Kansanedustaja Joona Räsäsen mukaan kokoomuksen Matias Marttisen kommentit Sdp:n suuntaan ovat hupaisia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
RÄSÄSEN MUKAAN Matias Marttisen kommentit ovat hupaisia ja kehottaa tätä katsomaan peiliin. Räsänen katsoo, että nykyisen hallituksen aikana valtion velkaantuminen ei ole vähentynyt vaan päinvastoin kiihtynyt.

Räsänen näkee, että ennen vaaleja annetut lupaukset velkaantumisen lopettamisesta ovat osoittautuneet pelkiksi tyhjiksi sanoiksi.


– Tämän hallituksen aikana valtion velkaantuminen on vain kiihtynyt. Syyllinen ei ole Sdp, Sanna Marin tai Lindtman. Pääministeripuolueena kokoomuksen pitää ottaa jo vastuu omista virheistään, Räsänen muistuttaa tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan Petteri Orpon hallitus joutui jo ensimmäisen vuotensa jälkeen etsimään lisäsopeutustoimia, koska se laiminlöi suhdannetilanteen, aiheutti taloudelle turmeliaan työmarkkinakaaoksen eikä ollut aiemmin valmis hyödyntämään talouden tasapainotuksessa valtion tulopuolta laisinkaan.

RÄSÄNEN lisää, että hallitus on omilla toimillaan lisännyt julkisen talouden alijäämää. Esimerkiksi kuluvalle vuodelle hallitus räätälöi historiallisen suuren veronkevennyksen ministerien tuloluokkaan.

– Kokoomuksen mielestä koskaan ei taida olla niin vaikea taloudellinen tilanne, että yhteiskunnan varakkaimmat joutuisivat osallistumaan talkoisiin. Kehysriihi jälleen paljasti, että hyvätuloiset ovat Orpon hallituksen erityissuojeluksessa, Räsänen sivaltaa.

– Sdp tarjoaa hallituksen epäoikeudenmukaiselle linjalle oikeudenmukaisen vaihtoehdon. Kyse on arvoista, Räsänen päättää.

VM:n ennustama 60 miljardin euron velanotto 152 mrd€ -> 212 mrd€ ei taida edes riittää kun työllisyystavoite karkaa ja on jo 132 000 lisätyöläisen päässä.
 
vierailija
Mulla palkka noin 60k vuodessa ja vero siitä n. 22,5 pinnaa. Kyllähän tohon voisi 1-2% lisätä jottei köyhiltä ja matalatuloisilta tarvitsisi leikata tai sotepalveluja sekä koulutusta tuhota.
 
vierailija
Kyse ei ole tuloverojen uusjaosta vaan verojakauman epäoikeudenmukaisuudesta, johon nykyhallitus ei tietenkään puutu. Tuloja siis olisi saatavissa, mutta nyt ne revitään vähävaraisten selkänahasta.
 
vierailija
Edelliset 3 kokoomuksen mukana olleet hallitukset ottivat lainaa surutta, viime hallituksen aikana kokoomus vaati yritysSOSSUtukia vielä paljon annettua enemmän. Eniten hyötyneet eivät nyt osallistu tasapainottamiseen. Arvovalinta.
 
vierailija
Tällä nykyisellä laitaoikeistohallituksella muka olisi jonkinlaista talousosaamista?

Orpon hallitus on ollut jo vuoden verran olemassa eikä ole saanut aikaiseksi minkäänlaisia järkeviä taloudellisia toimenpiteitä. Päinvastoin. Työttömyys sen kun vain kasvaa samaa tahtia valtionvelan kanssa.

Hallituksen "taloussäästöt" halvaannuttavat pahasti mm. suomalaisten terveyspalveluja, sosiaalitoimea, vanhustenhoitoa, varhaiskasvatusta, koulutusta ja valtionhallintoa - samaan aikaan työttömyys ja valtionvelka vain kasvaa entisestään!

Nykyhallituksen ohjaama Suomi-laivan konesillalla näyttää olevan täysin tumpeloa porukkaa. Suomi-laiva on tällä hetkellä täysin tuuliajolla ja menossa todella pahasti kohti karikkoa.

