käytiin tutustumassa perhepäivähoitajalla

  • Viestiketjun aloittaja "äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
Käytiin ystäväni kanssa perhepäivähoitajalla. Lapsemme menee samaan paikkaan hoitoon.
Nyt kadutta koko ratkaisu.
Menimme yhdessä tutustumaan ja hoitaja puuhasi vain arkiaskareitaan. Hän ei kiinnittänyt lapsiin huomiota oikeastaan kovinkaan paljon.
Perheen viisi koululaista oli kotona ja se möly oli kamalaa. Ovesta rampattiin ja äitiä huudeltiin koko ajan johonkin päin.
Hoitaja ei leikkinyt meidän lasten kanssa vaan pelasi jo aiemmin hoitoon tulleen lapsen kanssa .
Lapseni on tosi arka ja ei halua hoitoon mennä. Hän istui koko tutustumisen sylissäni ja ei suostunut puhumaan hoitajalle. Hoitaja puhui hänelle mutta minusta ei tehnyt tarpeeksi töitä sen eteen , että lapseni olisi rohkaistunut,

Nyt pitäisi uudestaan mennä, mutta lapsi huutaa ettei halua.
Hoitajalla on sääntöjä paljon, käsien pesua , lelujen keräystä tosi usein ja ruokapöydässä pitäisi olla hyörimättä. Minusta tuollainen hysterisointi käsien pesusta hoitoon tullessa, ruuan ennen ja JÄLKEEN on jo liioittelua. Lelut pitäisi jo osata laittaa paikoilleen kun vaihtaa leikkiä. Eli lapet teki palapeliä ja lähtivät toisaalle, käski hoitaja keräämään palat laatikkoon ja paikoilleen. Mistä tuo toinenkaan uus lapsi ois tiennyt , että pitää laittaa tiettyyn paikkaan.

Harmittaa kun en viennyt päiväkotiin missä ei ole tuota ruuan laittoa ja hoitajia olis enemmän.
 
srdfghfhvjhg
Sääntöjä on pakko olla ettei mene ihan hullunmyllyksi. Eikös tuo käsienpesu, ruokapöydässä nätisti istuminen ja lelujen kärääminen leikin jälkeen ole ihan normaalia eikä hysterisointia? Hoitopäivät varmasti rauhoittuvat kunhan koulu alkaa, uuteen lapseen olisi kyllä saanut kiinnittää enemmän huomiota.
Niin, ehkä sait vähän väärän kuvankin, jos olis ensimmäinen käynti.
Eikös se ole hyväkin, että pph:lla on tarkat säännöt ja varmasti päivän aikataulu.
Tosiaan, isommat lapset menevät pian kouluun.
Ei meilläkään tosiaan ensimmäisellä kerralla kauheasti leikitty, ehkä hoitaja näki että lapsi on arka ja oli varovainen.

Ja aran lapsen on aivan varmasti parempi pph:lla kun siellä pk:ssa! (kokemusta on)
 
"äiti"
säännöt kuulostaa ihan järkeviltä, noin on ollut omien lastenkin hoitopaikoissa. Itse en veisi enää lapsia paikkaan, jossa on omia kouluikäisiä tai mielellään kotona asuvia lapsia ollenkaan. Huonoja kokemuksia jatkuvasta metelistä, siitä, että kouluikäiset vahtivat hoitolapsia. Omat lapset sai olla tietokeneella palaamassa ja pienet silmät kyttäävät vieressä noita videopelejä, jotka ei ollut pienille tarkoitettu.
Meillä on ollut sekä todella hyvää, että vähän huonoakin tuuria perhepäivähoitopaikkojen valinnoissa. Viimeisen laitan suoraan päiväkotiin.
 
"äiti2"
[QUOTE="äiti";26821986]säännöt kuulostaa ihan järkeviltä, noin on ollut omien lastenkin hoitopaikoissa. Itse en veisi enää lapsia paikkaan, jossa on omia kouluikäisiä tai mielellään kotona asuvia lapsia ollenkaan. Huonoja kokemuksia jatkuvasta metelistä, siitä, että kouluikäiset vahtivat hoitolapsia. Omat lapset sai olla tietokeneella palaamassa ja pienet silmät kyttäävät vieressä noita videopelejä, jotka ei ollut pienille tarkoitettu.
Meillä on ollut sekä todella hyvää, että vähän huonoakin tuuria perhepäivähoitopaikkojen valinnoissa. Viimeisen laitan suoraan päiväkotiin.[/QUOTE]

Anteeksi, käytin vahingossa samaa nikkiä aloittajan kanssa.
 
"vieras"
Hoitajalla on sääntöjä paljon, käsien pesua , lelujen keräystä tosi usein ja ruokapöydässä pitäisi olla hyörimättä. Minusta tuollainen hysterisointi käsien pesusta hoitoon tullessa, ruuan ennen ja JÄLKEEN on jo liioittelua. HALOO!!
 
