Yksi juttu millä saa säästöä aikaan on se, että ostaa pienempiä määriä. Jos siis haluaa tänään graavilohta tai mätiä tai erikoisempia juustoja jne, ostaa sitä vain vähän, vain sen verran kuin tänään haluaa/jaksaa syödä. Jos ostaa isomman määrän, sitä ns joutuu syömään useampana päivänä tai heittämään pois, mieliteko on jo mennyt. Meillä tämä on auttanut, kalliimpia ruokatarvikkeita, irtomyynnistä siis, kun ostaa pieniä määriä, ei tarvi herkuista luopua, mutta ei myöskään tule sitä, että äh nyt tätä pitää mättää monena päivänä tai ruokkia kompostia. Miksi tämän ap:n ketjuun kirjoitan, johtuu siitä, että hän uutena vuotena kertoi tekevänsä jotain todella ruokaisankuuloista salaattia 5kg neljälle hengelle, joista kaksi on pieniä lapsia. Enkä ihan helpolla usko, että sitä juhlaruokaa viitsii/tekee mieli syödä monta päivää peräkkäin, vaan se menee usein hukkaan se loppu.