesi???

Mitä olette mieltä keraamisesta liedestä te joilla on siitä kokemusta? Puhtaanapidosta lähinnä??? Olis ajatuksena uusi liesi ja keraaminen kiertoilmauuni kuumottaisi....Kannattava hankinta? :snotty:
 
Meillä on ollut keraaminen liesi yli 6 vuotta. Puhtaanapito on mielestäni paljon helpompaa kuin tavallisen lieden puhtaanapito. Olenkin ihmetellyt, miksi keraamisen lieden puhtaanapidosta mainitaan erikseen. Ehkä se sellaisille hankalampaa, joilla on tapana keitellä ruuat yli? Silloin luulisin, että tavallinen liesi on parempi vaihtoehto. Ylitulevat ainekset menevät silloin ainakin suurimmaksi osaksi keittolevyn ulkopuolelle.

Pari kertaa on ollut hankalampi tilanne lieden kanssa. Kerran poika sulatti hansikkaansa liedellä. Silloin puhdistus vei jonkin verran aikaa eikä käynyt hetkessä niinkuin normaali puhdistus.
 
Liesi ekspertti
En voi kyllä suositella keraamista liettä. tosi vaikea pitää puhtaana, saat olla koko ajan skrapaamassa helposti vielä naarmuuntuu jos menee väärillä vehkillä lähellä. Yks mikä tosi huono kanssa on jos mauset hylly lieden yläpuolella ja sieltä jotain putoaa Keraamisen tason lais on niin ohut että halkeaa.
Kanatta miettiä että maksaako vähän lisää ja ostaa induktio liesi maailman paras keksintö sitten hierovansuihkun
 
juuri rakentanut
Juu olen ehdottomasti sitä mieltä, että induktio oli paras hankinta, jonka keittiöön saattoi tehdä!!!

Vähän sen käyttö oli alussa opettelemista, kun kattilat yms. lämpiävät niin nopeaan, mutta ehdottomasti kannatti tehdä hankinta, vaikka kukkarossa kirpaisikin.

Miten ihmeessä muuten vedestä voi jäädä keraamiseen lieteen jäljet??? Eikös ne lähde samalla aineella siitä kuin muutkin liat?? Kalkkiahan se valkoinen vain on. Meillä ei ainakaan tämän ekan vuoden käytön aikana ole tullut vastaan likaa joka ei olisi lähtenyt keraamisenlieden puhdistusaineella. Normaalisti ei tarvitse kuin hieman tiskin pesuainetta rättiin ja pyyhkäistä.

Ja minä jos kuka keittelen tämän tästä vettä hellalle...
 
poppoo
No meillä on ja heti ensimmäisellä kerralla kun paistoin jauhelihaa vanhalla paistinpannulla, siihen jäi jokin merkillinen jälki, jota en ole pois saanut. Ihan kuin olisi kulunut tai jotain... Pohja oli puhdas, mutta epätasainen sitten ilmeisesti. Mitään naarmua siinä ei ole, vain "harmaantunut" läntti.

Harmittaa kyllä. Muuten on kyllä ollut helppo pitää puhtaana ja jos siihen jotain ruokaa paistaessa läikkyy, niin se tippuu kuumenevan osan ulkopuolelle, josta se on helppo vain pyyhkäistä pois.
 
Katiaana
http://www.rakentaja.fi/index.asp?s=/Suorakanava/keskustelukanava/keskusteludetail.asp?id=3276


selatkaa linkkiä pikkasen alemmas, meillä tollanen... eli kumpi toi on??? MInä alan olla pihalla näissä levy asioissa... :D
 
Itse olen kyllä tuskaillut keraamisen lieden puhdistamisen kanssa. Mutta täältä sain loistovinkin, nimittäin kannattaa käyttää taikasientä (se valkoinen murentuva). sillä lähti pinttyneetkin jäljet, jotka jäivät skrabaamisen jälkeen, ja joihin ei tehonnut puhdistusaine, mikrokuituliina tai mikään muukaan. Loppujen lopuksi ei tarvittu kuin pyyhkäisy märällä rätillä ja hinkutusta sienellä.

Myös uunista sain pari pinttynyttä tahraa irti tuosta noin vain!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.12.2006 klo 14:51 poppoo kirjoitti:
No meillä on ja heti ensimmäisellä kerralla kun paistoin jauhelihaa vanhalla paistinpannulla, siihen jäi jokin merkillinen jälki, jota en ole pois saanut. Ihan kuin olisi kulunut tai jotain... Pohja oli puhdas, mutta epätasainen sitten ilmeisesti. Mitään naarmua siinä ei ole, vain "harmaantunut" läntti.

Harmittaa kyllä. Muuten on kyllä ollut helppo pitää puhtaana ja jos siihen jotain ruokaa paistaessa läikkyy, niin se tippuu kuumenevan osan ulkopuolelle, josta se on helppo vain pyyhkäistä pois.
käytätkö sitä oikeaa puhdistusainetta mikä on liedelle tarkoitettu? nimittäin minäkin sain muutamassa viikossa uuden keraamisen lieden näyttämään ihan kauhealta, vanhalta ja harmaalta. mut asia korjaantui kun ostin sitä oikeeta ainetta =)
 
Ehdottomasti keraaminen!! Erittäin helppo puhdistaa kun on liedelle tarkoitettua esim. Mr Muscle puhdistusaínetta.Pehmeä nihkeä pöytäluuttu ja tippa sitä ainetta niin johan tulee puhdasta.
 