Verovaroin katettu yhteiskunta julkisinen peruspalveluineen ja infroineen ei selviä ilman laajaa tuloveropohjaa.

Kerrassaan surkeaa puuhastelua!
 
vierailija
Esim. " YLEISEN arvonlisäverokannan nostaminen syö suhteellisesti eniten kaikkein pienituloisimpien suomalaisten käytettävissä olevia rahatuloja. Näin laskee Tilastokeskuksen yliaktuaari Tuomas Parikka tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Hallitus päätti alkuviikon kehysriihessään, että yleinen arvonlisäverokanta nostetaan Suomessa nykyisestä 24 prosentista 25,5 prosenttiin. EU:n toiseksi korkein muuten Orbanin laitaoikeiston Unkarin jälkeen.

Parikan mukaan kaikkein pienituloisimmilla menee näin ollen tuloistaan 0,71 prosenttiyksikköä suurempi osuus arvonlisäveroihin kuin ennen.

Kaikkein suurituloisimmilla alv-noston vaikutus on taas kaikkein pienin. Heillä maksettujen alvien osuus käytettävissä olevista tuloista nousee 0,41 prosenttiyksikköä."
 
vierailija
Suurin osa velasta (106,4 mrd euroa) on syntynyt oikeistojohtoisten hallitusten aikana. Viime kaudella velkaantuminen oli totta mutta maltillista jos poistetaan korona- ja sotavelat. Orpon kokoomus hyväksyi menoista 95% ja halusi tukea yrityksiä koronasossutuilla vielä paljon enemmän ja vieläpä ns. "helikopterirahana", jonka käyttöä ei olisi edes valvottu, huh, huh 🙄
 
vierailija
Mihin ajattelit seuraavaksi laajentaa sitä veropohjaa?
VM:n, IMF:n ym. ehdottamaan listaamattomien yritysten maailmalla ainutlaatuisen veroedun poistoon n. 800-1000 milj€/vuosi. Lisäksi turhien, haitallisten sekä kilpailua vääristävien yritystukien poistoon 500-1000 milj€/ vuosi. Myös SDP:n ehdottama institutionaalisten sijoittajien mm. säätiöiden lähdevero olisi kannatettava n. 500 milj€/vuosi.
 
vierailija
Ensimmäisenä toimintavuotenaan hallitus leikkasi, leikkasi nimenomaan budjetin tulopuolta, siitä nämä vaikeudet syntyivät. Toinen suuri virhe oli lähteä EK:n kelkkaan ilman mitään kriittistä tarkastelua, mihin se johtaa. Nyt vieläkään ei kuunnella asiantuntijoita veropohjan korjaamisessa, se tarkoittaa veropohjan laajentamista ja veronkierron hillitsemistä.
 
vierailija
Oikeiston valhehokema: "Velkaantuminen vähenee vain supistamalla menoja".

No ei pidä paikkaansa. Velkaantuminen vähenee myös kasvattamalla tuloja mm. veropohjaa, jota nyt supistetaan. Kukahan takoisi sen tämän käsittämättömän tunarihallituksen kaaliin. On täällä näköjään muitakin jotka eivät tätä tosiasiaa ymmärrä. Sdp, vasemmistoliitto ja vihreät kertovat kerta toisensa jälkeen veropohjan laajentamisesta, mutta oikeistohallituksen ministerit tai rivikansanedustajat eivät sisäistä asiaa millään, vaan hokevat "mistä sitten te leikkaisitte". Tämä oikeistohallituksen aikaan saama näivettämisen kierre tuhoaa Suomen. Nämä säästöt tulevat tulevaisuudessa todella kalliiksi Suomen valtiolle ja tuleville sukupolville. Tämä hallitus jättää jälkeensä vain savuavat rauniot, epätoivon ja kahtia jakautuneen kansan.
 
vierailija
Tämä poliittinen nuorisobroileri Marttinen on tutkimuksissakin ylimielisimmäksi puolueeksi todetun Kokoomuksen yksi kaikkein ylimielisin edustaja ja oikeistolaisin arvoiltaan. Tämän oikeistohallituksen kaikki tulokset ovat pelkkää paperia. Todellisuudessa työttömyys on lisääntynyt kohta 40 000 ihmisellä ja velkaa otettu aivan ennenäkemättömän paljon, yhteiskunta on saatu sekaisin ja minkäänlaista vastuuta nämä tunarit eivät ota sekoiluistaan.

