Kaakonkulman Taaperot

Ettei palsta menisi pelkkien ikävien asioiden piikkiin, niin kerronpa että itselläni on jatkuva väsymys ja oksentaminen loppunut tässä raskaudessa. Yksittäisiä oksentamisiahan ei lasketa. B) Aika rankka siis tuo alkuraskaus ja nyt elellään ilmeisesti sitä kultaista keskiraskautta.

Meijän kuopus 1v3kk on semmonen ikiliikkuja ja täystuho. Vähän hirvittää jo valmiiksi kevät, että miten sitä pysyy menossa mukana.. Pieni mies sanoo parikymmentä sanaa, juoksee sisällä ja ulkona, ujostellen flirttailee kaupan kassoille ja kovasti touhuaa jo veljensä kaverina leikeissä. Niin ne vaan mukulat kasvaa. Neuvolassa käytiin viime viikolla ja saatiin se MPR rokote, kohtasilleen pitäs alkaa ne oireilut siitä rokotteesta, kuumetta voi nostaa ja tehdä ihottumaa jne. Mittaa pojalla oli 11,055kg ja olikohan se 79,9cm. Semmonen keskiverron ikäisensä kokoinen hän on, ei suuri eikä pieni. =)


Heili
 
Ei ole kerennyt aikoihin koneelle. Meillä ei tullut mitään oireita tuosta MPR rokotteesta, mutta hampaan puhkeaminen nostatti kuumeen.
Flunssaa on meinannut tehdä, mutta taisi pelkällä nuhalla itse säästyä.
Omassa neuvolassa kaikki oli hyvin, masu kasvanut ja asukki kovasti liikkeessä kun sydänääniä yritti kuunnella.
 
MPR rokote sitten jyllää meillä. Poitsu sai hyvät ihottumat toiseen nivuseen ja palleroonsa... Taitaa olla sikotauti-vihurirokko alapäässä tai jotain. :p Onneks tosiaan ei oo vaarallista ja pitäisi mennä ohikin nopsaan. Käytiin tänään lastenpolilla pojan valvomisten takia ja samalla kassottiin tuota ihottumaakin. B)

Viikonloppu kutsuu, aamulla lähdetään taas Savonlinnaan reissaamaan. Hauskat pyhänseudut kaikille!
 
on ihmeellistä..veljeni pikkuinen poika, jolle vieläkin on huono ennuste, on silti oppinut jo nipun juttuja..avaamaan silmät, syömään ilman letkua (jopa suoraan rinnasta kuulema.. :heart: ) ja onpa hiukan heilutellut jalkoja ja käsiäkin itsekseen..JA MIKÄ IHAN UUTINEN OLI EILEN SE ETTÄ POIKA PÄÄSEE KOTIIN!!!!!

veljeni sanoi että ovat silti yhteydessä sairaalaan ihan 24 tuntia vuorokaudessa koska kyseessä on kuitenkin erityislapsi..

osaako teistä muuten kukaan sanoa,että voiko olla mahdollista että tulee ihan selvä supistava olotila mahaan (ei raskaana) jos puhuu toisen vaikeasta synnytyksestä..kysyy nimimerkki supistutti.. ;) :whistle: ..nimittäin eilen kun juttelin isoäitini kanssa meidän suvun erikoislapsista..ja mummo kertoi omansa 40v takaisen synnytyksen..
 
Pitkästä aikaa ehdin koneelle =) Darelbeidallevoima :hug: ja jaksamista vaikeassa tilanteessa, toivotaan että pikkuinen selviää hengissä. Jokainen lapsi on lahja ja arvokas sellainen, vaikka erityislapsi olisikin!

Meillä on nyt yksi vesirokko sairastettu! Ukko sai viime viikonloppuna paukamat ja oli koko viime viikon pois hoidosta. Onneksi anoppi pystyi hoitamaan poikaa. Nyt vaan jännätään tuleeko Eevillekin rokko.

Miulla on eka viikko työharjoittelua takana :whistle: nopeasti viikko vierähti, kun tekemistä riittää. Osasto on ihan mukavaa niin henkilökunnan kuin potilaidenkin puolesta, toki persooniakin löytyy :D Raskasta työtä tuo pitkäaikaispotilaiden hoitaminen kyllä on, kun suurin osa heistäkin on ihan petipotilaina :whistle: kääntelyä, pesujen tekemistä, vaippojen vaihtoa ja syöttämistä riittää. Ihan kuten äipällä kotonakin ;)

Remppaakin yritetään saada tehdyksi työn ohessa, hiljainen toive olis saada jouluksi valmista.

