Bolognese turkkilaisittain
4 annosta
200 g valmiita kebablastuja
1 sipuli
200 g murskattuja tomaatteja
4 rkl punaista pestokastiketta
1 dl tavallista tai yrtein maustettua raejuustoa
3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
cayennenpippuria maun mukaan
Vihje
Kebablastujen tilalle sopii myös jauheliha tai pepperoni.
1. Pilko kebablastut pienemmiksi.
2. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se öljyssä.
3. Pane sekaan kebablastut, murskatut tomaatit, pestokastike ja cayennenpippuri.
4. Anna kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan.
5. Lisää raejuusto, silputtu persilja ja tarvittaessa suolaa
Itämainen kebab pitaleivässä fetajuustokastikkeen kera
4 annosta
Kebabpihvit:
400 g jauhelihaa
1 rkl Juustokumina
1/2 tl suolaa
rasvaa paistamiseen
Fetajuustokastike:
200 g (10 cm) kurkkua
150 g fetajuustoa
2 dl ruokajogurttia
1/2 tl Paprikajauhe
suolaa
Mustapippuri jauhettu
2 pussia Santa Maria Mexican Pita -leipää
1. Sekoita jauheliha, juustokumina ja suola hyvin keskenään.
2. Muotoile 8 kpl litteitä pihvejä.
3. Paista pihvejä rasvassa noin 5 minuutin ajan.
4. Leikkaa kurkku pitkittäin halki ja poista siemenet.
5. Raasta kurkku karkealla terällä.
6. Hienonna fetajuusto.
7. Sekoita jogurtti, fetajuusto ja kurkku.
8. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
9. Laita pihvit lämmitettyjen pitaleipien sisään.
10. Tarjoile fetajuustokastikkeen, kasvisten ja Santa Maria jalapeñopippurin kera.
Kebabpizza
Pizzataikina:
25 g hiivaa
2 dl vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja.
Täyte:
1 pussi Snellmanin kebablastuja
kebabkastiketta (kaupan valmista tai omatekoista)
300 g juustoraastetta (n. 7 dl)
1-2 sipulia ohuina viipaleina tai 1 pussi hienonnettua pakastesipulia),
punainen paprika hienoina suikaleina.
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää öljy, suola ja jauhot.
3. Alusta taikinaksi leivinpöydällä tai käytä yleiskonetta.
4. Anna kohota ½-1 tuntia.
5. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan, pyörittele palloiksi ja kaaviloi ohuiksi pohjiksi.
6. Myös valmiita pizzapohjia voi käyttää.
7. Levitä kebabkastiketta taikinapohjalle.
8. Sirottele 2/3 juustosta, lisää kebablastut, sipuli ja paprika ja ripottele pinnalle loput juustosta.
9. Paista 225-250 asteessa noin 15 minuuttia.
Kebabtäytetyt pitaleivät
Pitaleivät:
2 ½ dl vettä
25 hiivaa
1 tl suolaa
n. 6 ½ dl vehnäjauhoja
1. Murenna hiiva kulhoon.
2. Lisää huoneenlämpöinen vesi ja hämmennä, kunnes hiiva on sulanut.
3. Lisää suola ja jauhot ja alusta tasaiseksi ja kimmoisaksi.
4. Anna kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.
5. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele pallosiksi.
6. Kaaviloi jauhotetulla pöydällä ohuiksi leipäsiksi (halkaisija 13-14 cm).
7. Kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
8. Paista 250 asteessa 7-10 minuuttia.
9. Jäähdytä liinan alla. Voit myös ostaa kaupasta valmiita pitaleipiä ja käyttää niitä.
Täyttäminen:
1. Lämmitä Snellmanin kypsät kebablastut paistinpannulla.
2. Leikkaa pitaleivän sivuun viilto ja täytä leipä puoleksi kebabilla.
3. (Kaada kastiketta päälle, ohje pussin reunassa.)
4. Lisää jäävuorisalaattia, ohueksi viipaloitua tomaattia, kurkkua, ja sipulia ja säilykepeperonia, jos haluat tulisuutta.
5. Kaada kaupan salaattikastiketta päälle.
Tortillat kebabtäytteellä
4 meksikolaista vehnälettua (tortilla)
80 g Cheddar- tai Turunmaajuustoa
4 rkl salsakastiketta
½ jäävuorisalaattia
2-3 tomaattia
3 rkl ranskankermaa
Täyte:
1 pussi Snellmanin kebablastuja (200 g)
3 rkl tomaattisosetta
100 g ruskeita säilykepapuja
chilipippuria
mustapippuria
suolaa
1. Raasta juusto, suikaloi salaatti ja lohko tomaatit.
2. Ruskista kebablastut kevyesti pannulla ja lisää tomaattisose, pavut ja mausteet.
3. Lämmitä vehnäletut uunissa tai mikrossa.
4. Laita lihatäytettä lettujen keskelle ja lihatäytteen päälle juustoraastetta, lusikallinen salsakastiketta, salaattia, tomaattia ja ranskankermaa.