Ensin kevennetään veroja raikkaille ja sitten ollaankin jo puolen vuoden kuluttua pakotettuja kiristämään niitä, kun on itse arvioitu asiat ihan päin mäntyä. Ja sama kävi bensanhinnan kanssa. Lasketaan ja sitten nostetaan jne..Kyllä on talousosaaminen huipussaan. Kuitenkin jätetään ne kaikkein rikkaimmilta koko ajan kaiken ulkopuolelle ja vielä naama pokerina väitetään koko ajan, että näin on pakko toimia. Ei todellakaan mene läpi tuo. Miljardeja on otettavissa vaikka kuinka paljon muualta kuin terveydenhoidosta tai kaikkein köyhimmiltä.

Te hallituksessa tunaroitte itse koko ajan. Ottakaa vastuu. Kaikki alkaa pikkuhiljaa olemaan kaaoksessa näiden Marttisten takia. Kansa alkaa olemaan korvia myöten täynnä näitä ylimielisiä Marttisia ja Rydmanneja.
 
vierailija
Ulkoapäin kun katsoo, niin aivan ilmeisesti kokoomuksella ei ole olemassa minkäänlaista talousosaamista. Kokoomus vain nytkin sokeasti seuraa EKn ohjeita ja täyttää sen toiveita. IMF oli kyllä sitä mieltä,että sopeutuksia tulee tehdä ja paljon lisää. Se ehdotti kuitenkin myös vahvistamaan tulopuolta, esim listaamattomien yritysten osinkojen verotuksen kiristämistä.
 
vierailija
Kyllä se sil viisiin on, että oikeistohallitukset ovat saaneet aina talouden totaaliseen syöksykierteeseen. Brt:tä kasvattaa ostovoima ja investoinnit. Tämä hallitus leikkaa kummastakin reippaasti. Niinpä sitten velkaa tehdään lisää samalla kun brt pienenee. Velkasuhde menee päin... Tarkkis odottaa....
 
vierailija
Oikeassahan Räsänen on. Onhan se aika hupaisaa että kokoomus ja persut laittavat Marinin piikkiin holtittoman lainanottonsa. Jokainen hallitus tekee siinä suhteessa omat ratkaisunsa. Esim. Sotemenojen kasvu oli päivänselvää jo ennakkoon, Suomi käyttää terveydenhuoltoonsa ylivoimaisesti Pohjoismaiden vähiten rahaa. Näitä resurssejahan kokoomuksen sekä kepun johtamat hallitukset ovat koulutuksen ohella leikanneet parikymmentä vuotta.
 
vierailija
Kokoomuksen yhdessä EK:n kanssa kirjoittama hallituksen talouspoliittinen ohjelma perustuu kolmeen prinsiippiin: veroja ei nosteta, vähäosaisilta otetaan pois ja yritystukiin ei kosketa. Bonuksena kielletään poliittiset lakot, ettei hallituksen toimia voi arvostella taloutta vahingoittaen, työnantajan asemaa vahvistetaan ja harmaan talouden toimintaedellytyksiä parannetaan. Kiire on, koska aina on olemassa se vaara että joku liberaali rkp:läinen heittäytyy hankalaksi tai joku persu avautuu pikkutunneilla todellisista tunteistaan ja aiheuttaa kriisin. Hallitus saattaa jäädä liian lyhytikäiseksi. Marttisen kriisitietoisuus on siis todellista, mutta eri syystä kuin hän antaa ymmärtää. Me muut näemme nykyhallituksen uusien vaatteiden läpinäkyvyyden ja sen viikunanlehden jolla se yrittää peittää tekojensa olematonta oikeutusta. Velkaantuminen on vain tekosyy.
 
