Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Kanttarelli, suppilovahvero ja mustatorvisienireseptejä
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 8304403, member: 589"]</p><p>Kanttarelli-nokkoskeitto</p><p></p><p>1 l kantarelleja</p><p>100 g savukylkeä</p><p>2-3 rkl vehnäjauhoja</p><p>1 ½ l vettä</p><p>1 liemikuutio</p><p>3 dl kiehautettua, hienonnettua nokkosta</p><p>muskottipähkinää</p><p></p><p>1. Hienonna kantarellit.</p><p>2. Kypsennä niitä kattilassa miedolla lämmöllä sen verran, että niistä irtoava neste on haihtunut. </p><p>3. Sekoita joukkoon suikaloitu savukylki ja hetken päästä jauhot. </p><p>4. Lisää vesi, liemikuutio ja nokkoset. </p><p>5. Anna kiehua hiljaa noin 10 minuuttia. </p><p>6. Mausta.</p><p></p><p>Kanttarellikeitto</p><p></p><p>1 l kantarelleja</p><p>2 keskikokoista sipulia</p><p>2 valkosipulin kynttä</p><p>voita tai margariinia</p><p>2 rkl vehnäjauhoja</p><p>8 dl vettä</p><p>kasvis- tai lihaliemikuutio </p><p>2 dl kermaa</p><p>valkopippuria</p><p>persiljasilppua</p><p></p><p>1. Hauduta pilkottuja sieniä ja silputtua sipulia pannussa rasvassa, kunnes neste on haihtunut. </p><p>2. Ripottele valkopippuria ja hiukan suolaa sienille. </p><p>3. Siirrä paksupohjaiseen kattilaan. </p><p>4. Lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin. </p><p>5. Lisää vesi, liemikuutio ja murskatut valkosipulin kynnet. </p><p>6. Keitä hiljaa 20 minuuttia, sekoita välillä huolellisesti. </p><p>7. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. </p><p>8. Silppua persiljaa pinnalle. </p><p>9. Tarjoa patongin ja juuston kanssa.</p><p></p><p>Liha-kanttarellipata </p><p></p><p>500 g naudan paistia</p><p>2 sipulia</p><p>2 rkl voita tai margariinia</p><p>15 murskattua katajanmarjaa</p><p>murskattu valkosipulin kynsi</p><p>3 dl kermaa</p><p>(2 - 3 rkl soijakastiketta)</p><p>300 g tuoreita kantarelleja</p><p>mustapippuria</p><p>1 dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita (tai karpaloita)</p><p></p><p>1. Leikkaa liha kuutioiksi. </p><p>2. Silppua sipuli ja ruskista kevyesti padassa lihan ja murskattujen katajanmarjojen kanssa pienessä rasvamäärässä. </p><p>3. Lisää kerma, soijakastike, valkosipuli ja rouhittua pippuria. </p><p>4. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes liha tuntuu kypsältä. </p><p>5. Paista viipaloidut kantarellit pannussa rasvassa, kunnes neste on haihtunut. </p><p>6. Lisää pataan ja anna hautua hetken aikaa. </p><p>7. Lisää puolukat ja tarkista maku. </p><p>8. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.</p><p></p><p>Kanttarellimuhennoksella kuorrutettua kukkakaalia</p><p></p><p>1 kukkakaali</p><p>1 l kantarelleja</p><p>2 rkl öljyä</p><p>1 sipuli</p><p>3 - 4 rkl vehnäjauhoja</p><p>5 dl kukkakaalin keitinlientä</p><p>yrttisuolaa</p><p>sellerinlehtiä</p><p>1 dl juustoraastetta</p><p></p><p>1. Keitä kukkakaali kypsäksi (15 - 20 minuuttia), jäähdytä ja lohko. </p><p>2. Ota liemi talteen. </p><p>3. Puhdista ja paloittele sienet. </p><p>4. Haihduta niistä nestettä kuumassa pannussa. </p><p>5. Lisää öljy, silputtu sipuli, jauhot ja keitinliemi. </p><p>6. Mausta ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. </p><p>7. Voitele uunivuoka ja pane siihen paloiteltu kukkakaali, silputtuja sellerinlehtiä.</p><p>8. Kaada päälle sienimuhennos. </p><p>9. Peitä pinta juustoraasteella. </p><p>10. Kuorruta ruokaa kymmenisen minuuttia kuumassa (250 °C) uunissa.