Kaihilasten vanhempia

Hei,
omalla pojaltani on leikattu kaihi 01/06 kun hän oli reilun kuukauden ikäinen.
Molemmissa silmissä siis oli synnynnäinen harmaakaihi.
Piilarit olleet siitä asti, hän on nyt reilu 3vee.
Vahvuutta molemmissä +37 ja itse aamulla laitan silmiin ja yöksi pois.

Voin kirjoitella lisääkin kuulumisia tai kysy rohkeasti, olen vertaistukena toiminut parille uudelle kaihilapsen vanhemmalle. Oletko jo rekisteröitynyt http://fi.msnusers.com/kaihilapset ? Minut löydät myös sieltä ja muita lapsia joilla ollut synnynnäinen kaihi. Sieltä löydät myös paljon tietoa ja vertaistukea, suosittelen rekisteröitymään :)
 
Kiva kun löytyi muitakin!
Oliko pojallasi suojalaseja tai vastaavia pienenä ettei päässyt hieromaan käsillänsä piilareita pois?
Meidän poika on nyt 3 kuukautta. Oikaa silmä leikattiin 2 kuukauden iässä ja vasen pari päivää sitten. Kädet tahtoo koko ajan olla silmien edessä ja silmäsuojan teipit kutittavat ja ihottuma on aika kauhee. Sairaalasta ei löytynyt suojalaseja, saatiin tavalliset lasten lasit.
Vielä ei olla harjoiteltu piilolasien laittoa ja pois ottoa. Varmaan tässä lähiaikoina.
Täytyypäs käydä kattomassa nuo sivut ja kirjautua.
 
Me saatiin sellaiset muoviset "kupit" jotka laitettiin ihoteipillä kiinni ja tarkoitus niitä ole pitää vauvan nukkuessa viikon verran vaan me jätettiin jo parin päivän jälkeen ne pois, ei siitä tullut mitään. Poika onneksi silmät laittoi kiinni itse kun niitä hieroi ja eipä tulehtuneet mitenkään. Jos lapsi tietenkin kovasti kaivelee silmiään niin sitten täytyy suojata.

Piilolinssien vaihto on aluksi *elvettiä, siinä itkee sekä lapsi että vanhempi.
Harjoitus tekee mestarin, älkää luovuttako vaikka piilareiden vaihtaminen noin pieneen silmään tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta.

Muistakaa sitten aloittaa ahkera näönkäytön harjoittelu kun silmät terveet, se on tärkeää näön kehittymisen kannalta! Näissä asioissa varmasti auttaa toimintaterapeutti tai näönkäytönohjaaja.
 


Muistakaa sitten aloittaa ahkera näönkäytön harjoittelu kun silmät terveet, se on tärkeää näön kehittymisen kannalta! Näissä asioissa varmasti auttaa toimintaterapeutti tai näönkäytönohjaaja.[/quote]



Minkälaisia ohjeita näön harjoitteluun saitte?
 
Ulkomuistista nyt tulee.
Mutta siis ihan yksinkertaisia juttuja; värikäs kuva tai lelu mitä liikutellaan lapsen näkökentässä ja yritetään saada lapsi seuraamaan sitä molemmilla silmillä, viedään puolelta toisella ja pyritään että varsinkin keskilinjan yli myös katsekontaksi pysyy (meillä oli tuossa vaikeuksia ihan pienenä eli keskilinjassa oli "sokea kohta" ja esina hävisi näkökestästä).
Monta kertaa päivässä ja hyvien hermojen kanssa :)
 

Yhteistyössä