"vieras"
No eikö teillä lapsi pese käsiään ennen ja jälkeen ruokailun? Ja kuka ne lelut kerää ellei lapsi itse! Ihan järkevät säännöt ja ajattele, jospa se hoitajakin jännitti uusia vanhempia!
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26821999]Hoitajalla on sääntöjä paljon, käsien pesua , lelujen keräystä tosi usein ja ruokapöydässä pitäisi olla hyörimättä. Minusta tuollainen hysterisointi käsien pesusta hoitoon tullessa, ruuan ennen ja JÄLKEEN on jo liioittelua. HALOO!![/QUOTE]

Näin toimitaan myös päiväkodissa, sairaalassa, kodeissa....
 
  • Tykkää
Reactions: Aamuäree
"vieras"
[QUOTE="äiti";26821929]
Hoitajalla on sääntöjä paljon, käsien pesua , lelujen keräystä tosi usein ja ruokapöydässä pitäisi olla hyörimättä. Minusta tuollainen hysterisointi käsien pesusta hoitoon tullessa, ruuan ennen ja JÄLKEEN on jo liioittelua. Lelut pitäisi jo osata laittaa paikoilleen kun vaihtaa leikkiä. Eli lapet teki palapeliä ja lähtivät toisaalle, käski hoitaja keräämään palat laatikkoon ja paikoilleen. Mistä tuo toinenkaan uus lapsi ois tiennyt , että pitää laittaa tiettyyn paikkaan.
[/QUOTE]
:LOL: :LOL: :LOL:

Ihan samat säännöt löytyy myös päiväkodista. Vanhemman pitää pitää huoli, että ne kädet tulee pestyksi päiväkotiin tullessa.
 
[QUOTE="vieras";26821999]Hoitajalla on sääntöjä paljon, käsien pesua , lelujen keräystä tosi usein ja ruokapöydässä pitäisi olla hyörimättä. Minusta tuollainen hysterisointi käsien pesusta hoitoon tullessa, ruuan ennen ja JÄLKEEN on jo liioittelua. HALOO!![/QUOTE]

Päiväkodin pienten ryhmässäkin pestään kädet ruokailun jälkeen, koska taaperot sotkevat kätensä syödessään.

Se on yksi pph:n monista huonoista puolista, että hoitaja joutuu tekemään kaikki "arkiaskareet" siinä lastenhoidon ohessa. Ei siinä paljon jää aikaa olla lasten kanssa kaiken ruoka- ja vaatehuollon, vessattamisen, jälkien siivoilun ym. ohessa.
 
käsiä pestään usein päiväkodissakin ja sääntöjä taitaa olla vielä enemmän. Tottakai perhepäivähoitajan pitää tehdä samalla muita hommia+ leikkiä hoidossa olevien lasten kanssa. Te olitte tutustumassa, joten sitä arkea on pakko pyörittää siinä samalla. itse olisin ottanut tuon positiivisena asia. Hoitajalla on hommat hanskassa ja pystyy useampaan asiaan kerralla. Olisin todella huolestunut jos olisi istunut meidän kanssa rupattelemaan ja jättänyt muut asiat + hoitolapset tekemään omiaan :O
 
  • Tykkää
Reactions: Anatolia
tade
Olen pph itsekin ja nuo säännöt on ihan niitä joita kaikilla on, myös päiväkodissa on samat säännöt. Meille on annettu myös ohjeistus, että lapsen tullessa hoitoon ohjataan lapsi ensimmäisenä pesemään kädet. Siis heti aamulla, kun tulee hoitoon. Näin toimitaan ymmärtääkseni myös päiväkodeissa.
 
"vieras"
Niin, päiväkodissa sitä huutoa ja melua vasta onkin... pphlla ei kuitenkaan suurimman osan päivästä ole kotona kuin se max 4 lasta, hoitolapset mukaan lukien. Ja PPHn idea onkin että hoito on kodinomaista, eli kyllä siellä ruokaa laitetaan ja siivotaan, niinkuin varmaan teilläkin kotona... Jos on kokenut PPH niin varmasti osaa ottaa homman haltuun kun lapsi sinne hoitoon menee, ensimmäisillä tapaamiskerroilla kaikkia jännittää eikä tilanne voi olla heti rento ja "normaali". Mietippä jos omaan kotiisi paukaisisi yhtäkkiä täysin vieraita ihmisiä joista tiedät että tarkkailevat kotiasi ja käyttäytymistäsi..
 
"vieras"
Miksi se on niin ihmeellistä jos kädet pitää pestä ruokailun jälkeen? ainakin meidän lapset saa ruokapöydässä vielä sellaista sotkua aikaan että ihan tasan tarkkaan pesevät aina kätensä ruoan jälkeen ennenkuin lähtevät niillä tahmatassuillaan lähmimään mitään muuta.
 
"hyvää päivää"
Anteeksi, mutta en ymmärrä tuota hysterisointia kunnallisten hoitajien suhteen. Minkä ihmeen takia hoitajan pitäisi suoda erityishuomiota sellaiselle lapselle, josta ei makseta palkkaa? Tottakai hoitaja hoitaa niitä lapsia joista maksetaan, sinun lapsellasihan oli äiti mukana! Jos useamman kerran olette vielä menossa, niin eikö lapselle puhuminen ekalla kerralla riitä?