</p><p></p><p>Kanttarellihöystö</p><p></p><p>1 l tuoreita kantarelleja</p><p>2 rkl öljyä tai voita</p><p>1 tomaattia</p><p>½ l vettä</p><p>1 kasvis- tai lihaliemikuutio</p><p>2 tl sitruunamehua tai kuivaa sherryä</p><p></p><p>1. Keitä puhdistettuja ja paloiteltuja sieniä rasvassa padassa kunnes sienten neste on kuivunut. </p><p>2. Lisää hienonnettu sipuli ja lohkotut tomaatit. </p><p>3. Hauduta pari minuuttia ja lisää vesi ja lihaliemikuutio. </p><p>4. Anna höystön muhia puolisen tuntia ja lisää vettä tarvittaessa. </p><p>5. Mausta sitruunamehulla tai sherryllä. </p><p>6. Tarjoa perunoiden, pastan tai keitetyn riisin kanssa.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 8304403, member: 589"] Kanttarelli-nokkoskeitto 1 l kantarelleja 100 g savukylkeä 2-3 rkl vehnäjauhoja 1 ½ l vettä 1 liemikuutio 3 dl kiehautettua, hienonnettua nokkosta muskottipähkinää 1. Hienonna kantarellit. 2. Kypsennä niitä kattilassa miedolla lämmöllä sen verran, että niistä irtoava neste on haihtunut. 3. Sekoita joukkoon suikaloitu savukylki ja hetken päästä jauhot. 4. Lisää vesi, liemikuutio ja nokkoset. 5. Anna kiehua hiljaa noin 10 minuuttia. 6. Mausta. Kanttarellikeitto 1 l kantarelleja 2 keskikokoista sipulia 2 valkosipulin kynttä voita tai margariinia 2 rkl vehnäjauhoja 8 dl vettä kasvis- tai lihaliemikuutio 2 dl kermaa valkopippuria persiljasilppua 1. Hauduta pilkottuja sieniä ja silputtua sipulia pannussa rasvassa, kunnes neste on haihtunut. 2. Ripottele valkopippuria ja hiukan suolaa sienille. 3. Siirrä paksupohjaiseen kattilaan. 4. Lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin. 5. Lisää vesi, liemikuutio ja murskatut valkosipulin kynnet. 6. Keitä hiljaa 20 minuuttia, sekoita välillä huolellisesti. 7. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. 8. Silppua persiljaa pinnalle. 9. Tarjoa patongin ja juuston kanssa. Liha-kanttarellipata 500 g naudan paistia 2 sipulia 2 rkl voita tai margariinia 15 murskattua katajanmarjaa murskattu valkosipulin kynsi 3 dl kermaa (2 - 3 rkl soijakastiketta) 300 g tuoreita kantarelleja mustapippuria 1 dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita (tai karpaloita) 1. Leikkaa liha kuutioiksi. 2. Silppua sipuli ja ruskista kevyesti padassa lihan ja murskattujen katajanmarjojen kanssa pienessä rasvamäärässä. 3. Lisää kerma, soijakastike, valkosipuli ja rouhittua pippuria. 4. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes liha tuntuu kypsältä. 5. Paista viipaloidut kantarellit pannussa rasvassa, kunnes neste on haihtunut. 6. Lisää pataan ja anna hautua hetken aikaa. 7. Lisää puolukat ja tarkista maku. 8. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Kanttarellimuhennoksella kuorrutettua kukkakaalia 1 kukkakaali 1 l kantarelleja 2 rkl öljyä 1 sipuli 3 - 4 rkl vehnäjauhoja 5 dl kukkakaalin keitinlientä yrttisuolaa sellerinlehtiä 1 dl juustoraastetta 1. Keitä kukkakaali kypsäksi (15 - 20 minuuttia), jäähdytä ja lohko. 2. Ota liemi talteen. 3. Puhdista ja paloittele sienet. 4. Haihduta niistä nestettä kuumassa pannussa. 5. Lisää öljy, silputtu sipuli, jauhot ja keitinliemi. 6. Mausta ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. 7. Voitele uunivuoka ja pane siihen paloiteltu kukkakaali, silputtuja sellerinlehtiä. 8. Kaada päälle sienimuhennos. 9. Peitä pinta juustoraasteella. 10. Kuorruta ruokaa kymmenisen minuuttia kuumassa (250 °C) uunissa. Kanttarellihöystö 1 l tuoreita kantarelleja 2 rkl öljyä tai voita 1 tomaattia ½ l vettä 1 kasvis- tai lihaliemikuutio 2 tl sitruunamehua tai kuivaa sherryä 1. Keitä puhdistettuja ja paloiteltuja sieniä rasvassa padassa kunnes sienten neste on kuivunut. 