Kaksikerroksinen asunto lapsiperheellä?

  • Viestiketjun aloittaja hmm
  • Ensimmäinen viesti
hmm
Lapsiperheelliset, miten pärjäätte kaksikerroksisessa asumismuodossa? Itse mietimme luhtitalon eli 2-kerroksisen rivitalon ostamista. Mietityttää vain rappusissa ravaaminen itsen ja varsinkin lasten kannalta. Ja minkälainen huonejärjestys on sopiva kahdessa tasossa. Siis jos kaikki makkarit ovat yläkerrassa, niin eihän pieniä lapsia voi sinne yksin jättää leikkimään jos itse on alakerrassa. Ja sitten taas jos on yksi makkari alakerrassa niin siellä olisi hyvä leikkitila, mutta sitten ei taas ole yöaikaan kaikki samassa kerroksessa. Kyseessä siis aikuiset ja kaksi lasta joille molemmille oma huone ja asunto jossa kolme makkaria.
 
Loistavasti pärjätään,ensi huuman jälkeen portaat on ihan normaalin elämisen jatke,ei lapset juokse niissä edestakaisin.

Meillä on lasten makkarit ja sellainen aula alakerrassa ja siellä nuo touhuavat paljon keskenään,meidän makkari on ylhäällä,meillä toiminut hyvin näin.
 
Meillä on kaksikerroksinen asunto. Yläkerta on sisääntulokerros ja siellä on keittiö, olkkari, vessa ja yksi makkari joka toimii lasten (3kpl) leikki huoneena. Alakerrassa on sit kaks makkaria, sauna ja vessa. Alakerrassa ei juurikaan muuta tehdä kuin nukutaan. Eli me pärjätään hyvin. Sit kun lapset kasvaa ja jos vielä tässä asutaan muuttaa lapset alakertaan ja yläkerran makkarista tulee aikuisten makkari.
 
mantu
Mä oon varttunu kakskerroksisessa ok:ssa. Ei ollu kummempaa ongelmaa meillä. Huonejärjestelyt vähän vaihteli meidän kasvaessa (minä+kaksi pikkuveljeä). Aina silleen kun parhaiten sopi. Oli kiva kun yläkerrassa oli oma rauha sit teini-iässä. Vanh. makkari sillon alhaalla.
 
Meillä ollaan vuosi nukuttu siten, että nyt 3,5-vuotias tyttö nukkuu yksin alakerrassa ja me ylhäällä. Näin lapsen huone on päiväsaikaankin helposti käytettävissä, joten päivällä ei rappusissa tarvi rampata.
Järjestely on toiminut erittäin mainiosti; tyttö kipuaa yläkertaan, kun herää tai huutelee sängystään, että herätty on =)
Itseä alkuun kauhistutti jättää pieni yksin nukkumaan, mutta kummasti on yöt rauhoittunut kun ei enää samassa huoneessa koisailla.
 
Paras asumismuoto meille. :)
Muutettiin tähän pojan ollessa vajaan vuoden, portteja meillä ei ole koskaan ollut, poika oppi hienosti kulkemaan portaissa, ainoat haaverit ovat sattuneet mulle, villasukat jalassa.. :whistle:
Ja pojan ollessa pienempi leikittiin olkkarissa tai vierashuoneessa, nyt kun ikää lapsella on 4,5v niin leikkii yläkerrassa itsekseen omassa huoneessaan. :)
Meillä siis yläkerrassa pojan huone ja meidän makkari.
 
Meillä on kolme lasta 1 makkari alakerrassa, jossa myös keittiö ja olohuone ja 2 makkaria yläkerrassa.

Meidän ratkaisumme on, että alakerran makkari on leikkihuone, ja yläkerrassa on vanhimman pojan huone, ja 2 nuorinta + me vanhemmat nukumme 17 neliön makkarissa. Ehkä parin vuoden päästä vanhin muuttaa alakertaan ja silloin pienet pojat muuttavat esikoisen huoneeseen, silloin kuopus on 5, keskimmäinen 7 ja esikoinen 12.
 
ap
Minäkin ajattelin että olisi hyvä kun teini-iässä lapset saisivat olla rauhassa yläkerran makkareissa omissa huoneissaan ja aikuiset taas alakerran makkarissa ja pikkulapsivaiheessa tosiaan alakerran makkari olisi leikkikäytössä. Mutta tuo nukkuminen huolettaa. Meillä ei ainakaan voi olla lasten makkarit erikerroksessa, koska isompi kömpii yöllä meidän sänkyyn ja sehän tulis unenpöpperössä alas rappusista.. Ja sit taas lapsilla on sen verran ikäeroa ja eri sukupuolta että haluais molemmille oman huoneen kuitenkin.
 