vierailija
Orpon hallituksen tavoite on saada 100000 työllistä lisää, toisin on käynyt, nyt, kun on hallitus vajaan vuoden ollut vallassa, 34000 työtöntä on tullut lisää, hallituksen toimien johdosta, on harhainen kuvitelma, että hallitusohjelma lisäisi työllisyyttä...
 
vierailija
Totta, nykyinen hirmuhallitus aikoo ottaa ennätysmäärän velkaa (yli 60 mrd euroa), nyt jo vuodessa ottanut enemmän kuin edellinen pahimpana kriisivuotena. Ja tämä kaikki tapahtuu köyhien ja terveydenhuollon kustannuksella.
 
vierailija
Lindtman esitteli Sdp:n vaihtoehtoa Ylen A-studiossa keskiviikkona. Hänen mukaansa 2,5 miljardin euron sopeutus saataisiin kasaan tarkastelemalla yksityisen terveydenhuollon tukia, valmisteverojen alentamista, suurituloisten veroja ja puuttumalla yritystukiin sekä ympäristölle haitallisiin tukiin.

Lisäksi Sdp tekisi osinkoverouudistuksen, säätäisi uuden lähdeveron ja terveysveron, verottaisi ulkomaisia kiinteistösijoitusyhtiöitä sekä rajaisi korkovähennysoikeutta.
 
vierailija
Marinin hallitus otti velkaa koronan ja Ukrainan sodan energiakriisin takia. Orpon hallitus ottaa velkaa enemmän kuin Marinin hallitus. Taitaa olla neljän vuoden kuluttua valtionvelkaa yli 212 miljardia. Mihin ne kymmenien miljardien säästöt ja sopeutusrahat menevät?
 
vierailija
Kukaan talouspolitiikkaa pätkääkään ymmärtävä ei tuhoaisi orastavaa talousnousua ajamalla työmarkkinat riitaan osapuolena joka se ei edes saisi olla. Toinen älynväläys on leikata ostovoimaa niiltä jotka käyttää kaiken tienestinsä kulutukseen tilanteessa jossa puolessa vuodessa on tullut 40000 uutta työtöntä ja käytännössä koko rakennusala on ajettu alas.
Osaamista ei myöskään osoita se, että lukiolainen joutuu keskeyttämään opintonsa ennen ylioppilaskirjoituksia jos hänellä ei ole varaa opintovälineisiin tai ylioppilastutkintoihin. Tai se, että leikataan aikuiskoulutuksesta kun hoitoalalle tulevista 85% on aikuiskoulutettuja mm. lähihoitajina, samaan aikaan yritetään tuoda hoitajia Filippiineiltä jolla ei ole minkäänlaista kielitaitoa. Tässä muutama esimerkki siitä miten älytöntä ja osaamatonta on nykyhallituksen politiikka, pelkästään upporikkaiden etujen ajamista.
 
vierailija
Hyvä muistaa, kun luetaan näitä Kansallisen Kokoomuksen Marttinen lausuntoja - Sipilän hallituksessa oli valtiovarainministerinä Petteri Orpo ja Alexander Stubb, kun Suomen luottoluokitus laski AAA:sta nykyiseen AA+:aan. Ymmärrän Marttinen tuuletukset tarkkailuluokalle joutumisesta - pelko on jo pöksyissä kokemattomalla Marttisella kuten Satosellakin Orposta puhumattakaan.
 
vierailija
Totta, nykyinen hirmuhallitus aikoo ottaa ennätysmäärän velkaa (yli 60 mrd euroa), nyt jo vuodessa ottanut enemmän kuin edellinen pahimpana kriisivuotena. Ja tämä kaikki tapahtuu köyhien ja terveydenhuollon kustannuksella.
Oikeassa olet, ja jos nykyisiltä hallituspuolueilta kysytään kaikki on edellisen syytä myös se missä kaikessa tämä nykyinen epäonnistuu eli siis kaikessa ja se on edellisen syy.
 

Yhteistyössä