käsivarret timmiin kuntoon!

mutta miten? kuntosalille ei aika riitä, eli kotikonsteja kaipailisin. jos hommaisin käsipainot, niin kuinka painavat ja millasia sarjoja? pitkiä sarjoja kevyillä painoilla vai lyhyempiä painavammilla? kaikki neuvot nyt kehiin kiitos! :)
 
No tuota kuntosali olisi aivan ehdoton paikka, sillä oikeasti timmit käsivarret tarvitsee usein myös vähän järeämpiä painoja. Ns. liian isot lihakset ei todellakaan kasva liian helposti!

Mieluummin kovalla vastuksella ja lyhyehköllä sarjalla, esim. 3 x 10 kantsii tehdä. Paras olisi treenata ojentajia, hauiksia, olkapäitä ja hartioita (ojentajille ja hauiksille voisi olla parikin eri liikettä). Myös sauvakävely antaa kiinteyttä (polttaa myös rasvaa) käsivarsiin. Sopivat käsipainot on sellaiset, että jaksat juuri ja juuri tehdä viimeisen toiston. Esim. kymmenen sarjassa aina se viimeinen pitisi tuntua suht raskaalta, mutta siten, että jaksat tehdä kaikki kolme sarjaa loppuun.

Ohjehan on, että käsivarret timmiytyy käytännössä lihaksia vähän kasvattamalla, mutta myös rasvat siitä päältä polttamalla. Että jos ostaa vaikkapa käsipainot ja käy lenkillä pari kertaa viikossa, niin silläkin varmaan saa tuloksia, jos ei mihinkään fitness-kuntoon tähtää. Ruokavaliossa olis hyvä olla proteiinia ehkä hitusen enemmän, jos kiinteytysprojekti on meneillään, sillä se on lihasten rakennusaine. Esim. rahkaa/raejuustoa/kananmunaa iltapalaksi ja lihaskuntotreenin jälkeen.

Netistä löydät ohjeita lihaskuntoharjoitteluun. Hyviä liikkeitä on esim. perus hauiskääntö, vasarakääntö, kickback taakse (ojentajaliike), ojentajapunnerrus (tehdään ilman painoa), vipunostot sivuille (olkapäät) jne..

En ole mikään asiatuntija sit todellakaan, mutta aikoinaan tein omaa kiinteytysprojektia ja onnistuin siinä hyvin. Tsemppiä :)
 
Kiinteytymiseen tarvitaan pitkiä sarjoja sellaisilla painoilla että sen sarjan just ja just jaksaa. Itse olen aikoinani saanut kauniit käsivarret seuraavalla ohjelmalla (aloita vaikka 3 kg:n painoilla):

1) 3 x 20 hauisnosto
2) 3 x 20 nosto olkapäiltä suoraan ylös
3) 3 x 20 kädet sivuilta -> nosto hartian tasolle vaakasuoraan
4) 3 x 20 ojentajat maaten, painot aluksi rinnankohdalla kyynärvarsi hiukan koukussa ja vie taakse pään yli niin pitkälle kuin saat ja takaisin.

Ja 3-4 kertaa viikossa niin alkaa tulosta näkyä. Sarjojen välissä max minuutin tauko.
 

Yhteistyössä