Kaakonkulman Odottajat

Hellou!!!

Onnea Jonspelle, jos en muistanu eilen mainita!! taisin nähä siut käytävällä ku tulin lastenhuoneesta pois maanantaina, ne kärräs ainakin jotain äitiä just huoneeseen n. 11-12 aikaan??!!

Kyllä voi pitää kiirettä kotona, ja yhtään ei helpota, että takapuoleni sanoi sopimuksen irti ja tänään on kirjaimellisesti kaivanu paskaa ulos perseestä :kieh: Neuvolaan soitin apua, ja täti sano et peräruiskeita ostamaan.. no kolmen ruiskeen jälkeen sain tulpan pois, ja huh-huh mikä olo :D

Neiti on kiltti, nukkuu paljon, syö tosi paljon, maitoa tulee tosi hyvin. Esikoinen känkkäilee, mutta pärjä'tään hänenkin kanssa. Ja vauva kuulema haisee pahalle:kieh: , mutta silti vauvalle pitää koko ajan näyttää missä isoveikka menee ja mitä tekee :heart:

Nyt meen pelastaan mein suihkun tolta 4 veen käsittelystä!!

Äiti lpr ja neiti 4vrk
 
AngelEyes, muistaakseni sillon maksoimme 53e kuussa, joka sisältää siis yhden puolituntisen viikossa. Aika kallista (2h kuussa maksaa noinkin paljon..hui), muttei sitä kauaa harrasteta. Me lopetettiin n.vuoden ikäsenä ja siirryttiin lauritsalan uimahalliin (normi 'vuoroille') jossa on lauantaisin lämpimämpi lastenallas. Tosin sit neiti alkoi olla sen ikänen et suuttui kun ei saanu yksin siel melskata, ei raukka tajunnut mitä käy jos kaatuu ja kukaan ei pidä kiinni.. :D ja ehkä se ohjattu uinti ois ollu hauskempi, mut todellakin paljon kalliimpi!
 
mamina Kiitos vastauksesta. :) No ei tuo nyt sitten ollut mitenkään älyttömän kallista, kun oiskohan tuolla Savitaipaleella ollut 60-70 euroa kuussa. Ja siis sama puolituntia sekin oli. Pitää nyt vähän pohtia tuota asiaa, että jos oikeesti vaikka saisi aikaseksi lähteäkin.

Äiti lpr Kiva kuulla kuulumisia. :) Noi on noita tosi ihania synnytyksen jälkeisiä vaivoja, mitä en kyllä yhtään kaipaa. Miulla tuli viimeeksi tosi kipeät pukamat ponnistusvaiheesta ja meni varmaan kaksi viikkoa ennen kun uskalsi käydä ihan normaalisti vessassa. :ashamed:
Noita varmaan kremppoja varmaan jännitänkin enemmän kun itse synnytystä.

Joo, näyttää että ois siivouspäivä, kun tuonne ulos katselee. Vettä tuloo kun saavista. Mutta nyt hiivitään tästä aamupalalle.

AngelEyes ja masukki 32+3
 
Moikka kaikille!

Nopeasti kommentoin tästä lastenosaston tietsikalta. Meijän neiti on yhä tuolla tehohoidossa, kun sokeriarvot eivät ota asettuakseen :( Saan kuitenkin käydä häntä hoitamassa ja tissiä tyrkyttämässä aina klo 11, 14, 17 ja 20. Sektiohaava on vähän ikävän tuntuinen, mutta aika hyvin olen sen kanssa pärjännyt. Synnytys ei tosiaan mennyt ihan niin kuin toivottiin, kun vauvan sydänäänet tosiaan tippuivat radikaalisti aina supistuksen aikana (n. 60 lyöntiä/min tasolle), ja lopulta miut sitten kiidätettiin hätäsektioon, kun vauvan sydänäänet eivät enää yhden voimakkaan supistuksen jälkeen lähteneet nousemaan. Olin siinä vaiheessa n. 6-7 cm auki.

