Kannattaako vaunuihin hankkia turvakaukalon adapteri?

  • Viestiketjun aloittaja "TMV"
  • Ensimmäinen viesti
"TMV"
Odotamme esikoista, ja pitäisi päättää mitä kaikkia varusteita hommaamme rattaisiin... Olemme päätyneet hankkimaan Hartanin yhdistelmärattaat pehmeällä kantokassilla + Britaxin turvakaukalon. Nyt vaan sitten heräsi kysymys, että kannattaisiko vaunuihin hankkia vielä adapteri, niin että turvakaukalon saisi kiinnitettyä suoraan runkoon esim. kauppareissuja varten? Ihan pientä vauvaahan ei kai saa pitää turvakaukalossa kovin pitkiä aikoja (jostain muistelen lukeneeni, että max. 30-60 minuuttia kerrallaan, mutta en tiedä pitääkö paikkaansa...), mutta ehkä adapterista voisi olla jotain hyötyä sitten kun vauva on jo pikkaisen isompi.

Kokemuksia kuitenkin kaipaisin, eli oletteko kokeneet adapterin hyödylliseksi (tai oletteko jääneet kaipaamaan, mikäli ette ole sellaista hankkineet)?
 
"pöööö"
Minusta travel-systeemi on paras mahdollinen homma, kun autoilee ja käy kaupoilla. Vauvaa ei tarvitse herätellä ja kopan voi suoraa ottaa mukaan. Ja me ollaan kyllä molempia pidetty pidempiä aikoja kaukalossa kuin puolesta tunnista tuntiin. Ollaanhan me ajeltu pitkiä kymmenen tunnin automatkojakin pienillä stopeilla!
 
"vieras"
Kyllä kannattaa. Meillä esikoisella kulki autossa pelkkä rattaiden runko ja oli todella kätevä, ei tarvinnut kaukaloa kanniskella mihinkään. Nyt kakkosella ei ole ja vauva aina herää kun joutui siirtämään kaukalosta vaunuihin.
 
Meillä ABC turbo yhdistelmävaunut ja Britaxin baby safe kaukalo, adaptereilla yhdistettyinä todella kätevää. Kaukalossa on aurinkosuojalippa, laitoimme siihen pyykkipojilla kuvioharson verhoksi ja poika nukkui Prisman parin tunnin reissut yhteen putkeen! Ja tilansäästö, kun autoon mahtuu muitakin takapenkille kuin kantokoppa ja turvakaukalo :)
 
vieras minäkin
Ei kannata, jos vaunun runko on kovin suuri. Esim. Emmaljungan systeemi on aivan järkyttävän kömpelö ja iso. Matkarattaisiinkin voi kaukalon nostaa. Matkisten etuna pieni koko ja näppärämmät käsitellä kuin isojen vaunujen runko systeemeineen. Kannattaa tutkailla eri vaihtoehtoja. Varta vasten suunnitellut travel systemit lienevät kaikista kätevin vaihtoehto...
 
"TMV"
Kiitos vastauksista. Meille on tulossa Hartanin Topline S -vaunut, joissa on kääntyvät etupyörät - erillisiä matkarattaita emme ajatelleet hankkia, ainakaan vielä tässä vaiheessa. Emmaljungia käytiin kokeilemassa kaupoissa, ja tuntuivatkin kömpelöiltä ja hankalilta, toisin kuin nuo Hartanit.
 

Yhteistyössä