Kaksi pupua ja nyt tarvittais apua...!

Meillä on kaksi pupua n. 1-vuoden. Ja toisella tulee tai on tullut nyt n. kaksi viikkoa semmoista veripissaa :( Pitäisikö kani käyttää eläinlääkärillä? Se vaan ihmetyttää, kun toisella ei ole mitään ja kuitenkin samaa ruokaa syövät. Mutta toisaalta voi veripissa johtua siitä, että jyrsii koko ajan koppia ja tunnelia siis ne puuta. Ja toinen asia vielä =) on kiima-aika jo kestänyt turhan kauan, koska jo Marraskuussa ja alottivat ja jatkuu vaan :| ja ihan kuin yrittäisivät poikasia, mutta molemmat tosin tyttöjä. Tarvitseeko huolestua?
Nyt tarvittaisiin kyllä apua oikeasti, pelottaa vaan pupun puolesta, ettei vaan ole jotakin vakavaa:ashamed:
Täytyy vaan toivoa, että ei olis =)
 
Onko pupuilla ruoka vaihtunut? joistakin ruuistahan voi pissa värjäytyä punaiseksi. Tosin kun otisella vaan on vaivaa, niin olisi se kyllä hyvä viedä eläinlääkäriin näytille. Voi olla että on ihan vaan pissatulehdus, jonka saa antibiootilla hoidettua. Tai jos on jotain kiimaan liittyvää, niin siihenkin varmaan apu löytyy.
Pikaista paranemista! =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Minni2008:
Meillä on kaksi pupua n. 1-vuoden. Ja toisella tulee tai on tullut nyt n. kaksi viikkoa semmoista veripissaa :( Pitäisikö kani käyttää eläinlääkärillä? Se vaan ihmetyttää, kun toisella ei ole mitään ja kuitenkin samaa ruokaa syövät.

Se että on sama ruoka ja toisella ei ole mitään oireita, ei tarkoita sitä että toinenkin yksilö pysyisi terveenä! Jos todella on kyse verisestä pissasta niin eläinlääkäri on oikea paikka.

Mutta toisaalta voi veripissa johtua siitä, että jyrsii koko ajan koppia ja tunnelia siis ne puuta. Ja toinen asia vielä =) on kiima-aika jo kestänyt turhan kauan, koska jo Marraskuussa ja alottivat ja jatkuu vaan :| ja ihan kuin yrittäisivät poikasia, mutta molemmat tosin tyttöjä. Tarvitseeko huolestua?

Poikasten yrittämisellä ei välttämättä ole mitään tekemistä kiiman kanssa vaan kanit ottavat mittaa toisistaan. Naaraskanit saattavat tapella rajustikin kun ne alkavat olla aikuisia ja selkään hyppiminen on osa alistamisrituaalia.. kanien steriloiminen varmasti rauhoittaisi niitä.

Nyt tarvittaisiin kyllä apua oikeasti, pelottaa vaan pupun puolesta, ettei vaan ole jotakin vakavaa:ashamed:
Täytyy vaan toivoa, että ei olis =)
Toivominen ei riitä, vaan jos on lemmikin terveydestä huolissaan niin pitää käydä eläinlääkärissä!



 

Yhteistyössä