Meillä ons siis vajaa 9kk vanha tytön tyllerö, jolla on päällä jonkin asteinen maitoallergia epäily. Allergiaa ei siis olla tutkittu testeillä (lääkärin kanssa ollaan muuten juteltu) koska tyttö ei saa oireita rintamaidosta. Yritän imettään tyttöä ainakin tuonne vuoden ikään asti, joten ei siis olla tarvittu mitään apteekin korviketta.
Olen miettinyt, että mitä käyttää tytölle ruoanvalmistukseen maidon/korvikkeen tilalle kun itsellä maitoa ei oikeastaan irtoa lypsämällä. Mulla on pakastettua maitoa jonkin verran (maito ei ole omaa vaan lahjaksi saatua), mutta siitä ei oikein voi enää pakkaseen ruokaa tehdä. Tyttö syö hyvin jo karkeitakin ruokia niin olis kiva tehdä vaikka makaronilaatikkoa, riisipuuroa tai perunamuusia, mutta mihin maitoon? Uskallanko käyttää kaupan riisi/soija/kauramaitoa? Niitähän ei suositella pienille koska ravintoarvot ei oikein vastaa sen ikäisen tarvetta. Mutta onko niistä varsinaista haittaa jos niitä käyttää vain antamaan makua ruokaan?
Olen miettinyt, että mitä käyttää tytölle ruoanvalmistukseen maidon/korvikkeen tilalle kun itsellä maitoa ei oikeastaan irtoa lypsämällä. Mulla on pakastettua maitoa jonkin verran (maito ei ole omaa vaan lahjaksi saatua), mutta siitä ei oikein voi enää pakkaseen ruokaa tehdä. Tyttö syö hyvin jo karkeitakin ruokia niin olis kiva tehdä vaikka makaronilaatikkoa, riisipuuroa tai perunamuusia, mutta mihin maitoon? Uskallanko käyttää kaupan riisi/soija/kauramaitoa? Niitähän ei suositella pienille koska ravintoarvot ei oikein vastaa sen ikäisen tarvetta. Mutta onko niistä varsinaista haittaa jos niitä käyttää vain antamaan makua ruokaan?