Katainen ja Vapaavuori oliko kannattavaa myydä: Carunan omistajat hakevat valtiolta yli kahden miljardin euron korvauksia

vierailija
Carunan omistajat hakevat valtiolta yli kahden miljardin euron korvauksia
HS:n tiedot|Energiaviraston päätös iski sähkönsiirtoyhtiöihin. Nyt Suomen valtiota uhkaa miljardiluokan lasku välimiesmenettelystä.

Tästä näkee hyvin millainen hölmöys on myydä näitä monopoleja ja etenkin ulkomaalaisille. Monopolit ovat miljardilypsykoneita, joissa suomalainen on tuo lypsettävä lehmä ja monopoli on lypsyautomaatti.

Katainen ja kumppanit vakuuttivat yhdestä suusta, ettei Fortum-kauppa nosta hintoja
Ex-pääministeri Jyrki Katainen (kok) ja ex-elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) antoivat siunauksensa Fortumin sähköverkkojen myynnille
 
vierailija
Monopoli-infran myyminen sijoittajille on valtiolta epätoivoista toimintaa, Jyrki Kataisen hallitus myi sähkönsiirron sijoittajille ja nyt Petteri Orpon hallitus haluaa myydä veden sijoittajille. Lyhytnäköistä ja opprotunistista politiikkaa. Valtion toiminnan perusedellytyksiä ylläpitävien toimintojen antaminen markkinavoimien vietäväksi on maanpetokseen verratavaa toimintaa.
 
vierailija
Kataisen hallituksessa oli yksi ministeri joka vastusti myyntiä hän oli Paavo Arhinmäki.

Näinhän se oli, ja Haavistokin oli sattumaministeri, joka tuli vajaat 2 kk ennen myyntipäätöstä Hautalan tilalle. Kokoomuksen projektihan myynti kokonaisuudessaan oli.

Iltalehdessä asiasta kirjoitettiin myöhemmin seuraavasti:

Katainen ja Vapaavuori möivät Fortumin sähkönsiirtoverkot pääomasijoittajille. Siirtoverkkojen nimi muutettiin Carunaksi kaupan yhteydessä.

"Keväällä 2014 toteutuneessa jättikaupassa Fortumin Suomen sähköverkko siirtyi kahden kansainvälisen sijoitusyhtiön, First State Investmentsin ja Borealis Infrastructuresin, sekä suomalaisten eläkevakuutusyhtiöiden Kevan ja LähiTapiola Eläkeyhtiön omistukseen. Kauppahinnaksi ilmoitettiin 2,55 miljardia euroa.

Ex-pääministeri Jyrki Katainen (kok) vakuutti joulukuussa 2013, ettei sähkönsiirron hinta nouse, koska "sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti".

Tuolloisen hallituksen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) komppasi pääministeri Kataista.

- Verkkoyhtiöille on määrätty tuoton yläraja, joten mitään hintapiikkiä ei pystytä edes rakentamaan, Vapaavuori sanoi joulukuussa 2013.

Myyjäosapuolena toimineen Fortumin silloinen toimitusjohtaja Tapio Kuula piti sähköverkkojen myyntiä kansainvälisille sijoitusyhtiöille "suomalaisten etuna".

Kuula ilmoitti jättikaupan näkyvän suomalaisasiakkaille lähinnä "laskuttajan nimenmuutoksena". Myös Kuula vakuutteli tuolloin, ettei sähkönsiirron hinta nouse.

- Sähkönsiirto on säänneltyä liiketoimintaa. Omistajanvaihdoksella ei pitäisi olla vaikutusta siirtohintoihin, Kuula sanoi Taloussanomille joulukuussa 2013."
 
vierailija
"Kaikkien virheiden äiti" oli se, että kokoomuksesta tuli pääministeripuolue, joka viime kädessä sanoi, mitä tehdään, oli ministeri kuka hyvänsä.

Tulevissa kuntavaaleissa kansalaisten on hyvä ymmärtää se, että kun antaa äänen kokoomukselle, antaa äänen sen puolesta, että kaukolämpö- sähkö-, vesiyhtiöt myydään yksityisille sijoitusyhtiöille, jonka jälkeen alkaa rahastus.

Kun yhteiskunnan omistama yhtiö yksityistetään, ei yhteiskunta menetä pelkästään osinkotulot, vaan myös verotulot.

Ylikansallinen yhtiö laskuttaa voitot veroparatiisivaltioihin, jolloin ei jää verotettavaa tulosta.

Tämän menettelyn ovat kokoomus ja muut oikeistopuolueet säätäneet ja sopineet EU:ssa.
 
vierailija
Suomessa ei työnteko kannata koska päättävässä asemassa olevat lahjoittavat työntulokset ulkomaille.
Tästä syystä ymmärrän hyvin pitkälle elämäntapatyöttömiä.
Yle Areena-arkistosta löytyy tv-teatterin 1960-luvulla nauhoitettu venäläinen klassikko Oblomov. Olen aina ihaillut kirjan hahmon joutilaisuuden ylistystä.
Vaikka Venäjä on nykyään kaikkien inhoama, venäläiset klassikot avaavat tajuntaa havaitsemaan ihmiselämän hulluutta ja typeryyttä.
Mitä turhaan vatvotte jo menneitä asioita. Kaikki tässä maailmassa on turhaa paitsi puutarhanhoito, ja siitäkin luovuin jo viime vuosituhannella.
 

Yhteistyössä