"vieras"
Tuo kuulostaa ihan kivalta ratkaisulta. Meillä on perinteinen aamiainen/lounas eli riisipuuro + soppa, ja sitten noin klo 17-19 joulupäivällinen.Meillä syödään pitkän kaavan mukaan kinkut, laatikot, kalkkunaa ja lisäkkeet, mutta vasta illemmalla. Ensin meillä syödään lohet, muut kalat, sillit, äyriäiset, mädit, perunat ja saaristolaisleipää. Lämpimät ruoat syödään illalla 6 maissa ja jälkiruoat sitten myöhempään, ehkä 8 maissa. Näin on tehty aina, jos silloin kun olin ihan pieni ja tehdään edelleen 30 vuotta myöhemmin. Lapsilla on mukavaa kun ei tarvitse höyrytä ruokien kanssa. Joululounaalle (kalapöytään) käydään joulurauhan julistamisen jälkeen yhdenmaissa ja lahjat jaetaan kun alkaa hämärtää. Kaikki saavat nauttia ruoasta rauhassa.