Näin valmistat hyvät nakit.
1. Osta nakit valtuutetulta Nakkimyyjältä®, älä marketista. Muista pyytää "nageja". Jos pyydät nakkeja, saat halpaa marketkamaa.
2. Säilytä nakit 1,7 asteen lämpötilassa. Hätätilassa 1,8 astettakin käy.
3. Ota nakit hapettumaan 3 tuntia ennen valmistusta kuivaan, pimeään paikkaan jossa 15-18 astetta lämmintä.
4. Pese nakit haalealla vedellä. Kuivaa pellavaliinaan.
5. Kuori nakit perunankuorimaveitsellä. Jos tämä ei onnistu, et ole saanut "nageja" vaan nakkeja.
6. Asettele kuoritut nakit suurella lusikalla yksitellen veteen, joka on juuri kiehahtanut. Mausta vesi sahramilla.
7. Aseta nakit tarjolle pienille lasilautasille niin, että kukin nakki osoittaa kohti pöydän keskipistettä. Syöjän nivusia kohti osoittava nakki on törkeä loukkaus!
8. Nakit syödään yhtenä suupalana vasemman käden peukalolla ja keskisormella kiinni pitäen.
9. Palan painikkeeksi sopii Calvados tai sen korvikkeena Ålvados.
10. Nakkien syömisen jälkeen on kohteliasta vetäytyä levolle ja toivottaa muille: "nakit silmille".