Nyt vain odotellaan, että milloin saadaan pikkuneiti miun kanssa osastolle ja päästään kunnolla harjoittelemaan yhteiselämää. On se vaan tosi ihana ja urhea neiti :heart: Ei paljon itkeskele, vaikka verikokeita otetaan 3h välein ja letkuja on kiinni pienessä kropassa enemmän kuin tarpeeksi. Äitiä taitaa aina itkettää enemmän kuin tyttöä, kun pientä niillä verikokeilla ja nenun imuilla kiusataan.

Äiti Lpr: Me tultiin synnärille vasta tiistai-iltana ja miut siirrettiin keskiviikkona n. klo 9 osastolle, tosin käytiin sängyn kanssa vauvaa katsomassa siinä 11-12 maissa, eli olet hyvinkin saattanut miut sieltä käytävältä bongata, jos vielä keskiviikkona olit sairaalassa.

Oikein mukavaa odotusta kaikille masukkaille! Tulen seurailemaan tätä ketjua jatkossakin ja kirjoittelen varmaan tuonne Vauva-puolelle, kunhan päästään neitin kanssa kotiin täältä sairaalasta.

T. Jonspe ja Neiti 2.5vrk
 
Onnea vielä kerran Jonspe ja voimia!!
Meillä oli esikoinen kans syntymänsä jälkeen teholla äkkiä nousseen kuumeen vuoksi (ei tosin suoraan synnytyksestä, vaan vasta seuraavana päivänä joutui) ja hänelläkin oli kaikenmaailman letkut, kanyylit jne.. Meillä ei aluksi tietty, mikä on vialla, ja se nosti miulle kauheen paniikin, varsinkin ku kyseessä oli esikoinen! Itku oli läsnä lähes joka asiassa sinä päivänä kun neiti sinne teholle vietiin:( Mut onneksi loppujen lopuksi kaikki oli hyvin, antibioottihoidon ansiosta kuumekin laski yhtä nopeesti kun oli tullutkin.
Eniten raastoi se et oli vain nuo tietyt ajat milloin sain käydä katsomassa:(
Toivotaan että saat pikkuisen pian osastolle viekkuusi :heart: :hug:
 
Jonspelle jaksuja ja vaaville kans!!

Kyllä se varmaan olit sitten sie siinä käytävällä ku näin, ja ne meinas laittaa siut mein huoneeseen, mut sit sinne tulikin joku muu!! Oiski ollu hauska sattuma jos oisit tullu mein huoneeseen, oltas keretty turista pari tuntia ennen ku lähettii sit kotiin!!

Mut nyt poitsun kaa leikkii!!

Äiti lpr ja neiti 6vrk
 
äiti lpr Kävin kurkkaamassa ja suloinen pikkuinen teillä. :heart:

Jonspelle ja pikkuiselle jaksuja, varmaan rankkaan tuommonen. :hug:

Tässä on tullut taas koko päivä heiluttua, purin mansikkamaan kun pitää siirtää toiseen paikkaan ja sitten pilkoin ison läjän puita. Nyt on melko naatti olo, varmaan saunan jälkeen tulee nopsaan.

AngelEyes ja masukki 32+4
 
Mahdottoman paljon onnea sekä äiti lpr:lle että Jonspelle pienistä prinsessoista :heart: :heart: Äiti lpr:n pikkuneiti on ihan syötävän suloisen näköinen! Toivottavasti Jonspen pikkuisen sokeriarvot alkavat tasaantua - jaksuja toivottelen miekin.
 
Huih, kun oltiin tiputtu kauas. :eek:

Mitäs kaikille kuuluu?

