Kenelläkään kokemuksia Dr Ötkerin sokerimassasta kakun päällä? Toimiiko?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja käsi keittiössä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
K

käsi keittiössä

Vieras
Ostin tuollaisen ja viikonloppuna olis lapsen synttärit. Toimiiko toi? Saanko tehtyä siitä tasaisen sokerikuorrutteen? Onko helppo? Mietin että pitääkö tehdä ensin koekakku vai uskallanko tehdä vasta synttäripäivänä ja luottaa siihen että onnistuu. Aiemmin ei ole mistään vastaavista kuorrutteista kokemuksia.
 
Helpompaa kuin marsipaani, tosin kannattaa laittaa reilusti tomusokeria alle kaulitessa, jäi yhdestä kohden alustaan kiinni. Mutta sen voi kerätä palloksi ja kaulita uudestaan, jos hajoaa. Kaulimen ympärille kieputtamalla saa minusta helpommin päälle.
 
[QUOTE="a.p";22654677]Kiitos pikaista kommenteista! Jääkö tuosta tomusokerista jotain näkyvää kuorrutteeseen, vai "sulaako" se sinne joukkoon?[/QUOTE]

Laita siivilän läpi mahdollisimman ohuesti jos sulla on värimassaa.
 
Vähän sitä tomusokeria voi jäädä pintaan mutta sen saa esim sudilla pois. Ja se massahan on valkoista joten ihan pieni määrä ei haittaa. Muista laittaa sokerimassan ja kakun väliin kerros esim. sokerikreemiä (ohje mm. täälät Kreemit ), niin ei ala "hikoilemaan" kakku rumasti. ja jääkaappiin ilman kupua, muuten hikoilee siellä kuvun alla myös rumasti.
 
Vähän sitä tomusokeria voi jäädä pintaan mutta sen saa esim sudilla pois. Ja se massahan on valkoista joten ihan pieni määrä ei haittaa. Muista laittaa sokerimassan ja kakun väliin kerros esim. sokerikreemiä (ohje mm. täälät Kreemit ), niin ei ala "hikoilemaan" kakku rumasti. ja jääkaappiin ilman kupua, muuten hikoilee siellä kuvun alla myös rumasti.

Massa on valkoista??? Mistäs sinä sen tiedät? Niitä on kuule kaiken värisiä.
 
[QUOTE="vieras";22654715]Massa on valkoista??? Mistäs sinä sen tiedät? Niitä on kuule kaiken värisiä.[/QUOTE]

Niin, eiks se oo valkoista ja sit sitä pystyy värjäämään karamelliväreillä. Itse ajattelin pistää vaaleanpunaiseksi...
 
[QUOTE="a.p";22654677]Kiitos pikaista kommenteista! Jääkö tuosta tomusokerista jotain näkyvää kuorrutteeseen, vai "sulaako" se sinne joukkoon?[/QUOTE]

En tiedä tuosta sulamisesta, kun en värjännyt miksikään sitä valkoista massaa. Mutta eipä tuo sillä alupuolella mitään haittaa, minne sitä kannattaa laittaa enemmän, ettei tartu kiinni. Kaulimeen ei tartu yhtä helposti kuin alustaan.

Haju on muuten tosi etikkainen (on happamuudensäätöaineena mukana). Oltuaan päivän jääkaapissa kakun päällä se alkoi kuivumaankin sellaiseksi, mitä olen tuon sokerimassan aina kuvitellut olevan, paketista otettaessa on tosi pehmeää.
 

Similar threads

Yhteistyössä