LUKEEKO SE AINA SE INDUKTIO? MÄÄ OSTIN UUDEN PASITIN PANNUN OPA JOSSA POHJASSA KUKVIO MERKINNÄLLÄ, KAASU JA NORMAALI LIEDET JA YKS ON ERILLAINENAlkuperäinen kirjoittaja umbrella78:Induktioliedelle sopivissa kattiloissa lukee pohjassa se Induktio, eli ellei sitä lue niin kattilat eivät sovi. Induktioliesi ei lämpene ellei siinä ole siihen sopivaa kattilaa, joten on turvallinen esimerkiksi siinä tapauksessa, että lapsi laittaa levyn päälle. Meillä on Induktioliesi ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on todella nopea ja tosiaan ei ole vaaraa levyn jäämisestä päälle. Mutta toki se vaati sitten kattiloiden ostamista, kun Induktiokattiloita ei meillä alunperin ollut. Meillä on myös kaasuliesi joten siinä sitten käytetään vanhoja tavallisia kattiloita.
Siis täh? Eikö se keittolevy jää induktioliedessä kuumaksi kun ottaa vaikka kattilan pois?Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:Eikös induktioliedessä ole se ero, et se pinta ei kuumene? Kun taas keraamisessa keittolevy kuumenee. Induktioon ei sovi mitkä tahansa kattila, keraamiselle käy. Muitakin eroja varmasti on, mut mä en keksi. :xmas: Meillä keraaminen ja on ihan hyvä. B)
En osaa sanoa, meillä lukee kaikissa se Induktio, ovat kaikki Hackmanin kattiloita, paistinpannuja tai kasareita.Alkuperäinen kirjoittaja blokus:LUKEEKO SE AINA SE INDUKTIO? MÄÄ OSTIN UUDEN PASITIN PANNUN OPA JOSSA POHJASSA KUKVIO MERKINNÄLLÄ, KAASU JA NORMAALI LIEDET JA YKS ON ERILLAINENAlkuperäinen kirjoittaja umbrella78:Induktioliedelle sopivissa kattiloissa lukee pohjassa se Induktio, eli ellei sitä lue niin kattilat eivät sovi. Induktioliesi ei lämpene ellei siinä ole siihen sopivaa kattilaa, joten on turvallinen esimerkiksi siinä tapauksessa, että lapsi laittaa levyn päälle. Meillä on Induktioliesi ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on todella nopea ja tosiaan ei ole vaaraa levyn jäämisestä päälle. Mutta toki se vaati sitten kattiloiden ostamista, kun Induktiokattiloita ei meillä alunperin ollut. Meillä on myös kaasuliesi joten siinä sitten käytetään vanhoja tavallisia kattiloita.
Ilmeisesti lämpenee, muttei kuumene:Alkuperäinen kirjoittaja Ihana:Siis täh? Eikö se keittolevy jää induktioliedessä kuumaksi kun ottaa vaikka kattilan pois?Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:Eikös induktioliedessä ole se ero, et se pinta ei kuumene? Kun taas keraamisessa keittolevy kuumenee. Induktioon ei sovi mitkä tahansa kattila, keraamiselle käy. Muitakin eroja varmasti on, mut mä en keksi. :xmas: Meillä keraaminen ja on ihan hyvä. B)
Hiihaa, sama juttu löydettiinAlkuperäinen kirjoittaja MIM-PI:Ostin eilen induktiolieden. En edes harkinnut muuta vaihtoehtoa =) . On tosin olemassa myös sellaisia liesiä, joista vain puolet levyista on induktiolevyjä, mutta kun on tottunut käyttämään induktiolevyjä niin moni ei enää halua käyttä niitä tavallisia levyjä
Voi, tuollainen pitää saada :heart: Mä olen käsittänyt tuon induktiolieden ihan tavallisena keittotasona, johon vaan pitää olla erilaiset kattilat yms.Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:Ilmeisesti lämpenee, muttei kuumene:Alkuperäinen kirjoittaja Ihana:Siis täh? Eikö se keittolevy jää induktioliedessä kuumaksi kun ottaa vaikka kattilan pois?Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:Eikös induktioliedessä ole se ero, et se pinta ei kuumene? Kun taas keraamisessa keittolevy kuumenee. Induktioon ei sovi mitkä tahansa kattila, keraamiselle käy. Muitakin eroja varmasti on, mut mä en keksi. :xmas: Meillä keraaminen ja on ihan hyvä. B)
Miten induktioliesi toimii?
Vaikka induktioliesi voi näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen astioiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi.
