K/B-komposti

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
No mutta kaurajuomassa on muitakin huonoja puolia, kuten se korkea glykeeminen indeksi eli ei ole elimistölle, eikä hampaillekaan hyväksi. Puurona on ok.
Mitä väliä kun sitä lisätään kahviin niin pieni määrä? Monella muullakin ”terveellisellä” ruoalla voi olla korkea GI eikä sillä ole mitään väliä jos syö monipuolisesti ja noudattaa järkevää ateriarytmiä.
 
vierailija
Mitä väliä kun sitä lisätään kahviin niin pieni määrä? Monella muullakin ”terveellisellä” ruoalla voi olla korkea GI eikä sillä ole mitään väliä jos syö monipuolisesti ja noudattaa järkevää ateriarytmiä.
Joo, mutta kuka maksaa tollasesta, kun se sisältää kauraa, vettä ja rapsiöljyä (itse en käytä rypsiä ja rapsia edes paistamiseen, vaan oliiviöljyä)
 
vierailija
vierailija
Niin ja kun googlasin niin tuota alfalinoleenihappoa on myös oliiviöljyssä (sydänliiton sivut) eli miksi jaat väärää tietoa täällä.
"Sadassa grammassa oliiviöljyä on vain 0,5 grammaa alfalinoleenihappoa, rypsiöljyssä vastaavasti 10,9 grammaa. Rypsiöljyä voikin suositella juuri sen suuremman alfalinoleenihappopitoisuuden vuoksi. " sanoo Sydänliitto.
 
vierailija
"Sadassa grammassa oliiviöljyä on vain 0,5 grammaa alfalinoleenihappoa, rypsiöljyssä vastaavasti 10,9 grammaa. Rypsiöljyä voikin suositella juuri sen suuremman alfalinoleenihappopitoisuuden vuoksi. " sanoo Sydänliitto.
No rypsikin on tarkoitettu enemmän rehuksi eli jos orjallisesti menisi tuon mukaan niin pellavansiemenöljy ja camelinaöljy ovat parempia.
 

Yhteistyössä