Miulla oli tänään leipomispäivä, tein sämpylöitä ja leipää noille keliaakikoille. Ajattelin tässä alkaa pikkuhiljaa täytellä tuota pakkasta, kun sitten vauvan synnyttyä ei varmaan kauheesti jaksa tuota leipomista ajatella.
Ruokaakin aattelin sinne tällä kertaa laitella niin ei tarvi siitäkään sitten stressailla. :)

Eilen kävi hassu juttu, kun ihan yhtäkkiä olikin paita tuosta rinnusten kohdalta ihan märkä. Pitää vissiin alkaa pitää jo nyt liivinsuojuksia, kun ei kovin kivalta ajatukselta tunnu tuon tapahtuminen esim. kaupassa tai muussa julkisessa paikassa.

Huomenaamulla olisi neuvola, laittelen sitten kuulumisia.

AngelEyes ja masukki 33+0
 
Kiitos kaikille onnitteluista ja myötäelämisestä :hug:

Tulin vain ilmoittamaan, että me päästiin eilenillalla kotiin. Nyt opetellaan vauva-arkea yhdessä tuon miekkosen kanssa. Ainakin eka päivä on sujunut ihan hyvin neitiä ihmetellessä :heart: Taidan hiljakseen siirtyä tuonne vauvaantuneiden puolelle, mutta lupaan seurata tätä ketjua jatkossakin ahkerasti :) Se miitti pitää kyllä syksyn aikan järjestää.

Jonspe ja tytsy 6vrk
 
Aamutuimaan neuvolassa käytiin.

Paino: 94 kg, +969 g/vko
Turvotus: +/-
Paineet: 124/69
Hb: 105
Sf-mitta: 28
Tarjonta: vt?
Sykkeet: 140

Joo, eli painoahan oli tullut taas ihan kiitettävästi, onneksi tuosta nyt vähän on edes turvotuksen tuomaa. Iltaisin kädet tuntuu sellasilta hassuilta, siitä päättelin että vähän taitaa olla jotain turvotuksen poikasta.
Hb oli nousut jo yli sata, mikä hyvä. Tehokasta tuo Ferronol näköjään, kun kahden viikon ajan oon sitä juonu ja nyt jo noussut hb.
Tarjonnasta ei ollut taaskaan varma, jos ei oo tietoa ensi kerralla niin sitten kontrolliultraan katsomaan että miten päin siellä makaillaan. Itsekkään en kyllä yhtään osaa sanoa miten olisi tuolla, kun potkuja tuntuu vähän siellä sun täällä.

Kiva juttu Jonspe, että pääsit jo kotiutumaan ja vauvallakin kaikki hyvin. :)

Eipä kummempia, ulkoilemaan taidetaan tästä suunnistaa.

AngelEyes ja masukki 33+1
 
Eilisen neuvolan antia:

rv:t 34+5
painoa lisää 327g/vko
turvotus +/-
RR 129/76
pissa puhdas
Hb 122
vauvan sykkeet 150
liikkeet ++
ja sitten se murheenkryyni:
sf-mitta 27cm(!) Tämänkin se terkka sai kun venytti mittanauhaa ja käytti mielikuvitusta eli sama mitta kun neuvolassa yli kuukaus sitte... Se ois lähettäny mut äitipolille tarkastuksiin, mutta kun äitipolin lääkäriaikaan ei oo enää ku puoltoista viikkoa, ni se kuulemma riittää. Oon ite aika hermona. Välillä maltan ajatella niin, että kun vauvan pää on jo syvällä lantiossa ja oon aika pitkä niin mahan ei tartte niin isoks venyäkään. Ja kyllä terkkakin sano että aika syvällä kyljissä kynnetään myös, mutta silti sitä miettii että onko pienellä kaikki hyvin ja oonko ite tehny jotain semmosta mikä vähäisen kohdun kasvun aiheuttaa...
 
Toivottavasti Onerva kaikki on masussa kuitenkin ihan hyvin.