No juu, lähenpä kaappeja kasailemaan ja täyttämään :wave:

Ukkis ja mukulat :D
 
Heipä hei! Reissusta olen jo selvinnyt, oli hauskaa Pariisissa ja Lontoossa nuoruudenystävän kanssa. Oli oikeaa nauruterapiaa! Oli kiva asua tavallisessa pariisilaisasunnossa, käydä aamulla ostamassa leivät ja croissantit alakerran leipomosta vaihtaa ranskaksi paikallisten kuulumiset. Pääsin kokemaan kaikki ne jutut mitä aiemmin oli jäänyt kaivelemaan eli kurkattiin MonaLisa ja egyptiläinen osasto Louvressa, käytiin Eiffel-tornissa, shoppailemassa, Lontoossa käveltiin paljon, mentiin metrolla, Harrodsilla, pubeissa, indonesialaisessa ravintolassa. Nyt on taas voimia talveksi. Mutta kun mulla on ikuinen matkakuume, aloin just suunnitella etelänmatkaa ehkä pääsiäisenä..
Pikkuisen (2,5v) kanssa pärjäillään hyvin, käy pienessä päiväkodissa 2-3krt/vk aamupäivisin.
 
..jo on aikoihin eletty..veljeni poika oppii uusia pieniä juttuja päivä kerrallaan.. mie sanoinki että mie hehkutan 'yläkerran setälle' pitämään pienestä huolta päivä kerrallaan ..omia unohtamatta... :heart:

mein taapero ulvoo ja pelkää vieläkin öisin eikä asiaa auttaneet ollenkaan ne 'kerkki vai kepponen' vierailijat..rasittaa muutenkin ja isäntä vetelee hernettä nenään jos joku ylittää sallitun ääni rajan aamulla.. yleensä se oon mie..

tänään sitten tilttasin ennen late lammasta ja sanoin *nyt meni telkkari kiini ja ei aukee ees iskän uutisille jos ei äitiä aleta kuunetemaan..*

ja vieläkin on hiljasta kun puolet porukasta meni muualle ja taapero ja sen pikkuisempi veli nukkuvat...nyt lähden laittelee pyykkiä kuivumaan...ja nautin hiljaisuudesta.. :wave:
 
Moi!

Löysinhän teidät tai siis meidät! Sellaista kyselen, että olen huomenna tulossa täältä Imatralta Lappeenrantaan ja haluaisin käydä kirpputorilla. Lähimma muksuille juttuja katselemassa. Mitä paikkaa suosittelette? KIITOS
 
sasanimu tervetuloa! :D Niin siinä Prisman vieressä on nyt uusi Eurokirppis ja sit se entinen Kansantori ja sit siinä entisen Tenavapisteen tiloissa on se Iso Kirppu ainaskii. Niin ja Konttihan on kans siinä entisen jyskin tiloissa, tosin en oo käyny kattoo mitä sieltä löytyy.. Varmaankin retrovaatetta ainakin. =) Se Eurokirppis on miun suosittelema paikka. B)
 
...vesirokko Eevissä :whistle: Eilen ilmaantui pimpulat, mut muuten tyttö on suht hyvinvoiva =) Ainakaa viel ei ole kuumetta tullut, mut saattaahan senkin nostaa. No onpahan sit meitin osalta kyseinen tauti sairastettu ;)

Oottekos muut ottaneet taaperoillenne influenssa-rokotetta? Mie käytin Eevin maanantaina piikillä, jos vaik tuleva talvi olis vähemmän flunssainen kuin viime talvi. Meillähän toi likka sairasteli koko talven helmikuusta ihan kesäkuun alkupäiviin :kieh: Ukolle en alkanut rokotetta ostamaan, hää kun ei enää sitä ilmaista saanu ikänsä puolesta. No eipä toi jäbä kovasti ole sairastellukaan =)

Remontointi jatkuu...eli eipä ole tekemisen puutetta :whistle: Miulla olis isot säkit täynnä vaatetta menossa kirpparille, kun vaan joskus ehtis ne hinnoitella ja myyntipaikan varata. Jää kyllä ens vuoden puolelle,kun ei vaan saa aikaa riittämään :eek: Paljon olis pojan vaatetta 80-92cm. Niin ja omia pieneksi jääneitä kuteita pittää pois laittaa, kun emmie taida niihin enää koskaan mahtua :kieh: Hitto kun sais itteään niskasta kiinni ja nää hiton liikakilot pois :kieh: :kieh: Alkaa jo jurppia, kun ei meinaa vaatteet mahtua enää päälle :ashamed:

No mie lähen nukkumaan tai yrittämään ainakin, olin nääs yön töissä :wave:

Ukkis ja mukulat
 
Heippa,

Meillä Edu sai sen influenssarokotteen.. Vaan enpä tiedä uskaltaako mennä ottamaan sitä toista piikkiä. Poika nimittäin huusi kolme vuorokautta putkeen piikityksen jälkeen. Nyt on pari pvää ollut jo tyytyväinen ja iloinen oma itsensä. :D Silloin kun se tokapiikki pitäisi ottaa, niin mies sopivasti on lähdössä kertausharjoituksiin 10 päiväksi.. Niin voi olla, etten ota sitä..Pitänee keskustella vielä neuvolan tätien kanssa asiasta.

Aika menee todellakin nopsaan. Raskauden puoliväli häämöttää ja jännityksellä odotan rakenneultraakin. Aiotaan sukupuoli siellä kysyä. Tietää sit, että saahaanko perustettua oma nappulaliiga vaiko pääseekö äippä vaaleanpunaisten hörhellysten maailmaan. Jotenkin itestä tuntuu, että nappulaliigassa pysytään. =) Mut aika moni on arvaillut, että tyttö ois tulossa. No, sitpähän sen näkee.. :p Aina yhtä jännittävää se taitaa olla kun odottelee..

Saatiin autonostokin päätökseen ja meille tulee 7 paikkainen tila-auto tammikuussa. Mahtuu sit se nappulaliiga siihen kyytiin kun lähtee mummolaan tai vaikkapa pelimatkalle. B)

Heili
 
Hellurei, pino taitaa olla aikalailla hiljainen nykyisin.. :wave:

Mies on ollut lakossa kohta viikon, joten en ole koneilemaan paljon ennättänyt.. Sen lisäksi on ollut pikkujouluja ja menoja.. Niin ja meijän Edulla molemmissa korvissa tulehdus ja silmätulehdus yhtäaikaa.. :kieh:
 
Remppahommia meillä päin... Eipä ihmeempiä. Niin no joo, molemmat pojat nyt silmätulehduksen takia kotona ja tippakuurilla, tosin huomenna jo saapi eskariin viiä isomman. Ei kuulemma tartu kun on lääkitykset kohillaan. :D

*jatkaa yksinpuhelua*

Heili
 
nuha taas alkamassa ja tolulla valeltu jo alakerta...tietty ei se paljoa auta mutta jos edes vähäsen...tytön korvia käytiin näyttämässä ja ei ole ainakaan tulehdusta.. samalla reissulla tyttö ja sen 6v veli 'valitti' hoitsulle että min lammas juhlaan on IHAN LIIAN KAUAN |O :headwall: :D jopulun tienoilla siis meidän juhla.. ihmekkin tapahtui kun äitini ja veljeni tänä jouluna suostui siihen että tuovat lahjansa vasta tammikuun alen aikoihin.. :D taapero hihkuu innoissaan tuossa ulkona kun näkyy *banaani ambulanssi* :D ...ja nyt tää pienimmäinen hiuksista kiskoja nukkuu vaikka väkisin :kieh: :headwall: |O :wave:
 
Juu, luetaan toki :wave: Tuntuu vaan ettei ole oikein tapahtunut mitään mistä voisi kirjoittaa |O

Ella saa ens tiistaina toisen influenssarokotteen. Siitä ensimmäisestä ei tullut mitään oireita. Ja sitten jonkun ajan päästä mennään ottamaan se -minkä niminen lie -rokote, mikä saattaa ilmeisesti aiheuttaa jos jonkinlaista vaivaa. Olikos se nyt MPR? Joka tapauksessa vähän yli vuoden iässä annettava. Äippä on hyvin perillä näistä rokotteista... :whistle:

Ella on kyllä ollut kiitettävän terve (koputtaa puuta). Vuoden ja kolmen kuukauden ikään mennessä on ollut vain kolme nuhaa. Viimeisin tuossa pari viikkoa sitten kesti kaksi päivää. Ehti se siinä ajassa tarttua minuun ja podinkin sitä sitten kaksi viikkoa :snotty:

Huomenna on pikkujoulut tiedossa. Kivaa vaihtelua tähän arkeen, vaikka autolla joudunkin olemaan liikkeellä. =)

Mukavaa loppuviikkoa palstalaisille! :wave:
 
täällä vielä ollaan :D

Mukavaa viikonloppua tulin toivottelemaan =) remppa se vaan jatkuu mut ollaan myö jo vähän valmistakin saatu :D muksut on vesirokot ny sairastannu mut räkätaudit ne ei meitä rauhaan jätä :snotty: :kieh:

Aurinkoista viikonloppua muksuille ja mammoille :wave:

Ukkis ja mukulat
 
:wave: Terkkuja Ukkikselle sinne melkein naapuriin.
Ja Maellalle mukavia pikkujouluja! Meillä olikin jo viikko sitten tän vuoden ainoat pikkujoulut.

