tässä munaton ja maidoton leipomus:
Mustikka-persikkapaistos
4 annosta 0,25 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
200 g (4 dl) mustikoit
1 prk (425/240 g) persikoita
1 rkl sitruunamehua
Muruseos:
2 dl vehnäjauhoja 0,5 dl fariinisokeria 0,5 dl sokeria 0,5 tl kanelia 100 g margariinia
Sekoita sokeri ja jauhot kulhossa. Lisää mustikat, paloitellut persikat ja sitruunanmehu. Voitele piirasvuoka tai annosvuoat. Annostele seos kuuteen kulhoon tai levitä piirasvuokaan. Valmista muruseos. Sekoita jauhot, sokerit ja kaneli kulhossa. Lisää pehmeä margariini joukkoon. Muotoile seoksesta nokareita ja nostele ne mustikka-persikka seoksen päälle. Paista pieniä vuokia uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia ja piirasvuokaa noin 20 minuuttia.
Tulee ihan hyvää myös ilman persikkaa jolloin mustikoita enemmän
sitruunamehun poisjättämäinen ei myöskään vaikuta makuun
Pullaa voi tehdä munattomana ja voidella sokeriliemellä ja raesokeria pintaan. Onnistuu myös maidottomana.
Pannari ja lätyt tulee hyviä jos vaan onnistut saamaan ternimaitoa
Joillekin kananmuna-allergikoille käy viiriäisenmunat. Niitä meidän kananmuna-allergikko voi käyttää ja teenkin hänelle joskus oman munavoin karjalanpiirakoille.
Jauhelihamakaronilaatikko tehdään meillä kasviliemeen jolloin käy maidottomallekin
Oikeastaan meillä syödään ihan tavallista ruokaa vaikkei maitoa ja munaa juuri käytetäkään kuin joskus jollekin joku erikoisherkku.