2. Lisää hienonnettu sipuli ja lohkotut tomaatit. 3. Hauduta pari minuuttia ja lisää vesi ja lihaliemikuutio. 4. Anna höystön muhia puolisen tuntia ja lisää vettä tarvittaessa. 5. Mausta sitruunamehulla tai sherryllä. 6. Tarjoa perunoiden, pastan tai keitetyn riisin kanssa. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa KOIRA?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Päivän OrpoPurra: Terveyskeskusmaksuihin suuri korotus
Tänään 18:06
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Joku on jättänyt lähikaupan ilmoitustaululle kuulutuksen kilttimiehen vaimon tappamasta kissasta 🤣
Tänään 18:05
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Elämästä saa kuolemanrangaistuksen
Tänään 17:51
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Sille on syynsä miksi Lappeenranta on turvallisinta Suomea
Tänään 17:08
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Tussulassa tänään kilohinta
Tänään 16:50
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Dagestan on oleva vapaa
Tänään 16:48
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Lahjoittaisin lipun turun viinijuhlille
Tänään 15:58
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Zuvakkien pitää yrittää pilata jopa Suviseurat
Tänään 14:10
vierailija
19 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Onnenarpa ja Janne Antin
Started by vierailija
Keskiviikko klo 08:38
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Mitä Ryyd-Willen pitäisi lukea? No tiilenpäitä pari vuotta ainakin. Varsinainen p*rvo skandaaliministeri 😤
Started by vierailija
Maanantai klo 15:33
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Ihana Greta hurmaa huomenna koko Helsingin
Started by vierailija
Maanantai klo 16:45
Luettu: 1K
Aihe vapaa
4.
Stubb ja Orpo esim tuomitsivat Oulun kantasuomalaisten tekemät rasistiset puukotukset. Mutta mikseivät he tuomitse viidakkoveitsillä huitovia mamuja??
Started by vierailija
Sunnuntai klo 05:24
Luettu: 888
Aihe vapaa
5.
Lestadiolaisuuden jättäminen
Started by vierailija
Sunnuntai klo 19:27
Luettu: 692
Aihe vapaa
6.
67-vuotias Timo Pettay kertoo eläneensä koko elämänsä tukien varassa, koska häntä ei ole huvittanut tehdä töitä
Started by vierailija
Torstai klo 11:24
Luettu: 531
Aihe vapaa
7.
Kreikassa aletaan tekemään kuusipäiväistä työviikkoa
Started by vierailija
Sunnuntai klo 18:57
Luettu: 530
Aihe vapaa
8.
Heh he-hee 😃 Naisoletetun Sanna-hysteerikon Sdp on repeämässä suvakismin takia. Hunajata hunajata 🍯 😋
Started by vierailija
Tiistai klo 06:40
Luettu: 524
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
no nyt löytyi meilläkin leivästä lasinsiru!
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
3.
Onnenarpa ja Janne Antin
Latest: vierailija
8 min sitten
Aihe vapaa
4.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
11 min sitten
Aihe vapaa
5.
Joku on jättänyt lähikaupan ilmoitustaululle kuulutuksen kilttimiehen vaimon tappamasta kissasta 🤣
Latest: vierailija
21 min sitten
Aihe vapaa
6.
Maaliskuiset 2025
Latest: Cara-mel
30 min sitten
Lapsen saaminen
7.
Haaveena vauva 2025
Latest: vierailija
43 min sitten
Lapsen saaminen
8.
Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan ja Suomen sosiaalituet
Latest: vierailija
56 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Kanttarelli, suppilovahvero ja mustatorvisienireseptejä
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu