Jyväskylä? Mitä kivoja alueita

  • Viestiketjun aloittaja "hupsis"
  • Ensimmäinen viesti
"hupsis"
Siellä on? Voitte kahua laajemminkin. Ollaan siis etsimässä asuntoa Jyväskylän seudulta, isohko perhe, rauhallista omakotitaloa aluetta tms etsitään. Vinkkejä, olemme muuttamassa muualta Suomesta, työn perässä, kuinkas muuten!
 
Moi!
Me asutaan Keljonkankaalla ja on ihan kivaa ja rauhallista aluetta. Neuvola,päiväkoti, pieni ruokakauppa ja ala-aste löytyy, lyhyen matkan päässä Keljossa löytyy isommat marketit. Asunnotkin ovat ihan maltillisen hintaista täällä. Ainut huono puoli on että bussit voisivat kulkea hieman usemmin kaupunkiin:)
 
"Nanna"
Halssila. Keskustaan vaan noin 4km, päiväkoteja useampikin ihan lähellä, samoin tosi kiva puisto jossa kerho ja perhekahvila toimintaa. Hyvät liikuntamahdollisuudet esim. Hiihtomaa jossa voi laskea pulkkamäkeä tai köydä kunnon hiihtolenkin.
 
kuinka
Kuinka kaukana jyväskylän keskustaa talo voisi olla? Yksi lapsiperheen suosiossa oleva on oma kuntansa petäjävesi,jkl:stä 30 km. Pieni 4000 asukkaan kunta. Kivat harrastusmahdollisuudet,pienet koulut jne.
 
"viv"
[QUOTE="hupsis";27869778]entäs säynätsalon alue? Näyttää kauniilta mutta onko siellä mitään?[/QUOTE]

Jyväskylän kaupungin sivuilta:
Säynätsalon aluetoimisto sijaitsee Kunnantalolla. Aluetoimistossa tarjotaan asukkaille mm. palveluohjausta sekä mahdollisuutta kaupungin laskujen maksamiseen veloituksetta.

Terveysasemalla on lääkärin vastaanotto, laboratorio, hammashoitola, lastenneuvola ja fysioterapia. Perhepäivähoidon lisäksi kahdella saarella on päiväkoti. Pääsaarella on vanhusten päiväkeskus. Muita sosiaali- ja terveyspalveluja ovat kotipalvelu ja aluepsykologi.

Perusopetusta 1-4 -vuosiluokille antavat Muuratsalon koulu ja 1-4 -vuosiluokille Säynätsalon koulu sekä 1-9 -luokille Lehtisaaren koulu.

Kulttuuripalveluihin lukeutuvat nuorisoasiainkeskuksen järjestämä toiminta asukas- ja nuorisotalo Pelisilmässä sekä Säynätsalon kirjasto.

Lehtisaaren kuntotalossa on monipuoliset liikuntapalvelut. Pääsaarella on Säynätsalon urheilukenttä ja liikuntapuisto. Lisäksi käytettävissä on koulujen ulkokentät.

Jyväskylän seudun kansalaisopisto toimii myös Säynätsalossa.

Säynätsalo on ihan ok, mutta itse pidän enemmän Muuramesta. :)
 
"vieras"
Me asuttiin 10 vuotta Jyväskylässä, joista 3 vuotta Nenäinniemessä. Se on rauhallinen alue ja mikä ihaninta järvi vieressä, jonka rantaa pitkin menee kävelypolku. Myös Muuramesta ollaan asuttu muutama vuosi ja siellä on kans mukavan rauhallista ja silti niin lähellä Jyväskylää. Jyväskylässä kiva, lapsiperheiden suosima alue, on myös Palokka. Joka tapauksessa Jyväskylä on tosi kiva maalaiskaupunki.
 
"hupsis"
hui. runsaudenpula siis :) työt eteläpuolella kaupunkin, joten varmaan siltä puolelta sitä asuntoa yritetään katella. Mutta eipä nuo etäisyydet nyt mahdottomia ole miltään puolelta. Kiitos paljon vinkeistä!
 

Yhteistyössä