5. Kääri lettu rullalle ja tarjoa välittömästi.
Rullakebab
Liha:
500 g lampaan jauhelihaa
500 g naudan paistijauhelihaa (vähärasvaista)
3 dl korppujauhoja
Aromisuolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Chili-jauhetta
cayenne-pippuria
1. Sekoita jauhelihat huolellisesti keskenään.
2. Vaivaa jauhelihaa tehosekoittimella tai käsin nyrkeillä(n. 20 min.) ja lisää vähitellen korppujau-hoa.
3. Mausta aromisuolalla ja pippureilla maun mukaan.
4. Muotoile liha pitkäksi, paksuksi ja kiinteäksi tangoksi leivinpaperin sisään.
5. Laita liha jääkaappiin jähmettymään.
6. Avaa lihakääreja pistele paperiin reikiä, jotta rasva pääsee vapaasti valumaan pois alla olevalle uunipellille.
7. Paista uunissa kuten lihamureke (150 C astetta, n. 90 min.)
8. Kun liha on kypsä, ota se uunista ja anna jäähtyä.
9. Kylmästä lihasta on helppo leikata ohuita Kebab-suikaleita.
10. Suikaleet voit kuumentaa vaikka mikrossa.
11. Lihan voi myös pakastaa.
12. Lihan vaivaamiseen voit käyttää esim. tehosekoitinta, jossa on vaivaava terä.
13. Vaivaamalla liha saadaan kiinteämmäksi.
Jättitortillarullat:
4 dl maissijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
Juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
1. Sekoita taikina-ainekset keskenään.
2. Pyörittele runsaassa jauhossa suuria, halkaisijaltaan 30cm jättitortilloja.
3. Harjaa ylimääräiset jauhot pois.
4. Paista tortillat isossa kasarissa ilman rasvaa n. 20 sekuntia/puoli.
Kebab-kastike:
2 rkl HP-kastiketta
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl luonnonjogurttia
1 rkl tomaattipyrettä
valkopippuria
currya
2 valkosipulinkynttä
1. Sekoita kastikeainekset keskenään esim. vatkaimella.
2. Tarkista maku.
Lisukkeet:
sipulia, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, luonnonjogurttia
1. Aseta lisukkeet ja kebab-suikaleet jättitortillan päälle.
2. Kaada kebab-kastiketta ja luonnonjogurttia päälle.
3. Kääri rullalle ja tarjoile heti oluen kanssa.
4. Lisäksi voit käyttää tomaattipohjaista kastiketta.
Kebabkastike
4 dl öljyä
0,5 dl etikkaa
2 rkl pippurisekoitusta
2 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
1. Mausteita maun mukaan, esimerkiksi valkosipulia, aromisuolaa, tabascoa...
Lammaskebabchet
1 kg jauhettua lammasta
1½ tl vastajauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua jeerakuminaa
2 valkosipulin kynttä
3 tl suolaa
1. Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet käsin ja vaivaa hyvin sekaisin.
2. Pane taikina viileään noin 6 tunniksi, jotta mausteet tasaantuvat.
3. Leivo taikinasta kostutetuin käsin pyöreitä tai pitkänomaisia pullia tai spiraaleja.
4. Grillaa ne kauniin ruskeiksi hiiligrillissä molemmin puolin.
Muuta:
* Olen joskus tehnyt perunalaatikkoa niin että kebabsuikaleita olen laittanut kerroksien väliin ja sitten maustanut mustapippuri-rouheella, muuten samalla tavalla liemet yms.
* Salaatti tulee myös hyvä, kebab-suikaleita pyöritä vähän pannulla että ns. ruskistuu ja mausta pippurilla, leikkaa esim. jäävuori- ja kiinankaalisalaattia, tomaattia, kurkkua, persikkaa/ananasta/mangoa ja pakastevihanneksia esim. keitettynä yrttikuution kera. Ja sitten kebabliha joukkoon ja kastiketta, nams.
* Leivo esim. murotaikinasta tai pullataikinasta ns. nyyttejä ja sisälle sitten kebab-suikaleita pieniksi paloiksi siivutettuna, mausta pippurilla tai sulatejuustolla. Voitele kananmunalla ja paista kypsäksi
* Piirakkavuokaan ns. suolaisena piirakkana esim. muropohjaiseen mutta jätä sokeri pois.
* ei muuta kuin mielikuvitus laukkaamaan