Keraaminen on ollut jo viisi vuotta ja kovassa käytössä. Tahran tahraa ei ole ja muutenkin kunto täydellinen. Ja vesi todellakin tähtee pois ainakin AEG:n liedestä ja myös kaikki sokerilitkut ym.

Yksi juttu täytyy kuitenkin muistaa. Keraaminen liesi ei pidä alumiinista, eli alumiinipohjaiset kattilat ja paistinpannut täytyy hävittää. Niistä jää lieteen jälkiä.

Keraaminen liesi (ainakin AEG) on sen verran vahva, että ei hajoa, vaikka jotain siihen tippuu (esim maustepurkki ylemmältä hyllyltä) meillä on pudonnut parikin kertaa eikä naarmuakaan ole jäänyt.

Kyllä ne vanhat valurautaliedet ovat historiaa...

En muuten ole koskaan siivonnut liettä millää rapsutuslastalla, en ole sellaisesta kuullutkaan. Meillä on sellainen wonder stone puhdistusaine, joka siivoaa tosi puhtaaksi ja irrottaa kaikki kökötkin
 
Yksimies
Keraaminen liesi voi olla vaikea puhdistettava. Keraamisen lieden pinta lämpenee todella kuumaksi ja varmasti polttaa siihen kiinni kaiken yli kiehuneen.

Induktiolieden pinta ei missään tilanteessa ikinä lämpene niin kuumaksi että se voisi mitään polttaa. Induktiolieden pinta lämpenee vain sen verran kun kattilan pohja sitä lämmittää. Vaikka keittäisit jotain 2 tuntia, niin induktiolieden pinta ei ole lämmennyt niin kuumaksi että siihen itseään tai ruoka voisi polttaa.

Eli jos teillä on ruokaa palanut liesitason pintaan, on kyseessä tavallinen keraaminen liesi, EI induktio.

Meillä on ollut induktioliesi reilu 2 vuotta, ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Ei ikinä vaihdettaisi pois. Jos joku kiehuu yli, niin sen voi pyyhkäistä levyltä pois paperilla tai luudulla... ja vaikka ei pyyhkisikään, niin se ei siihen pala/kuiva.

Kallishan induktio on, mutta ehdottomasti joka euron arvoinen
 
miten
ihmeessä te oikein teette ruokaa???

meillä keraaminen ollut monta vuotta ja ikinä en ole raappaa tarvinnut, kaikki yli-kiehunut yms lähtenyt ihan Mr Muscle-keraamisen puhd.aineella....
meillä tehdään paljon ruokaa, tai miten se sanotaankaan....

ja liesihän on normi-lieteen verrattuna ihan sikanopea...
 
Eilen juuri keitin riisipuurot keraamiselle liedelle, siis kiehui yli. Annoin jäähtyä, liedelle Mr Musclea ja vettä ja kevyttä harjausta tiskiharjalla ja viimeistely tiskirätillä ja liesi kuin uusi. Mulla on ollut keraaminen liesi jo yli 10 v enkä puhdistamiseen ole metallista sikliä tarvinnut kertaakaan.
Liedelle roiskahtanut uuden vuoden tinakin lähti samoin konstein.
Lieden käytössä lienee tärkeintä käyttää oikeaa puhdistusainetta, itse olen ainakin tuon huomannut.
 
kokki nelonen
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.12.2006 klo 08:40 mimi kirjoitti:
Yksi juttu täytyy kuitenkin muistaa. Keraaminen liesi ei pidä alumiinista, eli alumiinipohjaiset kattilat ja paistinpannut täytyy hävittää. Niistä jää lieteen jälkiä.
Eli siis mitä ainetta niiden kattiloiden sitten pitää olla???? Valurautaa?
 
Riippuu tietysti siitä, onko keraaminen vai induktio. Induktio on "nirsompi" siitä mitä voi käyttää kuin keraaminen. Useimpien kattiloiden pakettiin on merkitty millä liedellä sitä voi käyttää..

Henk.koht en käytä valurautaa, vaikka niitä induktiolla vois käyttää, koska ovat niin painavia, että sillä aattaa vahingossa kolauttaa.. Eli meillä on induktiolle sopivat teräskattilat. Alumiini pohjaiset (edes välipohjassa oleva alumiini) ei käy.
 
Käytin keraamisella liedellä ihan tavallisia Hackmanin kattiloita. Ainakin niiden pohja on ruostumatonta terästä. Keraaminen liesitaso on lasia, joten yhtä helppo on puhdistaa kuin mikä tahansa muu paksu lasilevy. En kokenut ongelmaksi.

Uuteen kotiin tulee induktioliesi. Sen toiminta perustuu magnetismiin, eli jos magneetti nappaa kattilan pohjaan kiinni, se soveltuu induktioliedelle.
 
kokki nelonen
No kyllä kattiloita myyvien postimyyntikauppojen sivuilla ainakin mainitaan myös alumiinikattilan kohdalla, että soveltuu keraamiselle liesitasolle. Miksi se ei siis kävisi?
 
Katiaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2006 klo 07:12 kokki nelonen kirjoitti:
No kyllä kattiloita myyvien postimyyntikauppojen sivuilla ainakin mainitaan myös alumiinikattilan kohdalla, että soveltuu keraamiselle liesitasolle. Miksi se ei siis kävisi?

No ainakin yleensä lukee keraamisien liesien ohjessa taas että ei sovellu alumiiniset kattilat...... :eek:
 

Yhteistyössä