Mie ajelenkin Mellen kotiin miehiä morjestamaan huomenissa. =) Saahaan vähän arkeen vaihtelua, samaten siellä päässä äijät. Niin ja meillä mies pääsee remppaamaan omassa rauhassa.. Me kun tupataan olemaan ipanoiden kanssa vähän tiellä kaikkialla.. :D

Heili-valas
 
:xmas: kurkkii meil suihkussa ja keittiössä jotta taaperon itkemiset saahaan kuriin.. ei siis joulutontut.. kun ei meils sitä jouluu vietetä....

taapreoinen saa 'lammas juhlalla' paloauton ja keltasen ambulanssin, 6v saa transformerin.. sellasen keltasen (leonbraker..miun suosikki optimuksen kaveri.. :ashamed: ;) :whistle: ), 9v tyttö saa kauan kaipaamansa kännyn ja 13v teini saa lontoosta asti yhen kultakoristeisen riipuksen..(siinä lukee Allah)..halunnu ko. korua jo pitkään...siis tää mein juhla sattuu aikastakkin joulun kohille mut silti miun puolen sukulaiset jotka mein lapsia muistaa lupautuivat ostelemaan lahjansa sitten tammikuun puolella alennusmyynneistä...

ja sellanenkin ilon aihe miulla on kun ens maanantaina miun veljen poika ..se vaikee tapaus täyttää 1kk ja neuvolan täti oli kommentoinut korttiin että 'terve, reipas ja eloisa poika'..sen jälkeen oli vljeni vaimosa kanssa kertonut alku probleemat ja terkkari oli silmät pyöreenä todennu vaan että ei voi olla mahollista... :eek: :heart: :heart: ...ihanaa Aapoa pääsen kattomaan varmaan vasta joskus ens viikolla uudestaan kun näyttää olevan täällä kotona jokaisella vähän omat kuviot...esikoinenkin menee tänään namikan peliin myymään joulukortteja... sanoin että voi antaa kaupanpäälle lumiukkokorttiin tekijän signeerauksen.. se kun on esikon tekemä :D (vähänkö oon ylpee!!!)

no nyt mewin 8kk ukkeli on hivuttamassa itteensä kiusaks tähän koneelle joten hyviä viikonloppuja kaikille....kuulumisiin.... :wave:

sari ja 'lauma' karhuvuoresta....
 
Nykyisin joutaa koneelle harvoin kun on töissä. Minulla oli viime viikolla rakenneultra. Me päätettiin jo alkuraskaudessa ettei haluta tietää sukupuolta etukäteen. Odotus on mennyt hyvin, ei ollut edes pahoinvointia alussa.
Meidän pikku ukkeli on kova kiipeilemään ja kovalla vauhdilla viuhtoo eteenpäin. Päiväkotiinkin on sopeutunut hyvin, jää kyllä kotiin kun jään äitiyslomalle.
Hauskaa viikkoa kaikille!
 
mie tajusin sellasen että kun tää meidän nykynen taapero vaihtaa noihin leikki-ikäsiin niin meillä on senkin jälkeen taapero..kun kuopus täyttää 1v..ihan vaan parin viikon heitolla...no siihen on vielä aikaa onneksi.. sillä miulla iso sokeri kontrolli sillon maaliskuun lopulla... ja siiheks pitäis saada pysyviä tuloksia niin vaatekaappiin kuin ruokakaappiinkin.. :ashamed: :whistle: :wave:
 
Moro,

Hiljaista on. Meillä kuopus sai liimakorva ja ylisuuret kitarisat-diagnoosin ja pääsee sit leikattavaksi ja putkitettavaksi. :/ Toivotaan, että noista ois iloa meille ja saatais poika kuntoon..

Ja tuossa masuvauvasta kuvaa;

http://i69.photobucket.com/albums/i59/HeiliKarjalasta/Rakenneultrakolmosesta2.jpg[/img]

Heili
 
Alkuperäinen kirjoittaja Heili Karjalasta:
Moro,

Hiljaista on. Meillä kuopus sai liimakorva ja ylisuuret kitarisat-diagnoosin ja pääsee sit leikattavaksi ja putkitettavaksi. :/ Toivotaan, että noista ois iloa meille ja saatais poika kuntoon..

Ja tuossa masuvauvasta kuvaa;

http://i69.photobucket.com/albums/i59/HeiliKarjalasta/Rakenneultrakolmosesta2.jpg[/img]

Heili
ai kun toinen oli ihanan näkönen :heart: ....toivottavasti korva potilas saisi helpotusta...

..en mie taidakkaan laittaa kierrätykseen ihan kaikkia vauvan vaatteita ..jos mie viel yhen...(senkin hullu...sanoi ääni pään sisällä :xmas: ;) :p :LOL: )...

'koriskentällisen' äiti karhuvuoresta... :wave:

 

Yhteistyössä