kauanko noita nakkeja pitää keittää?

  • Viestiketjun aloittaja .
  • Ensimmäinen viesti
"Mummeli"
Näin minäkin teen, tosin kun vesi alkaa kiehua niin otan liedeltä ja annan olla vielä kuumassa vedessä kattilassa kannen alla n. 5 min.
Juurikin näin !
Parhaat ja varmimmat nakit tällä tavalla. Muutama maustepippuri vielä joukkoon
Ja vot. Eikä tarvitse odottaa viittäkään minuuttia. Laita nakkisi talouspaperin kautta kohti ääntä. Kuumasta nakista katoaa näin kosteus hetkessä. Niskaan vielä Turun tulista sinappia.
 
"JOrma"
Alkuperäinen kirjoittaja mies länsirannikolta;19104480:
saa nakkeja keittää vaikka (8) tuntia, mutta pidä huoli että eivät halkea !
Jos kahdeksan tuntia keittelet ja ei halkee niin täytyy olla melko pienellä liesi .. tulitikuilla vai sytkärilläkö lämmität kattilaa :D
 
Vanha Erkki
[QUOTE="JOrma";28327403]Niin mäkin pontikan tosin, ei enää nakit kiinnosta :)[/QUOTE]

Jos sä viikon olet sitä ponua kiehuttanu, ni hukkaan on menny jo hyvät humalat.

Poeka!
 
><><
Näin valmistat hyvät nakit.

1. Osta nakit valtuutetulta Nakkimyyjältä®, älä marketista. Muista pyytää "nageja". Jos pyydät nakkeja, saat halpaa marketkamaa.
2. Säilytä nakit 1,7 asteen lämpötilassa. Hätätilassa 1,8 astettakin käy.
3. Ota nakit hapettumaan 3 tuntia ennen valmistusta kuivaan, pimeään paikkaan jossa 15-18 astetta lämmintä.
4. Pese nakit haalealla vedellä. Kuivaa pellavaliinaan.
5. Kuori nakit perunankuorimaveitsellä. Jos tämä ei onnistu, et ole saanut "nageja" vaan nakkeja.
6. Asettele kuoritut nakit suurella lusikalla yksitellen veteen, joka on juuri kiehahtanut. Mausta vesi sahramilla.
7. Aseta nakit tarjolle pienille lasilautasille niin, että kukin nakki osoittaa kohti pöydän keskipistettä. Syöjän nivusia kohti osoittava nakki on törkeä loukkaus!
8. Nakit syödään yhtenä suupalana vasemman käden peukalolla ja keskisormella kiinni pitäen.
9. Palan painikkeeksi sopii Calvados tai sen korvikkeena Ålvados.
10. Nakkien syömisen jälkeen on kohteliasta vetäytyä levolle ja toivottaa muille: "nakit silmille".
 

Yhteistyössä