Ja jos yhtään lohduttaa niin eipä tuo miunkaan sf-mitta mikään suuren suuri ole, kun kävin lääkärissä 29+ viikoilla niin oli ihan sama kun nyt neuvolassa. Luulisin että tuohon vaikuttaa paljon vauvan asentokin masussa, miulla ainakin tuo vaavi vajoaa selällään ollessa jonnekin tuonne ihan tosi lähelle selkää. Ja tosi usein tuntuu potkut selässä kanssa.
Katselin omia vanhoja neuvolakortteja ja miullakin tosi pitkään on mennyt sillain että mitta on junnannut jossain 26-27 sentissä ja sitten yhtäkkiä parissa viikossa pompannut monta senttiä ylöspäin.
Myös tuo tarjonta vaikuttaa siihen mittaan, jos vauva on vaikka poikittain tai juuri niinkuin kuvailit, tosi alhaalla jo nyt, niin eihän se mitta tietenkään ole niin iso.
Että monta selitystä voi olla tuohon pieneen mittaan. :)

Mie oon heränny tänä aamuna jo 7, kun neiti ei halunnutkaan nukkua pitempään. Oon tehnyt ruokaa, pullataikina on kohoamassa ja leivinuuni lämmitetty. Kohta pitäisi hiippailla istuttamaan nuo krysanteemit tuonne ulos, kun ei nuo kesäkukat enää oikein näin kylmällä jaksa kukkia. :(

Tässä olisi uusimmat masukuvat:




AngelEyes ja masukki 33+3
 
Kiitos Angel Eyes tsempityksestä. Olo on rauhottunu eilisestä aika lailla ja toivon tosiaan et kyse on siitä, että muksu ois jo niin alhaalla ettei sen takia mitta kasva. Sul on muuten muhkea massu. Näyttää ihan siltä kun oisit raskaana =) Ens viikolla ei oo neuvolaa eikä poliaikaa mut seuraavasta viikosta alkaen sitten rampataankin ilmeisesti jatkuvasti jossain. Hyvähän se on, että kontrolloivat.
 
Nostellaas taas vähän pinoa ja samalla viikonlopun kuulumiset.

Onerva: No hyvä että on olo jo parempi, turha stressi on vauvalle pahasta, vaikka tottakai sitä huolehtii varsinkin kun on esikoinen kyseessä. Ehkä sekin vähän helpottaa että noin tarkkkaan sitten seuraavat tän loppuajan. :)

Nyt joo on alkanut tuntuakin olo siltä että on raskaana. :x Jotenkin tuo maha on tässä ihan parin päivän aikana osoittautunut hankalaksi. Koko ajan närästää, varsinkin jo kyykkii pää alaspäin, sohvalla on hankala istua, nukkumisesta ei meinaa tulla mitään ja mitähän vielä. :D
Lisäksi vielä on sellaisia inhottavia suppareita että menee sitten maha ihan sekaisin ja saa koko ajan olla vessassa juoksemassa. Onneksi ne vielä tuolla ihan masun puolella jyllää ettei synnyttämään vielä tarvi lähteä. :p

Käytiin eilen tyttöporukalla keräämässä vattuja tuolta Puralasta. Melkein sain sangon täyteen ja lisäksi jalat niin kipeiksi että huhhuijaa. No mitäpä sitä voisi odottaa kun 3 tuntia kyykit maassa keräämässä. Lisäksi ollaan tehty puuhommia ja tänään pitäs vielä leipoa pullaa ja leipää ja käydä saunassa.
Että eipä tässä muu taida auttaa kun vaan hommiin sitten. :)

AngelEyes ja masukki 33+5

 
Heips!

Maminalle tsemppiä muuttoon, itse noin 10 kertaa muuttaneena ei oo kyllä yhtään ikävä tuota ruljanssia. :D

Masuun ei mitään erikoista kuulu, oottelen tässä sitä maanantain neuvolaa että tietää pääseekö vielä yhteen ultraan vai onko tuo tuolla ihan oikein päin.
Eilen illalla jotenkin inhasti alkoi pistämään toiseen pakaraan, toivottavasti vaan ei äidy kovin pahaksi. Viime raskaudessa en lopulta sitten voinut kunnolla kävellä kun hermoa alkoi vauva painamaan, ja nyt olisi vähän pakkokin pysyä sellaisessa kunnossa että pääsee liikkumaan.
Kurjaa on ollut kun sataa, niin ei viitsisi ulkona oikein olla ja kun istuu kokopäivän sisällä niin on tosi väsyolo kokoajan. Tänään pitää kyllä lähtee vähän haukkaamaan happea.

