Kahvi(kuiva)kakkujen ohjeita kehiin!

  • Viestiketjun aloittaja (uus)avuton
  • Ensimmäinen viesti

Maustekakku
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
50 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 tl soodaa
1 dl piimää


Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata rasva. Vaahdota keskenään sokerit ja munat. Lisää vaahtoon rasva ja piimä ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.

***
Paholaisen kakku

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1dl kaakaojauhetta
4dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1tl soodaa
2dl maitoa
2 munaa
150g voisulaa

-Sekoita kuivat aineet keskenään
-Sekoita maito, munat ja voisula keskenään ja lisää ne kuiviin aineisiin. Sekoita vaikka puuhaarukalla.
-Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa 50-60min.

***

Tiikerikakku
3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1½ rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.

Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min.

 
Marianne-kuivakakku

200 g Rasvaa
1½ dl Sokeria
3 Munaa
1 dl Kermaviiliä (tai rahkaa ja loraus kermaa)
1 tl Leivinjauhetta
2 tl Vanilliinisokeria
4 dl Vehnäjauhoja
2 rkl Kaakaota
1½ dl Marianne murskaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat vatkaten. Lisää kermaviili/rahka, jauhot ja karkkimurska. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 min. Päälle voit laittaa suklaakuorrutteen tai tomusokerikuorutteen halutessa.
:p
 
A shadieeyah
150g voita
2dl sokeria
2munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3tl kanelia
2tl vaniljasokeria
2dl rusinoita
2dl omenasosetta(voi korvata aprikoosilla)

voi ja sokeri vaahdoksi.Lisätään munat yksitellen. Kaikki muut paitsi sose sekoitetaan keskenään ja sitten lisätään vuorotellen soseen kanssa taikinaan.

175c/1tunti
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ellida:
Paholaisen kakku

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1dl kaakaojauhetta
4dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1tl soodaa
2dl maitoa
2 munaa
150g voisulaa

-Sekoita kuivat aineet keskenään
-Sekoita maito, munat ja voisula keskenään ja lisää ne kuiviin aineisiin. Sekoita vaikka puuhaarukalla.
-Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista +175 asteessa 50-60min.
tämä on hyvää! :p
 
3dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
3rkl kaakao jauhetta
150g sulatettua margariinia/voita
2 kananmunaa
1,5 dl kuumaa vettä

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen
Sekoita suuressa kulhossa puuhaarukalla sokeri, jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe

Lisää sulatettu margariini, munat ja lopuksi kuma vesi hyvin sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 40 min
 
Meinasin ehdottaa sydänsurujen kakkua kun se on tosi hyvä ja helppo tehdä, mutta sehän on melkein sama kuin tuo paholaisen kakku. On siinä toki jotain eroa. No, voitte itse verrata.

SYDÄNSURUJEN KAKKU

Ainekset:


5 dl Vehnäjauhoa
4 dl Sokeria
0,75 dl Kaakaota
1 tl Soodaa
1 tl Suolaa
1 tl Vaniljasokeria
250 g Maitorahkaa
0,5 dl Maitoa
150 g Voita
2 kpl Munaa

Ohje:
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon rahka, maito, rasva ja munat.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun ja kookosjauhotettuun 2 l:n vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran.


 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ninnu1972:
Marianne-kuivakakku

200 g Rasvaa
1½ dl Sokeria
3 Munaa
1 dl Kermaviiliä (tai rahkaa ja loraus kermaa)
1 tl Leivinjauhetta
2 tl Vanilliinisokeria
4 dl Vehnäjauhoja
2 rkl Kaakaota
1½ dl Marianne murskaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat vatkaten. Lisää kermaviili/rahka, jauhot ja karkkimurska. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 min. Päälle voit laittaa suklaakuorrutteen tai tomusokerikuorutteen halutessa.
:p
Tämä olisi varmaan hyvää :p
Tulisiko rahkalla parempaa kuin kermaviilillä?
 
vieras
Tähän suklaakakkuun ei tarvita edes vatkainta! Kaikki vain sekaisin ja vuokaan:
Ainekset:
150 g Pirkka-leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 dl Pirkka-vehnäjauhoja
2 tl Pirkka-leivinjauhetta
1 tl Pirkka-vanilliinisokeria
1 tl Pirkka-kanelia
2 rkl Pirkka-kaakaojauhetta, tummaa
2 Pirkka Omega -kananmunaa
1/2 dl Pirkka-vispikermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus:
1 ps (200 g) Pirkka-minttusuklaarakeita
2 rkl maitoa

1. Voitele ja leivitä noin 1,8 litran rengasvuoka korppujauhoilla (tai kookoshiutaleilla).
2. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi sekä sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa.Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
3. Kuorrutusta varten sulata minttusuklaarakeet pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hieman. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1389
 
Salama McQueen
Jogurttikakku

2 munaa
3 dl sokeria
2 dl jogurttia(esim. hedelmäpommi)
½ dl kermaa (tai maitoa)
125g sulatettua voita (tai margariinia)
1 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Vatkaa munat ja sokeri, lisää muut aineet ja vielä jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
Paistetaan jauhoitetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 min

Tää on nopea tehdä ja superhelppo ja hyvä!
 
Tiikerikakkuun pari ehdotusta:
1.Käytä maidon sijasta appelsiinimehua, tulee todella hyvä! Myös jos tekee kuorrutusta, osan nesteestä voi korvata appelsiinimehulla.
2. Pistä minttua siihen tummaan kolmannekseen, ihan lisäyksenä.
 
Toukka
Pätkiskakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä
3 munaa


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus:
170g suklaata
100g voita

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
 

Yhteistyössä