vieras
meillä oli asunto kahdessa tasossa, eikä kyllä enää koskaan meille sellaista toista! kaksi vuotta jaksettiin kituuttaa vauvan, joka siis kasvoi taaperoksi, kanssa.. Meillä oli yläkerrassa eteinen, keittiö, wc, olohuone, yksi makuu/työhuone, alhaalla, wc, kylppäri, sauna, makkarit, olotila ja vaatehuoneet.. Ainaista edes takaisin ramppaamista, meni hermot hyvin äkkiä. Plus että oikeasti olimme oikeastaan aina yläkerrassa, joten neliöitä jäi vähän kuin käyttämättä koko ajan.. Ehkä isompien lasten kanssa, mutta nyt kun asumme taas yhdessä kerroksessa, niin on paljon parempi!
 
Asuja
Meillä on ylhäällä 3 makkaria ja alhaalla kaikki "käyttöhuoneet" + yksi makkari.

Ongelmana on tuon vuosikkaan kanssa, että sen leikkihuone on nyt alhaalla, kun itsekkin alakerrassa päivät vietän, mutta ei sitä voi yöksi jättää yksin sinne nukkuun, eli sen sänky on meidän makkarissa, mikä ei ole yhtään hauskaa avioelämän kanssakäymisen näkövinkkelistä ajateltuna...

Meidän kannalta olis parempi, jos alhaalla olis kaksi makkaria, jolloin voitas itsekkin nukkua lähellä. Nyt tää vuosikas on hankala nukutettava ja heräilee päikkäreillä ja öisin välillä, jolloin jos itse on vielä alhaalla, joutuu ramppaan ylhäällä sitä rauhoittelemassa. Olis helpompaa, jos makkarit olis samassa tasossa, ainaski tän pikkasen kanssa.

Portaat ei sinänsä ongelma, portti pitää pikkasen poissa siitä, kunhan isommat muistaa sen jälkeensä sulkea. Itseä ärsyttää roudata tavaraa ylä- ja alakerran väliä, esim. pyykkejä ja lasten leluja, kun niitä kuskaavat mukanansa alakertaan...

Seuraava talomme on ehdottomasti yhdessä tasossa! =)

 
Asuja
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Ainaista edes takaisin ramppaamista, meni hermot hyvin äkkiä. Plus että oikeasti olimme oikeastaan aina yläkerrassa, joten neliöitä jäi vähän kuin käyttämättä koko ajan..
Näin meilläkin... yläkerran neliöt menee hukkaan! Ehkä sitten tosiaan, kun lapset on teini-iässä, tämä olis hyvä ratkaisu, mut nyt meinaa mennä hermo...
 
1kerros
meillä oli 2 kerroksinen rivari ja oli kauhheeta! en ala siinä olemaan sen takia että joskus ne lapset on teinejä! :O
yhtä helvettiä oli.
nyt sit rakennettiin ite ja ehdottomasti 1 kerrokseen kaikki tilat! meidän makkari talon toisessa päässä, lasten 3 makkaria sit talon toisessa päässä. välissä sit keittiö, oh ym :)
hyvin toimii sit varmasti teininäkin! johon on vielä aikaa, kun ovat 6kk, 3v ja 6v
 
Mä en tykänny asuu kahessa kerroksessa. Vaikkakin meillä oli alhaalla leikkihuone, mutta sit jos ie katto illalla telkkarii niin oli käveltävä ylös kurkkaa lapsia. Ja aina tavarat väärässä kerroksessa.
Ehkä sit kun on isompia lapsia, vois harkita taas. Mut ei ikinä kolmen pienen lapsen kanssa.
 
puutarhuri
Meillä oli pieni omakotitalo...kaksi mak.huonetta ylhäällä aj aula-varastotilat.Alhaalla keittiö,olkkari ,pieni työhuone ja sauna .-vessa.
Oikeastaan vain alhaalla oltiin ja yöt ylhäällä.Eli pieni oli päiväsaikaan tila.
Nyt yksikerroksinen ja tuntuu että tilaa paljon enempi ,vaikka neliöitä vain yhen huoneen verran plussaa.
 

Yhteistyössä