Induktiolieden keskeinen osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Kun käämiin johdetaan sähkövirtaa, syntyy korkeataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jossa molekyyliryhmien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastian sisältöön. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta ne kuluttavat vä-hemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljon hukkaan. Induktiotaso jäähtyy nopeasti, ja virta katkeaa heti, kun astia nostetaan keittoalueelta. Induktioliedellä saa käyttää vain magnetisoituvista materiaaleista, kuten valuraudasta tai teräksestä, valmistettuja astioita. Astian sopivuutta voi testata kokeilemalla, pysyykö magneetti sen pohjassa.
Induktion aikaansaamaa magneettikenttää on epäilty terveysriskiksi. Kenttä on silti heikompi kuin vaikkapa hiustenkuivaimen synnyttämä.
Minulla on kaappi täynnä vanhoja kattiloita ja valurautapannuja, jotka toimivat hyvin induktioliedellä. Pohjassa ei lue mitään induktiosta. Tuo magneettitestaus on tosiaan helpoin tapa testata sopivuus. Ja uusia induktioliedelle sopivia kattiloita ja pannuja saa kaupasta yllättävän halvalla.Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:Induktioliedelle sopivissa kattiloissa lukee pohjassa se Induktio, eli ellei sitä lue niin kattilat eivät sovi. Induktioliesi ei lämpene ellei siinä ole siihen sopivaa kattilaa, joten on turvallinen esimerkiksi siinä tapauksessa, että lapsi laittaa levyn päälle. Meillä on Induktioliesi ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on todella nopea ja tosiaan ei ole vaaraa levyn jäämisestä päälle. Mutta toki se vaati sitten kattiloiden ostamista, kun Induktiokattiloita ei meillä alunperin ollut. Meillä on myös kaasuliesi joten siinä sitten käytetään vanhoja tavallisia kattiloita.
Hih, eläköön Google . Tuossa jutussa oli minusta kaikki niin hyvin kiteytettynä, ettei tarvinnut miettia hetkeäkään ostaako tavallisen keraamisen lieden vai induktiolieden .Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:Hiihaa, sama juttu löydettiinAlkuperäinen kirjoittaja MIM-PI:Ostin eilen induktiolieden. En edes harkinnut muuta vaihtoehtoa =) . On tosin olemassa myös sellaisia liesiä, joista vain puolet levyista on induktiolevyjä, mutta kun on tottunut käyttämään induktiolevyjä niin moni ei enää halua käyttä niitä tavallisia levyjä
KIITOS!Alkuperäinen kirjoittaja MIM-PI:Ostin eilen induktiolieden. En edes harkinnut muuta vaihtoehtoa =) . On tosin olemassa myös sellaisia liesiä, joista vain puolet levyista on induktiolevyjä, mutta kun on tottunut käyttämään induktiolevyjä niin moni ei enää halua käyttä niitä tavallisia levyjä.
Lue tämä:
"Vaikka induktioliesi voi näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen astioiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi.
Induktiolieden keskeinen osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Kun käämiin johdetaan sähkövirtaa, syntyy korkeataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jossa molekyyliryhmien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastian sisältöön. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta ne kuluttavat vä-hemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljon hukkaan. Induktiotaso jäähtyy nopeasti, ja virta katkeaa heti, kun astia nostetaan keittoalueelta. Induktioliedellä saa käyttää vain magnetisoituvista materiaaleista, kuten valuraudasta tai teräksestä, valmistettuja astioita. Astian sopivuutta voi testata kokeilemalla, pysyykö magneetti sen pohjassa."
Vanhalla sähköliedellä lämpöä on jäänyt levyyn sitoutuneeksi, jolloin sen lämmitysteho liikkuu tavallaan tasojen läpi käyden tavallaan kaikki tehotasot läpi jäähtyessään. Induktioliedellä taas sen toimintaperiaatteen takia lämmitysteho muuttuu samantien kutosesta neloseen.Sitä olen ihmetellyt että miksi tehoa pitää pienentää pikkuhiljaa. Esim. kun keitän perunoita niin mulla on aluksi teho tietenkin täysillä. Käytäntö on osoittanut että potut kiehua hilluttellee nelosella mutta tehoa ei kestä puottaa heti ysiltä neloselle vaan ensin kasille, kohta seiskalle...
Miksi teit niin?Minä ostin keraamisen lieden. Teinkö suurenkin virheen?
Keraaminen ja induktioliesi vaativat ihan samanlaista puhdistusta molemmatMeillä on ollut vuosia keraaminen liesi. Vaatii hiovaa keraamiselle tasolle suunniteltua ainetta, jotta sen voisi pitää puhtaana. Lisäksi on tarpeellinen sellainen terä puhdistukseen, eli millä pystyy sitten mahdollisia keraamiseen materiaaliin palanutta pintaa poistamaan. Lapsiperheessä on aina tällaisten säätöjen kanssa omat ongelmansa. Seuraava liesivalinta tulee olemaan induktioliesi ja hipaisunäppäimillä.