kannattaako vaunut ostaa käytettyinä?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Hei. Mitä mieltä olette? Hakusessa yhdistelmävaunut ja katsoessani hintoja....hui...650e esim briot uutena. Eli jos olette ostaneet vaunut syntyvälle lapselle käytettyinä niin onko ollut kannattavaa ja ootteko ollut tyytyväisiä? Mihin kannattaisi kiinnittää huomiota kauppoja tehdessä jos vaunut olleet jo aiemmin käytössä?
 
"mammammaa"
esikoiselle ostin uutena. sen jälkeen hankkinut käytettynä, ja hyvät olen aina saanut halvalla.tietysti kannattaa katsoa että kaikki pelaa,saa kasaan ja renkaat pysyvät ja pyörivät nätisti. repaleisia tai rikkinäisiä pehmusteita en ole hyväksynyyt, mut itättömät tahrat ei menoa haittaa ja tietty ettei ruostetta ole.
 
kans
En olis ostanu uusia, mutta tuleva isoäiti välttämättä halusi. Hyvä puoli oli, että oli ehkä helpompi vertailla vaunuja toisiinsa isoissa liikkeissä, missä enemmän valikoimaa. MUTTA en kuitenkaan käytännössä ollut sit ollenkaan niin tyytyväinen noihin vaunuihin kun mitä kuvittelin + harmittaa, että kalliit vaunut on käytössä kuluneet (etenkin tavarakori) ja kestolikaantuneet niin pahasti, että jälleenmyyntiarvoa ei juuri ole, vaikka nyt mielelläni myisin nuo pois ja ostaisin tulevalle vauvalle toisenlaiset vaunut. + uusien ja kalliiden kanssa pitää enemmän pelätä, että joku vie ne, halvemmista ei tarvi niin kovasti huolehtia. Että ehdottomasti suosittelisin kyllä käytettyjä.
 
"Kuukkeli"
Löysimme eräältä isolta kirpputorilta viisi vuotta sitten vuoden-parin vanhat täysin modernin oloiset (edelleen käytössä eivätkä mitenkään ole vanhahtavat) Emmaljungan kuomurattaat 100 eurolla. Uutena olivat olleet luokkaa 450 euroa. Samalla reissulla löysimme rattaisiin sopivan sisaristuimen ja kokonaisuus oli todella vankka. Rattaita on käytetty ihan pikkuvauva-ajasta lähiten kahdella lapsella + sitten 1 kyytiläinen sisaristuimessa.

Nyt on vauva tulossa ja noita rattaita tullaan varmasti edelleen käyttämään, tosin vähän on pohdittu, josko tarvittaisiin tuplamatkarattaat autoreissuille. Emmaljungta ovat edelleen täysin kunnossa, ei repeämiä, jarrut kunnossa jne.
 
Me ostettiin sekä yhdistelmät että matkarattaat käytettyinä ja säästettiin muuten ihan sikana. Yhdistelmät on 4v vanhat ja ihan hyvässä kunnossa, uutena maksoivat n. 350e jos oikein muistan ja me maksettiin 60e :) Matkarattaat on reilu vuoden vanhat, vissiin suht käyttämättömät. Uutena +170e, me maksettiin 30e :) Yleensä suhtaudun todella kriittisesti kaikkeen käytettyyn, mutta nämä molemmat onneksi löytyivät kavereiden kautta.
 
Jep.. Ostin aikoinaan Huuto.netistä käytetyt, muutaman vuoden vanhat vaunut. Olivat moitteettomat joka suhteessa ja maksoivat muistaakseni vain 90 e. Olin todella tyytyväinen, ja aion jatkossakin hommata käytetyt jos on tarvista ja vaan löytyy hyvät.
 
Kylä määkin käytettyjä suasittelen. Tulee halvemmaks ja ne on yleensä ihan hyväkuntosia ja siistejä.
Jarrut, jouset, runko, kuamu ja renkaat kannattaa ainakin katsastaa, samoin se että kankaat on ehjät.
 

Yhteistyössä