Kakan panttaaminen

  • Viestiketjun aloittaja meitsi
  • Ensimmäinen viesti
meitsi
Elikkäs meillä poika 2½ v ja nyt on alkanut vähän aikaa sitten panttaamaan kakkaa.. Se alkoi siitä kun äiti koitti opettaa potalle.. Kakka tulikin muutaman kerran siihen mutta sen jälkeen on ollut todella vaikeata kakan tulemisen kanssa yleensäkkin..Ei kakkaa enää mielellään vaippaan eikä mihinkään.. iltapäivä ruuan jälkeen ennen ulkoilua koitan että jos kakka tulisi pottaa mutta ei.. ja kun lähdemme ulos ja kävelemme esim. pienen matkan puistoon on kakka jo tullut housuihin joten koko puisto reissu on pilalla... Nytkin kävelee tossa peppu pitkänään mutta ei vaan suostu kakkaamaan..... onko muilla kokemusta tällaisesta? tai ideoita mitä kannattaisi kokeilla...?
 
Meillä sama juttu, tyttö 2v8kk. Pissat tulee hienosti pottaan mutta kakka ei, nyt on alkanut panttaamaan kakkaa ja kerran on pitänyt jo ottaa lääkkeet avuksi (Mikrolax peräruiske) Mulla ei ole sulle vinkkejä antaa tilanteeseen kun itsekin niitä kaipailen, mutta kirjoitin että on täällä samassa tilanteessa olevia...
Meillä on välillä ihan mahdoton huuto kun tietenkin tekee kipeää kun vaan pitää pantata, välillä tyttö on päiväkausia tosi äkäinen ja kiukkuinen kun ei kakkaa mutta kun sitten se kakka tulee ja olo helpottuu niin on kuin toinen tyttö. Kun se kakka tulee niin se tehdään housuun ei pottaan.
 
sama juttu meillä
Ajattelin juuri kysellä täältä apua samaiseen ongelmaan, mutta yllättäen olikin jo aiheesta aloitus! Eli meillä myös ongelmana kakan panttaus, poika 2v2kk. Kun kakkahätä tekee tuloaan poika pistää lattialle istumaan ja sanoo ettei mitään tule. Ja tätä jatkuu päivän mittaan useasti. Joitakin tuhruja tulee välillä vaippaan, mutta ei kunnon kakkaa. Vatsan ei pitäisi olla kovalla. Olen yrittänyt lahjontaa ym. mutta pöntöltä (käy wc-pöntöllä) on vaan kova kiire aina pois. Kuinka pitkään tätä voi jatkua ennenkuin Microlaxit sun muut pitää ottaa käyttöön?? Onko tämä vaan nähtävästi taas joku ohimenevä vaihe :whistle:
 
meillä oli tytön kans sellainen ongelma, että kun oli oppinut pissaamaan pottaan, kakan teki vaan vaippaan.
oli jo siinä vaiheessa yli kolme vee, joten pepun pesu oli aika inhaa puuhaa :/
no onneksi oli kesä enkä suostunut enää vaippaa laittamaan ollenkaan. ei laitettu housujakaan jalkaan kun oli kerta lämmin.
minä sit kävelin potta kädessä tytön perässä sisällä. ja sit kerran kävi niin, että kakka oli just tulossa ja tyttö huutaa vaippaa. minä vaan lykkäsin potan pepun alle juuri parahiksi. sinne se putosi melkein vahingossa.
pari kertaa kun näin oli sattunut, tyttö alkoi ihan itse menemään potalle kakalle B)
 
No hei siellä
Mehut pois, kovettavat vatsaa. Valkosen viljan sijaan tummaa, esim spagettia löytyy nyt myös kuitupitoisena tummana. Vettä vaan paljon juomana, maitotuotteetkin kovettaa. Kuten myös banaani ja kananmuna.
Liikuntaa paljon, se auttaa, pistää kakan liikkeelle. Levolacia kannattaisi apteekista iso pullo hakea, sitä pitää antaa tuplasti se määrä mitä pullon kyljessä lukee, että auttaa.(lastenlääkäriltä saatu ohje...) 2v esim 10ml joka päivä. Sitä annetaan päivittäin, vähintään niin kauan kuin ummetustakin on kestänyt, esim 1kk, niin sitten lääkettäkin 1kk. Pitää ulosteen pehmeänä, ja lapsi oppii ettei satu, niin uskaltaa ponnistaa. On yleistä potalle opettelevilla, että alkavat panttaamaan, kun eka kakka vahingossa pottaan putoaa; pelästyvät sitä tulosta, että minustako tommonen kamala tuli?....
Jos on pahaksi päässyt, on siellä pepussa odottamassa kovalla kärjellä varustettu hajupommi. Se pitää ensin saada ulos, eli Microlax ison rasvamäärän avulla puoleen väliin sisään (varovasti!!!) (siinä on merkki puolessa välissä.) Pidä lapsi aloillaan makaamassa, juttele mukavia ja paijaile, kun kakka alkaa tuntumaan niin potalle vaan. Tavaraa voi tulla tosi paljon, joten pönttö voisi olla pienentäjällä tässä vaiheessa parempi. Hellittele lasta ponnistamisen aikana, ole turvana ja tukena. Kehu kun työ tehty, ja anna jotain palkkioksi, esim laku! (2 kärpästä; lapsi saa namin ja kakka pehmenee..) Pesu ja rasvaus. Ja muistakaa kertoa isillekin kuinka reippaita olitte! Ja sitten muistatte ottaa Levolacin joka aamu!
 

Yhteistyössä