Minä nostan hattua ihmiselle, joka ottaa kotiinsa "vieraiden kakarat", tekee tunnollisesti työnsä, syöttää, juottaa ja opettaa säännöt sekä toimimaan ryhmässä. Parhaimmillaan lahkeissa pyörii viisi alle kouluikäistä VIERASTA lasta. Siinä on pakko olla säännöt.

Ei pph hoida ja hyysää varmastikaan samalla lailla, kuin äiti. Pitäisikö?
 
[QUOTE="vieras";26822095]Miksi se on niin ihmeellistä jos kädet pitää pestä ruokailun jälkeen? ainakin meidän lapset saa ruokapöydässä vielä sellaista sotkua aikaan että ihan tasan tarkkaan pesevät aina kätensä ruoan jälkeen ennenkuin lähtevät niillä tahmatassuillaan lähmimään mitään muuta.[/QUOTE]

Ja kasvonsa :D
 
jhghjgh
Kulle, minäkin olen pph ja meilläkin pestään kädet sekä ennen että jälkeen ruokailun. Nämä ohjeet ovat ihan kaupungin puolesta, samoin se että lapset kotoa tullessaan laittavat käsidesiä, samoin täältä lähtiessään. Nämäkin ohjeet ovat kaupungilta ihan kirjallisena.

Jos hoitaja antaisi jokaisen leikin jäädä levälleen niin sitten valittaisit kun on kamala kaaos :) Ja miten lapset tietävät keräämisestä jos ei heille kerro? Tottahan hoitajan täytyy heitä opastaa asiassa ja pieniä lapsia muistutella moneenkin kertaan.

Toki oli väärin ettei hoitaja ottanut enemmän kontaktia uusiin lapsiin ja esim. koululaiset olisi ollut hyvä "passittaa" siksi aikaa vaikka ulos leikkimään sillä kouluikäiset ymmärtävät jo tilanteen kun heiltä edellyttää tietynlaista käytöstä tietyissä tilanteissa.

Harmi että teille jäi paha mieli ensikäynnistä, mutta ehdottomasti menkää uudestaan ja rohkaise toki itsekin lastasi, älä ainakaan lapselle näytä että sinulla on hieman negatiivinen suhtautuminen ja koko homma kaduttaa. Kyllähän lapsikin pian on sitä mieltä jos asiaa taivastelet ääneen esim. puolison tai muiden läheisten kanssa.

Mutta käsien pesua ja leikkien siivousta on turha pitää hysterisointina. Ja hoitaja todellakin joutuu tekemään sitä arkihommaakin siinä samalla kun lapset ovat hoidossa. Siksi sen nimi on perhepäivähoito joka on kodinomaista hoitoa. Harvassa suomalaiskodissa on työntekijöitä siihen malliin ettei äidin/isän tarvitse itse siivota, laittaa ruokaa tai pestä pyykkiä.
Toki hoitajan täytyisi järjestää aikaa ja huomiota uusille hoitolapsille kun tulevat. Itselläni tapana kyllä huomioida uudet lapset, esitellä paikkoja jne. Jokaiselle lapselle esim. ompelen nimellä varustetun satutyynyn ja keroon siitä lapsellle. Jokainen lapsi saa myös tutustumiskäynnillä valita naulakkoonsa sekä asustelaatikkoonsa kuvan/tarran jonka avulla tunnistaa oman naulakkonsa ja oppii laittamaan omat pipot, villasukat yms. omalle paikalleen. Tutustumiskäynnillä katsotaan myös päivälepopaikka ja valitaan kaapista mieluinen tyynyliina ja pussilakana.

Mielestäni nämä ovat sellaisia kivoja juttuja joista lapsetkin tykkää ja innostuu.
 
  • Tykkää
Reactions: Aamuäree
..
Ikävä jos jäi huono maku ensikäynnistä.:/ Mun mielestä kans ois hoitajan pitänyt hakea kontaktia lapseen enemmän, kun kerran nimenomaan olitte tutustumassa.. Mut toisaalta, jos lapsi on kovin arka niin voi olla parempi ensin katsella äidin sylistä.:) Älä nyt ihan ekan käynnin jälkeen vielä heitä koko hommaa sikseen. Jos hoitaja oli tietoisesti etäinen juuri siksi kun lapsi oli arka?

Turhaa hysterisointia nuo säännöt ei minusta ole. Meillä pestään kotonakin kädet ennen ja jälkeen ruoan ja yleensä kotiin tullessa, hoidossa ovat vielä tarkempia ja hyvä niin, muuten lapset olisivat varmasti ihan jatkuvasti sairaana.. Ehkä se lelujen keräys riittäis esim. ennen unille menoa tai jotain mut ei mua ainakaan yhtään haittaa jos joku pitää siisteyttä paremmin yllä kun mitä minä kotona, jos vaikka lapsi oppis olemaan vähän mua siistimpi.:D
 

Yhteistyössä