Käytösnumero yläasteella

  • Viestiketjun aloittaja Kuinkahan on?
  • Ensimmäinen viesti
Kuinkahan on?
Mitkä asiat vaikuttavat yläasteella käytösnumroon? Poika sai seiskaluokan todistukseen 8 käytöksestä. Ala-asteella numero oli aina 10.
Poika on kiltti, aika hiljainen. Hänellä on aika vähän kavereita. Ei ole koskaan saanut mistään jälki-istuntoa, eikä ole ollut tekemässä mitään kurittomuuksia. Ei ole ollut poissa koulustakaan yhtään kertaa.
Kehtaako kysyä luokanvalvojalta käytösnumerosta? Syksyisessä vanhenpainvartissa hän vaan pelkästään kehui poikaa.
 
kannattaa
Kuulostaa siltä että varmaan kannattaisi kysellä asiaa numeron antaneelta opettajalta. Aika iso pudotus kympistä kasiin ja uskon että olis kiva kuulla joku selitys muutokselle. Kysy ihmeessä!
 
"joo"
Aina voi kysyä luokanvalvojalta ja pitääkin kysyä, jos joku asia mietityttää!
Ollessani yläasteella opena käytösnumeroon meidän koulussa vaikutti myös sosiaalisuus, oma-aloitteisuus, aktiivisuus ym. Eli kiltti ja hiljainen sai kasin, kympin oppilas oli hyvin harvinainen. Kymppi annettiin sellaiselle jonka käytös kaikin puolin oli moitteetonta, joka oli aktiivinen ja joka suhtautui koulunkäyntiin positiivisesti ja joka lisäksi oli hyvä kaveri ja suhtautui kaikkiin koulutovereihin reilusti. Usein nämä tyypit olivat myös ns. luokan kantavia voimia ja toimivat aktiivisesti oppilaskunnassa ym.
 
"hmmm"
Meillä 8-luokkalainen ja yläasteen käytösnumero ollut 8. Ala-asteella oli aina kymppi. Ihmettelin, että miksi ja pojalta kyselin ja sanoi, että "ei kellään ole kymppiä". Kyseessä myös rauhallinen poika, joka suhtautuu koulunkäyntiin tunnollisesti.
 
"Ope"
Numeroa ei saisi edes laskea kerralla kahta numeroa alaspäin , jos siitä ei ole ensin neuvoteltu vanhempien kanssa. Kysy ihmeessä !

Tyttöni oli saanut kokeista samat numerot kuin kaverinsa ja olivat yhtä aktiivisia tunnilla. Tyttöni sai 8 ja kaveri todistukseen ysin. Kysyin asiaa opelta niin hän nosti tyttöni numeron ysiin , ja ilmoitti että
oli tehnyt virheen arvioinneissaan. Kaverilla oli todistuksessa kymppi ennen , joten ope ei voinut laskea kasiin , mutta tytölläni oli ysi joten oli mahdollisuus kasiin laskea , mutta ope ei tajunnut ettei tasa-arvo toteutunut kun 2 samantasoista arvioidaan eri numeroin.
 
vieras ope
kahdeksan on peruskiltin rauhallisen oppilaan numero!!! ysin oppilas levittää ympärilleen omaa hyvää käytöstään, eli tavallaan auttaa myös muita oppilaita käyttäytymään hyvin. kympin oppilas on täydellinen ja sanotaan että 400 oppilaan koulussa kymppejä tulee ehkä 4-5 koko kouluun!!
 
Kuinkahan on?
Jotenkin tuo 8 vaan antaa mielikuvan, että poika olisi jotenkin säännöistä piittaamaton ja muuten vähän huonosti käyttäytyvä, vaikka mielestäni juuri päinvastoin. Hän käyttäytyy kohteliaasti, osallistuu tunneilla. Todistuksessa muut numerot olivat kymppejä ja ysejä.
Kun olen näyttänyt todistusta sukulaisille ja kummeille juuri tuo käytösnumero on nostattanut kulmakarvoja.
 
"vieras"
Rääväsuutkin voivat saada kasin. Hyvin koulukohtaista on käytösnumeroiden antaminen ilmeisesti. Yläasteella luokanvalvoja ei pidä kaikkia tunteja, joten hän ei voi yksinään päättää käytösnumeroa.
 
Mä kysyin 8. luokkalaisen pojan käytösnumerosta (juurikin 8) vanhempainvartissa ja luokanvalvoja sanoi, että nykyään yläasteella saa kasin käytöksestä perushyvällä käytöksellä, eli enää ei edes lähdetä siitä, että kaikki saa kympin.