Kertoilkaahan muutkin vähän kuulumisia. :)

AngelEyes ja masukki 34+2
 
huomenia ja viikonloppuja! tulin vaan kirjottamaan et joudutaan nettipimentoon muuton takia 17.pv asti |O vähäks on omituista, kun on tottunu jokapäivä konetta käyttämään..
hauskoja viikkoja, ja hyviä vointeja! voi olla että pääsen jostain välillä lukemaan kuulumisianne! 'Nähdään'! :wave:

mamina 28+1

*m* kiitos Angel Eyes! Tsemppiä tarvitaan, ku meilä kärsii muutosta jopa parisuhde:D
 
Iltaa!!

Jännä lueskella näitä raskaus juttuja, ku oma raskaus pötköttää ja piereskelee :D tossa sohvalla.

Jännä nähä miten ens yö menee, ku joka yö on vään niiku erilainen, ja nyt on noita pieruja taas neitillä.. miulla tulee maitoo suihkuumalla, ja siitä varmaan menee ilmaa mahaan ja eihän kande röyhtästä ruuan jälkeen :kieh: vaikka yritän taputelle pyllylle ym..

Mutta menee ihan jees, ja isoveikkakin on suht ok. pientä jonninjoutavaa narinaa ja sellasta, mutta paljon vähemmän ku ootin!!

Mut nyt sohvalle

ja hirveesti tsempii teille, alkaa loppumetrit häämötellä ;)

äiti lpr ja neiti nöppönen huomenna 3vk
 
Heipat pitkästä aikaa :wave: Ihan nolottaa, miten laiska sitä on kirjoittelemaan, vaikka silloin tällöin tuleekin kurkittua muitten juttuja...

Onerva, et varmastikaan ole mitenkään itse vaikuttanut kohdun kasvuun! Pois sellainen huoli :hug: Hyvä, että pääset sinne äippäpolille tarkistukseen, niin saat lisätietoa eikä tarvii turhaan huolehtia.

Angel Eyes - ihana massukka! Älähän huhki itteäs ihan uuvuksiin ;)

Maminalle tsemppiä muuttopuuhiin :) Täällä ollaan edelleenkin rempan keskellä - sympatiseeraan siuta ihan täysillä...

(.) Viime viikolla oli sekä lääkäri että neuvola; lääkärissä kohdunsuun tilanne hyvä ja ultrassakin muuten kaikki ok, mutta vaavi on vaan vähän viikkojaan pienempi... Joten miekin olen nyt menossa äitipolille kasvukontrolliin parin viikon päästä. Muutenkin olisin saanut lähetteen synnytystapa-arvioon, mutta nyt tuo aikaistui viikolla. Kyllähän se huolettaa, vaikkei kuulemma vielä mitään aihetta huoleen olekaan ja mittojen mukainen syntymäpainoarvio on 2800-2900 g eli ei nyt mikää kauhean pieni kuitenkaan. Istukan virtauksissa ei ultrassa näkynyt mitään poikkeavaa ja lapsivettä on ihan normaalisti. Ihan jännä, että neuvolan sf-mittauksissa oon kuitenkin ollut kokoajan yläkäyrällä - paitsi nyt ei kahdessa viikossa mitta ollut kasvanut ollenkaan ja olen keskikäyrällä.

Ensi viikolla olis synnytysvalmennus - ootteko Angel Eyes ja Onerva jo käyneet tai ootteko ylipäätään menossa?

geri 33+5
 

Yhteistyössä