Keltaisuus ja sinivalo

Meillä on aika keltainen ja väsähtänytkin vauva. Bilirubiiniarvo oli 229 ja noussut parin päivän takaisesta hieman. Lastenlääkäri kuitenkin sanoi, ettei tarvitse enää kontrolloida. Vauva on nyt 5 päivää vanha ja syö suhteellisen hyvin. Jos vauvasi on ollut sinivalohoidossa, muistatko mikä oli arvo jolla siihen joutui?
 
Meillä vauvalla kanssa oli bilirubiinit koholla syntymän jälkeen. Raja silloin oli 280 mutta sehän kasvaa sitä mukaa kun vauvakin kasvaa. Meillä lukemat kotiuttaessa olivat 252 ja toisena päivänä 248. Kävimme vielä kontrollissa 4pvä:ää kotiintulon jälkeen ja silloin lukema oli laskenut 200. Kuulema kun vauvaa syöttää 3h välein alussa niin se estää kanssa keltaisuutta ja ikää myötenhän se katoaa myös. keltaisuus poistuu pissan ja kakan myötä
 
nelosella 360 ja kiireen vilkkaa vastasyntyneiden teholle sinivalohoitoon. Kakkosella oli 250, mutta kun alkoivat laskemaan saman päivän aikana, niin kontrollia ei tarvittu eikä siis joutunu sinivaloon. Nyt vain vauvan syömisestä pidettävä tarkkaa huolta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.01.2007 klo 22:55 Erica kirjoitti:
Meillä on aika keltainen ja väsähtänytkin vauva. Bilirubiiniarvo oli 229 ja noussut parin päivän takaisesta hieman. Lastenlääkäri kuitenkin sanoi, ettei tarvitse enää kontrolloida. Vauva on nyt 5 päivää vanha ja syö suhteellisen hyvin. Jos vauvasi on ollut sinivalohoidossa, muistatko mikä oli arvo jolla siihen joutui?

tästä on jo aikaa kohta 10kk,ku poika synty,mutta oli silloin vuorokauden sinivalohoidossa.kaivelin iha muistelun vuoksi nuo laput,en sitä arvoa lapuista löytänyt mikä oli kun joutui hoitoon,mutta näin oli että 4pvn ikäisenä ku testailivat kolme kertaa arvot olivat 207-240-249,sitten samana iltana arvot nous muistaakseni 260jotain ja joutui hoitoon.korkeimmillaan kävi 303.valohoito lopetettiin arvolla 203. mutta jos vauvasi kuitenkin hyvin syö niin sehän on hyvä.meillä oli syönnin kanssa ongelmia,ja osittain tästä syystä bilit nousi,tai näin ainakin sanottiin.ja tuosta kellakkuudesta vielä,meillä poika oli kotonakin vielä keltainen jonkun päivän.vauvasi on 5pvän ikäinen,ja muistaakseni silloin sanottiin että kun päiviä tulee lisää ei bilien pitäisi enää nousta.mutta seurailehan vauvan vointia ja tottahan jos olet huolestunut voit käyttää lastasi kokeissa jossa arvot tarkistetaan. voimia ja kovasti onnea pienestä =) :flower:
 
satunnainen lukija
kuopus syntyi 2,5kk sitten (rv38+2) , joutui tehohoitoon alhaisen verensokerin ja ilmarinnan takia. neljäntenä päivänä vasta nousi tuo arvo siten että joutui sinivalohoitoon, oliskoon ollut että arvo oli 260. arvo kuulema katsotaan syntymähetkellä olleiden raskausviikkojen ja vauvan painon mukaan. korkeimmillaan kävi 316, oli valohoidossa 3vrk. kotiin lähtiessä 11vrk:n ikäisenä arvo oli 216. vauva oli sairaalassakin todella laiska syömään, oli niin mahdottoman väsynyt, sai suurimman osan ajasta maidon letkun kautta. kotona olisi pitänyt syöttää pullosta että nähdään että maitoa varmasti menee ja paino lähtee nousemaan. mutta kun ei tykännyt siitä pullosta niin sinnikkäästi vaan imetin. ykskaks tyttö keksi että minunhan pitää hei syödä ja kun sen homman oivalsi niin tyttö terhakoitui ja piristyi parissa päivässä ihan huomattavasti. keltaisuus kuitenkin pysyi tytön iholla pitkään.
 
Adalmina
Meillä on molemmat joutuneet olemaan useaan otteeseen sinivalossa, ovat syntyneet niin reilusti ennen laskettua aikaa.

Mulle kerrottiin sairaalassa, että se arvo, jolla lapsi joutuu valohoitoon, riippuu myös raskausviikkojen määrästä, millä lapsi syntyi. Täysiaikaisella vauvalla ne arvot kestää kuulemma olla korkeammat.

Meidän n. kuukausi ennen laskettua aikaa syntyneet, ovat joutuneet valoon kun arvot ovat olleet n. 230-250.
 
Kiitokset kaikille vastauksista! Meillä pojalle maito on maistunut ja vain jonkun hetken oli enemmän väsynyt ja oli pakko antaa maito pullosta. Nyt imetys onnistuu hyvin ja poika on ollut virkeä eikä kovin keltainen enää.
 

Yhteistyössä