Viime todistuksessa näytti olevan ysi, eli on kai sitten käyttätytynyt erityisen hyvin :D
 
voi ei
Sun kuule kannattais ihan vaikka jostain syystiedotteesta tai koulun sivuilta katsoa nuo arviointiperusteet. Kiltti ja hiljainen, ei voi edes saada 10 käytösnumeroksi. Ei riitä että on hiljaa ja hymyilee kauniisti.
 
näin
mielestäni käytösnumero pitäisi olla rohkaiseva, kuin ainakin ennenaikaan oli tapana.
mitään silmänpalvoja, pehvannuolijatyylistä käytöstä ei tarvitse palkita. normaali hyvä käytös antakoon sen kympin.
 
[QUOTE="Ope";22818688]Numeroa ei saisi edes laskea kerralla kahta numeroa alaspäin , jos siitä ei ole ensin neuvoteltu vanhempien kanssa. Kysy ihmeessä !
[/QUOTE]

Ikinä en ole kuullut - ja yli 10 v yläasteella töitä tehty - että tarvittaisiin vanhempien lupaa johonkin numeron laskemiseen... Yläasteella aineiden numerot ovat kurssikohtaisia ja sitä voi saada tästä kurssista 10 ja seuraavasta 4. Ei siinä paljon vanhemmilta kysytä. Käytösnumero on tietysti vähäsen erilainen, mutta mutta.

Kasi käytöksestä on hyvin normaalia yläasteella. Itse kyllä olen ollut barrikadeilla sen puolesta, että yläasteella kiitettävään käytökseen riittäisi se, että käyttäytyy itse hyvin: että siihen ei vaadittaisi hätkähdyttävää sosiaalisuutta ja riemastuttavaa toisten puolustamista. Mutta useiden koulujen opseissa kiitettävään käytösnumeroon vaaditaan juuri jotain tuollaista. Silloin perushiljaiset joutuvat tyytymään kasiin.
 
häh
[QUOTE="Ope";22818688]Numeroa ei saisi edes laskea kerralla kahta numeroa alaspäin , jos siitä ei ole ensin neuvoteltu vanhempien kanssa. Kysy ihmeessä !

Tyttöni oli saanut kokeista samat numerot kuin kaverinsa ja olivat yhtä aktiivisia tunnilla. Tyttöni sai 8 ja kaveri todistukseen ysin. Kysyin asiaa opelta niin hän nosti tyttöni numeron ysiin , ja ilmoitti että
oli tehnyt virheen arvioinneissaan. Kaverilla oli todistuksessa kymppi ennen , joten ope ei voinut laskea kasiin , mutta tytölläni oli ysi joten oli mahdollisuus kasiin laskea , mutta ope ei tajunnut ettei tasa-arvo toteutunut kun 2 samantasoista arvioidaan eri numeroin.[/QUOTE]

Häh... onko tämän kirjoittaja muka itse ope? Jos on, niin kerropa missä sanotaan, ettei numeroa saisi laskea kahdella numerolla. Ja opettajahan sanoi tehneensä virheen, joten kysehän ei ollut mistään tasa-arvon toteutumattomuudesta, vaan virheestä. Lisäksi sinähän et pysty kotoa käsin arvioimaan lapsesi ja tämän toisen tuntiaktiivisuutta. Kaipa niillä jotain tuntikokeitakin on ollut, pistareita tms.
 
matope
normaali käytös on 8. lue netistä sen kriteerit.
kiitettävään vaaditaan muiden huomiointia ja kannustusta jne. luo valoa ympärilleen:)
ei lv päätä käytösnumeroa, vaan lastasi opettavat opet yhdessä...
 
"vieras"
Sun kuule kannattais ihan vaikka jostain syystiedotteesta tai koulun sivuilta katsoa nuo arviointiperusteet. Kiltti ja hiljainen, ei voi edes saada 10 käytösnumeroksi. Ei riitä että on hiljaa ja hymyilee kauniisti.
Kyllä sen pitäisi riittää! Musta on todella väärin, että kympin voi nykyään muka saada vain sellaiset överipositiiviset, hypersosiaaliset ja p*nuolijaluontoiset jotka em. LISÄKSI vielä ovat tiedoiltaan ja taidoiltaan erinomaisia.
 
-------
Mulla oli aina yläasteella käytösnumero 8, ja yläastetta kävin vuosina 2000-2003. Joskus höpötin liikaa kavereiden kanssa tunnilla ja varmaan kerran lukuvuodessa jouduin sen vuoksi pihalle luokasta, mutta ei ollut muuta käytösongelmia, ei esimerkiksi myöhästelyjä tms.
 

Yhteistyössä